Våre retningslinjer, ditt personvern

Sonos, Inc. personvernerklæring

Sist oppdatert: April 2020

Vi har stor respekt for personvernet ditt og retten du har til å kontrollere personopplysningene dine. Hovedprinsippene våre er enkle:

  • Vi bruker data til lytternes beste.
  • Vi gir meningsfulle valgmuligheter som er enkle å forstå.
  • Vi samler bare inn det vi trenger.
  • Vi beskytter lytternes personopplysninger som om de var våre egne.

Hovedformålet med å samle inn dataene om deg er å gi en bedre lytteopplevelse. Uansett om vi samarbeider med musikktjenester for å sikre at du har tilgang til favorittspillelistene dine og kan oppdage nye artister, gjør det mulig å styre musikken med stemmen eller over smarte hjemmesystemer eller gir deg en effektiv brukerstøtte når noe går galt, er målet vårt det samme: at du skal kunne lytte til musikk på en enklest mulig måte. I denne forbindelse registrerer vi data bare for klart definerte formål. Vi selger ikke personopplysninger til tredjeparter, og kommer aldri til å gjøre det.

Denne personvernerklæringen («erklæringen») forklarer hva slags personopplysninger vi samler inn, enten direkte eller indirekte, og hvordan vi bruker dem. Personopplysninger er all informasjon som kan brukes til å identifisere deg, eller som vi kan koble til deg. Erklæringen omfatter også hvilke valgmuligheter du har angående informasjonen vi samler inn, og hvordan du kan styre disse. Den gjelder for alle produkter som tilbys av Sonos («Sonos-produkter»), inkludert styringsappen for Sonos («Sonos-appen» eller «appen») eller tjenester som for eksempel Sonos-nettstedet, Sonos Radio samt andre frakoblede samhandlinger, som besøk i en Sonos-butikk eller deltakelse på et Sonos-arrangement (samlet omtalt som «tjenester»). Du bør lese denne erklæringen grundig for å forstå hvordan Sonos kan samle inn, bruke og dele personopplysningene dine. Begrepene «vi», «oss» eller «Sonos» henviser alle til Sonos, Inc.

Denne erklæringen beskriver:


Hva slags personopplysninger vi samler inn

Opplysninger du gir til oss

Vi samler inn informasjon du frivillig gir oss, som navn, telefonnummer og e-postadresse, f.eks. når du vil ha mer informasjon om Sonos-produkter og -tjenester eller når du kontakter brukerstøtten vår for å få hjelp til noe som gjelder Sonos-produktene dine.

Opplysninger vi samler inn automatisk

Vi samler automatisk inn informasjon om deg, blant annet funksjonsdata (som definert nedenfor) og ytterligere bruksdata (som definert nedenfor) om din bruk av produkter og tjenester fra Sonos og informasjon som samles inn ved hjelp av informasjonskapsler og liknende teknologier når du bruker, får tilgang til eller samhandler med oss gjennom nettstedene eller appen vår. Vi kan for eksempel samle inn opplysninger om hva slags enhet du bruker når du går inn på nettstedene våre, operativsystem og versjon, IP-adressen din, omtrentlig geografisk posisjon som angitt av IP-adressen, hvilken nettleser du bruker, nettsidene du besøker på nettstedene våre, og hvordan du samhandler med innholdet som er tilgjengelig på nettstedene våre.

Opplysninger innhentet fra andre kilder

Vi kan motta opplysninger om deg fra andre kilder, inkludert tredjeparter, som for eksempel musikktjenester og partnere som vi tilbyr tjenester i merkevaresamarbeid med eller har felles markedsføringsaktiviteter med. Vi kan også motta informasjon om deg fra sosiale medieplattformer, for eksempel når du samhandler med oss på sosiale medier. Vi beskytter data vi får fra tredjeparter i henhold til praksisen som er beskrevet i denne erklæringen, og vi håndhever også ytterligere restriksjoner som er pålagt av datakilden.

Opplysninger om barn

Sonos retter seg ikke mot barn under 16 år og har heller ikke dette til hensikt. Selv om besøkende i alle aldre kan navigere på nettsiden vår eller bruke appen vår, samler vi ikke bevisst inn eller ber om personopplysninger fra personer under 16 år uten foresattes samtykke. Hvis vi, gjennom foreldre eller andre foresatte eller på annen måte, oppdager at et barn under 16 år har blitt registrert på nettstedet vårt ved å bruke falsk informasjon, vil vi stenge barnets konto og slette barnets personopplysninger fra arkivene våre.

Tilbake til toppen

Kundeinteraksjoner med Sonos

Vi gir noen eksempler på tilfeller der Sonos potensielt kan samle inn personopplysninger om kundene for å gjøre informasjonen i denne erklæringen lett å forstå. Kundeinteraksjonene med Sonos deles opp i følgende avsnitt:

Bli kjent med Sonos

Etter hvert som du blir mer kjent med Sonos, kan det hende du besøker oss virtuelt eller fysisk på et sted vi eier. Eksempler kan være å surfe på nettstedet vårt, ringe våre interne salgsrepresentanter, fysisk besøke en Sonos-eid butikk eller delta på Sonos-sponsede arrangementer. Når du prøver å finne ut mer om Sonos-produktene, kan det hende du ved slike anledninger frivillig oppgir enkelte personopplysninger, som navn og e-postadresse. Vi kan også samle informasjon om deg på nettet ved hjelp av informasjonskapsler og liknende teknologi når du besøker nettstedene våre.

Vi samler inn: navn, e-postadresse, IP-adresse og informasjon som registreres ved hjelp av informasjonskapsler eller liknende teknologi.
Hvorfor: Vi bruker denne informasjonen til å dele nyheter om hendelser og produkter som tilbys av Sonos. I tillegg gir IP-adressene oss en bedre forståelse av geografisk informasjon om besøkende på nettstedet vårt, slik at vi kan gjøre nettstedet vårt bedre for alle. Det er i vår legitime interesse å behandle personopplysningene dine for disse formålene.
Kjøp av Sonos-produkter

Når du har bestemt deg for at du vil kjøpe et Sonos-produkt, gir vi mulighet til å kjøpe direkte fra oss på www.sonos.com eller hos en Sonos-forhandler. Når du kjøper fra oss, blir du bedt om å oppgi opplysninger, slik at vi kan gjennomføre handelen.

Vi samler inn: navn, telefonnummer (valgfritt), e-postadresse, leverings- eller fraktadresse og betalingsinformasjon.
Hvorfor: Vi bruker denne informasjonen til å fullføre transaksjonen, følge opp kjøpet, hjelpe deg med eventuelle leveringsproblemer, håndtere returer og andre problemer knyttet til kjøpet av Sonos-produktene. Det er nødvendig for oss å behandle personopplysningene dine for dette formålet for at vi skal kunne oppfylle avtalen vi har med deg. Vær oppmerksom på at vi ikke lagrer betalings- eller bankkortinformasjon. Vi bruker betalingsinformasjon bare i forbindelse med kjøp av Sonos-produkter.
Registrering av Sonos-systemet

Når du mottar Sonos-produktene, må du koble dem til et nettverk i hjemmet ditt. Hvert enkelt Sonos-produkt må kobles til Internett for å kunne konfigures. Som en del av det innledende oppsettet blir du bedt om å laste ned Sonos-styringsappen, enten fra nettsidene våre eller fra et tredjeparts nettsted, for eksempel Google Play Store. Med Sonos-appen kan du styre Sonos-systemet fra den enheten du velger (for eksempel telefonen eller nettbrettet ditt). Under konfigureringsprosessen ber Sonos-appen deg om å opprette en konto og registrere systemet hos Sonos. Du må registrere Sonos-produktene for at de skal fungere.

Som en del av registreringen av Sonos-produktet ber appen deg om å skrive inn slik informasjon som e-postadresse og stedsopplysninger (land, postnummer), og det er nødvendig å oppgi denne informasjonen for å kunne registrere Sonos-systemet. Sonos-systemet vil så opprette et unikt alfanumerisk ID-nummer som vi bruker til å identifisere ditt spesifikke Sonos-system på en mindre personlig måte. Dette identifikasjonsnummeret blir knyttet til e-postadressen du oppgir, sammen med produktets serienummer og IP-adressen der produktet ble koblet til. Som en del av registreringen må du opprette en Sonos-konto. Vi samler inn passordet til Sonos-kontoen din, noe som utelukkende blir brukt for autentisering og tilgang til Sonos-kontoen.

Vi samler inn: navn, telefonnummer, e-postadresse, posisjonsdata, passordet ditt og IP-adresse. Vær oppmerksom på at passordet ditt lagres ved hjelp av enveis hash. Dette innebærer at det ikke kan gjenopprettes (eller avsløres) av noen, heller ikke Sonos.
Hvorfor: Vi samler inn disse opplysningene for at Sonos-produktet skal fungere sikkert (noe som bidrar til å forhindre uautorisert tilgang til Sonos-produkter og hjemmenettverk), samt for å sikre at vi gjøre det mulig for deg å velge musikkalternativer som er riktige ut fra din geografiske plassering (f.eks. radiostasjoner i landet du bor i). Denne praksisen er nødvendig for å kunne oppfylle avtalen vi har med deg. Vi bruker også e-postadressen din til å sende deg Sonos-relatert kommunikasjon. Det kan være markedsføring, programvareoppdateringer, informasjon om Sonos-produkter og -tjenester samt Sonos-nyheter og produkttilbud. Det er i vår legitime interesse å behandle personopplysningene dine for disse formålene.
Bruk av Sonos-produkter

Det er tre hovedgrunner til at vi samler inn informasjon fra Sonos-produktene dine: (1) for å kunne tilby deg valg av musikktjenester eller annet lydinnhold (f.eks. rado, TV eller spill), noe som er nødvendig for å kunne oppfylle avtalen vi har med deg, (2) for å gi deg kontroll over Sonos-systemet, noe som er nødvendig for å oppfylle avtalen vi har med deg, og (3) for å gjøre Sonos-produktene bedre over tid, noe som er i vår legitime interesse.

Å bruke Sonos-produkter innbefatter å velge lydinnhold for avspilling i de rommene du ønsker. Selv om du kan spille gratis nettradio eller musikkfiler du har lagret lokalt i hjemmenettverket (f.eks. på PC-ens harddisk), foretrekker de fleste Sonos-eiere å legge til en strømmetjeneste som kan spilles over Sonos-produktene. Eksempler på slike tjenester er Spotify, Apple Music, Pandora og andre lydinnholdstjenester. Når du skal legge til slike musikktjenester, må du koble din individuelle musikktjeneste til Sonos-systemet. Når du har begynt å spille musikk eller annet lydinnhold med Sonos-produktene, avhenger informasjonen vi mottar, av dine preferanser.

Funksjonsdata

Denne informasjonen er absolutt nødvendige for at Sonos-produktet eller -tjenesten, inkludert Sonos Radio, skal kunne utføre sine grunnleggende funksjoner på en sikker måte, og du vil ikke kunne reservere deg mot innsamling, deling eller behandling av slike data hvis du vil fortsette å bruke Sonos-produktene.

Vi samler inn:
  • registreringsdata. Slike data omfatter e-postadresse, plassering, språkvalg, produktserienummer, IP-adresse og innloggingsinformasjon til Sonos-kontoen (som beskrevet ovenfor).
  • systemdata. Slike data omfatter ting som produkttype, type styringsenhet, operativsystem for styringsenhet, programvareversjon, innholdskilde (lydinngang), signalinngang (f.eks. om TV-en avgir et bestemt lydsignal, som Dolby, til Sonos-systemet), informasjon om Wi-Fi-antenner, systeminnstillinger (f.eks. utjevning eller stereopar), produktorientering, navn på musikktjenestene du har lagt til eller aktivert for Sonos-produktet, navnene du har gitt Sonos-produktene i forskjellige rom, om et produkt er justert med Sonos Trueplay-teknologi, måledata for systemytelse (f.eks. temperaturen på produktet eller styrken på Wi-Fi-signalet) samt feilinformasjon.
Hvorfor vi samler inn funksjonsdata: Vi samler inn denne informasjonen for å sikre at Sonos-produktene fungerer som de skal, for å gi deg kundestøtte og for å respektere lydpreferansene dine, noe som er nødvendig for å oppfylle avtalen vi har med deg. Vi samler også inn disse opplysningene som en rettledning i forbindelse med produktforbedringer og brukerstøtte, noe som er i vår legitime interesse.
Ytterligere bruksdata

For at vi skal kunne gi en bedre opplevelsen av Sonos-produktene og tilby bedre personlig tilpassede Sonos-produkter og tjenester, inkludert Sonos Radio, som tilfredsstiller kundenes behov og forventninger, samler vi inn følgende ytterlige bruksdata. Vi har legitim interesse i behandlingen av disse opplysningene, som nærmere forklart nedenfor (under hvorfor). Du kan velge å reservere deg mot å dele denne informasjonen ved å følge trinnene som er angitt her.

Vi samler inn:
  • ytelsesdata. Dette omfatter slik informasjon som temperaturen til produktet, signalstyrken på det trådløse nettverket, hvor ofte du bruker musikktjenester du har tilkoblet Sonos-anlegget (inkludert, for noen tjenester, brukernavn – men ikke passord), informasjon om hvor ofte du bruker Sonos-appen i forhold til andre styringsmekanismer, flyt av samhandlinger i Sonos-appen, hvor ofte du bruker de fysiske kontrollene på enheten, flyten i samhandlingene i Sonos-appen, hvor lenge du bruker Sonos-produktet, og, i den grad det er nødvendig for visse tjenester, posisjonsdata fra GPS (eller liknende teknologi, der slik finnes) og nettdugnads Wi-Fi-tilgangspunkter og mobilstasjonslokasjoner som samles inn fra din tredjepartsenhet når Sonos-appen er i bruk.
  • aktivitetsinformasjon. Dette omfatter hvor lenge du bruker en musikktjeneste, informasjon om produkter eller romgruppering, kommandoinformasjon (som avspilling, pause, volumstyring eller hoppe over spor), informasjon om spilleliste eller stasjonsbeholderdata og informasjon om lyttehistorikk (Nylig spilt) og Sonos-spillelister eller Sonos-favoritter. Alle dataene korreleres med hvert enkelt Sonos-produkt og hvordan du bruker dem. Hvis du aktiverer stemmestyring eller bruker Sonos Radio, samler vi i tillegg informasjon om sporingsdata når du bruker disse funksjonene.
Hvorfor: Vi samler inn disse opplysningene slik at vi kan bidra til at Sonos-produktene fungerer som de skal, gi en personlig tilpasset opplevelse for kundene, avgjøre hvilke typer produkt- eller funksjonsforbedringer som kundene våre vil sette størst pris på, og bidra til å forutsi potensielle problemer med Sonos-produkter. For å levere Sonos Radio samler vi dessuten inn posisjonsbasert informasjon for lisensierings- og rapporteringsformål. Vi har legitim interesse i å samle inn denne informasjonen for å kunne gi en brukervennlig opplevelse som tilfredsstiller de behovene du har og hjelper deg med problemer du eventuelt måtte få. Det er du som bestemmer om vi skal ha lov til å samle denne informasjonen, og derfor kan du reservere deg mot å dele denne informasjonen ved å følge trinnene som er angitt her.
Merk: persontilpasningstjenester (f.eks. Nylig spilt), Sonos Radio, stemmestyring og direktestyring krever ytterligere bruksdata for å fungere. Hvis du bestemmer deg for å bruke noen av disse funksjonene eller tjenestene, blir funksjonen for ytterligere bruksdata aktivert. Du kan når som helst tømme listen over Nylig spilt ved å følge instruksjonene i Sonos-appen.
Direktestyring eller stemmestyring – funksjonalitet

Ettersom verden og hjemmene våre blir stadig mer tilkoblet, innser vi at kundene våre kanskje foretrekker å styre Sonos-produktene på en annen måte enn med Sonos-appen, som ved å bruke et stemmeaktivert produkt (f.eks. Amazon Alexa), med en hjemmekontrollmekanisme (f.eks. Lutron Pico) eller med appen som tilbys av kundenes favorittmusikktjeneste.

Hvis du ønsker å aktivere denne funksjonen, blir du bedt om å tillate slike enheter å koble seg til Sonos-systemet (dette likner på prosessen du går gjennom for å koble til en musikktjeneste). Når funksjonen er aktivert, samler vi inn og behandler funksjonsdata, ytterligere bruksdata og lyddata.

Sonos deler et undersett av denne informasjonen med partnere som leverer tjenestene du har forespurt. Det er nødvendig å dele de relevante dataene med disse partnerne og ytterligere behandle slike data for at vi skal kunne oppfylle kontraktene med disse partnerne til ditt beste for å sikre at stemme- eller direktestyringsfunksjonen fungerer som den skal. Hvis du ikke ønsker en slik behandling, kan du ganske enkelt deaktivere funksjonen (f.eks. ved å deaktivere stemmestyring) eller koble fra funksjonen (f.eks. ved å fjerne forbindelsen til hjemmeautomatiseringsfjernkontrollen) fra Sonos-produktene. Stemmestyringsfunksjonen eller annen direktestyring vil imidlertid ikke fungere med mindre du tillater oss å samle inn og behandle de dataene som er beskrevet i denne delen.

Vi samler inn: funksjonsdata, ytterligere bruksdata og visse lyddata
Hvorfor: Denne informasjonen er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle avtalen vi har med deg, for at funksjoner skal fungere som de skal, og for å forbedre disse funksjonene, noe som også er i vår legitime interesse.

Lyddata

Sonos tar ikke kontinuerlig opp lyd i hjemmet ditt. Vi tar opp lyd i hjemmet ditt ved to tilfeller: (1) når du aktiverer stemmestyringsteknologi for det stemmeaktiverte Sonos-produktet (f.eks. Sonos One eller Beam), og (2) når du bruker vår innovative Trueplay-romjusteringsteknologi.

Stemmestyring. Stemmestyring fungerer ved at det stemmeaktiverte Sonos-produktet lytter etter et bestemt signalord. Vær oppmerksom på at ikke alle Sonos-produkter er stemmeaktiverte. Hvis Sonos-produktet er stemmeaktivert, må du aktivt slå på lyttingen på Sonos-produktet for å starte stemmestyringen. Mer spesifikt betyr denne lyttingen at det stemmeaktiverte Sonos-produktet bufrer og gjør nye opptak lokalt, uten å overføre eller lagre noe informasjon, helt til det oppdager ordet eller setningen (f.eks. «Alexa»), som igangsetter enheten til aktivt å gjøre opptak. Hvis produktet ikke registrerer signalordet, fortsetter det å ta opp og overskrive seg selv i en uendelig sløyfe som varer noen få sekunder. Dette gjøres lokalt i Sonos-produktet og sendes ikke til Sonos eller noen tredjeparter. Hvis et signalord oppdages, begynner Sonos-produktet å ta opp. Med andre ord begynner det ikke å gjøre opptak eller beholde lyddata, eller sende data, før det har blitt vekket. Du blir varslet om at det pågår et opptak ved hjelp av et lydsignal og et visuelt element, som en lampe på Sonos-produktet. Sonos-produktet vil gjøre opptak inntil talekommandoen er ferdig. Det faktiske opptaket av talekommandoen sendes så til stemmepartneren du har autorisert til å motta slike opptak (f.eks. Amazon). Sonos beholder ikke noen kopi av stemmeopptaket. Samtidig med stemmeopptaket samler Sonos-produktet inn data om lydnivået i rommet (f.eks. desibelnivå for hver frekvens). Det er ikke mulig å trekke ut tale fra denne typen data. Vi samler inn disse dataene for å kunne forbedre stemmegjenkjenningsteknologien vår, noe som er i vår legitime interesse. Hvis du for eksempel forsøker å angi en talekommando mens musikk spiller, kan Sonos forbedre teknologien ved å senke musikkvolumet slik at talekommandoen oppfattes riktig.

Trueplay-romjustering. Den innovative Trueplay-romjusteringen analyserer akustiske faktorer som kan påvirke lydkvaliteten i rommet der Sonos-produktet står plassert. Du må slå på Trueplay for å aktivere denne funksjonen. Hensikten med Trueplay-analysen er å tilpasse Sonos-produktene slik at lyden forbedres. Du gjør det på denne måten: Du må gjennom en interaktiv prosess (se videoen her) som samler inn visse data om rommet (f.eks. antall høyttalere og hvordan de er plassert), inkludert informasjon om nivået på bakgrunnsstøyen (f.eks. desibelnivå på hver frekvens). Denne informasjonen brukes for at justeringen skal gi et så godt resultat som mulig. Hvis hunden din for eksempel bjeffer under Trueplay-testen, vet Sonos-produktet at det skal ignorere bakgrunnsstøy av en bjeffende hund under testingen. Det er nødvendig å innhente disse dataene for å kunne oppfylle avtalen vi har med deg hvis du aktiverer Trueplay.

Få hjelp fra Sonos

Fra tid til annen kan det hende at du kontakter vår kundeservice for å få hjelp med Sonos-produktene. For å kunne tilby deg best mulig service kan det hende vi samler inn visse data om deg eller Sonos-produktene dine.

Vi samler inn: Dette kan omfatte kontaktinformasjon, slik som navn, e-postadresse, telefonnummer, ID på sosiale medier (hvis du kontakter oss gjennom sosiale medier) og innholdet i chattene dine og annen kommunikasjon med Sonos-brukerstøtte (i noen tilfeller inkludert taleopptak hvis du ringer). I visse situasjoner er det nyttig for brukerstøtteteamet å ha et øyeblikksbilde av Sonos-anlegget. Dette er et teknisk øyeblikksbilde av all relevant informasjon i forkant av at problemet oppsto og omfatter informasjon om musikktjenesten som er i bruk, volumnivå, produktkonfigurasjon, det trådløse signalet og ruterinformasjon, feilkoder, enhetsinformasjon (f.eks. operativsystem, og hvilken versjon av Sonos-appen som brukes). Det er nødvendig å samle inn de forannevnte opplysningene for at vi skal kunne gi optimal brukerstøtte. Du blir informert på forhånd før vi tar et øyeblikksbilde. Vi tar ikke øyeblikksbilder uten å gi deg beskjed først. Hvis du er en betatester, tar vi automatisk et øyeblikksbilde av Sonos-anlegget på daglig basis (i samsvar med vilkårene i betatesteravtalen).
Hvorfor: Vi samler inn denne informasjonen for å gi deg brukerstøtte som er så god og effektiv som mulig. Vi bruker for eksempel kontaktinformasjonen for kundehenvendelser og tekniske spørsmål, for å svare kunden gjennom kundens foretrukne metode (per telefon, e-post eller gjennom sosiale nettverk). Hvis det er snakk om tekniske problemer, bruker vi systemdiagnostiske data for å finne frem til problemet på en mest mulig effektiv måte. Hvis det er snakk om retur eller bytte av produkter, bruker vi kontaktinformasjonen for å sikre at produktet mottas og leveres på riktig sted. Det er nødvendig å bruke disse personopplysningene for at vi skal kunne oppfylle avtalen vi har med deg.

Tilbake til toppen

Hvordan vi bruker personopplysninger

Sonos bruker personopplysningene vi samler inn for å kunne gi deg de Sonos-produktene og -tjenestene vi tilbyr, hvilket også omfatter bruk av dataene for å forbedre og personlig tilpasse brukeropplevelsen. Vi bruker også personopplysningene dine til å kommunisere med deg, for eksempel for å informere deg om kontoen din, nye tilgjengelige Sonos-produkter eller -tjenester, sikkerhet og andre typer oppdateringer. I tillegg kan vi, som beskrevet nedenfor, bruke andre data knyttet til dine interaksjoner med Sonos-produkter og -tjenester for å levere visse Sonos-tjenester og for reklameformål.

Sonos bruker dataene til følgende formål:

Kjøp og leveranse av Sonos-produkter og -tjenester

Vi bruker dine personopplysninger til å ta imot og håndtere bestillinger, levere produkter og tjenester, behandle betalinger og kommunisere med deg angående bestillinger, produkter og tjenester samt kampanjetilbud. Denne praksisen er nødvendig for å kunne oppfylle avtalen vi har med deg.

Produktopplevelse, anbefalinger og persontilpassing

Vi bruker data for å kunne gi, drive, støtte og forbedre Sonos-produktene og -tjenestene vi tilbyr, for å sikre at kundene våre kan lytte til musikk og lydinnhold på en enklest mulig måte. Vi bruker personopplysningene dine til å anbefale funksjoner, produkter og tjenester som kan ha interesse for deg, til å identifisere preferansene dine og persontilpasse opplevelsen din med Sonos-produkter og -tjenester. Denne praksisen er nødvendig for å kunne oppfylle avtalen vi har med deg, og for å tjene våre legitime interesser.

Brukerstøtte

Vi bruker data til å svare på kundehenvendelser, diagnostisere produktproblemer, reparere kundenes Sonos-produkter og levere andre kundeservice- og supporttjenester. Denne praksisen er nødvendig for å kunne oppfylle avtalen vi har med deg, og for å tjene våre legitime interesser.

Produktforbedringer

Vi bruker kontinuerlig data til forskningsformål og for å utvikle og forbedre våre Sonos-produkter og -tjenester, inkludert å vedlikeholde og forbedre ytelsen til våre Sonos-produkter og -tjenester, utvikle og legge til nye funksjoner eller muligheter, for eksempel å bruke feilrapporter til å forbedre sikkerhetsfunksjonene, bruke søk og klikk til å forbedre relevansen av søkeresultatene og bruke bruksdata for å avgjøre hvilke nye funksjoner som bør prioriteres. Vi bruker personopplysningene dine til å levere funksjonalitet, analysere ytelse, rette feil og gjøre Sonos-produktene og -tjenestene mer brukbare og effektive. Denne praksisen er nødvendig for at vi skal kunne tjene våre legitime interesser.

Levere stemmetjenester

Når du bruker en tredjeparts stemmetjenester gjennom våre produkter, behandler vi din talestyring og annen personlig informasjon for å reagere på forespørslene dine, levere den tjenesten du har bedt om og forbedre Sonos-produktene og -tjenestene. Som en del av leveransen av tjenesten Sonos Radio og for å gi deg tilpasset innhold vil vi, gjennom avtalene våre med disse tredjeparts stemmetjenestene, motta stemmestyringsinformasjon knyttet til hva du foretrekker å lytte på, slik som stasjoner som du ber om og spor som du spilte av eller hoppet over. Merk at din bruk av tredjeparts stemmetjenester er underlagt bruks- og tjenestevilkårene fra disse tredjepartene og deres respektive personvernserklæringer. Du bør lese disse tredjepartsvilkårene nøye før du aktiverer dem på Sonos-produktene våre. Vi må behandle personopplysningene dine for å kunne oppfylle avtalen vi har med deg og for å tjene våre legitime interesser.

Levere Sonos Radio-tjenesten

Når du bruker tjenesten Sonos Radio, samler vi inn og behandler visse funksjons- og tilleggsbruksdata (f.eks. Din IP-adresse, språkvalg, din Sonos-ID, historikk som surfing av radiostasjoner, søkeord for stasjoner, avspillingshandlinger, system, tredjepartsenheters ID og type samt slike innholdshendelser som individuelle radiostasjoner og spor) og annen lytteaktivitet (f.eks. lytteøktens lengde, stasjoner brukeren har hørt på og spor brukeren har hørt på og hoppet over) i Sonos Radio. Vi samler inn og behandler denne informasjonen for å kunne gi deg en tilpasset opplevelse, svare på forespørsler fra deg, levere den forespurte tjenesten til deg, for å fastsette relevant lisensiering, for å sende markedskommunikasjon og gjøre Sonos produkter og tjenester bedre. Dessuten vil vi gi IP-adressen din og en eventuell anonymisert ID til leverandørene av tredjeparts radioinnhold for å gi deg tilgang til radiostasjoner. Denne praksisen er nødvendig for å kunne oppfylle avtalen med deg, og for å tjene våre legitime interesser. Du finner mer informasjon om dette ved å gå til «Det juridiske grunnlaget for bruk av personopplysninger».

Noen funksjoner og tjenester i Sonos Radio kan benytte seg av tredjepartbasert posisjonsdata fra GPS (eller liknende teknologi der slik finnes) og nettdugnads Wi-Fi-tilgangspunkter og mobilstasjonslokasjoner. For å kunne levere slike funksjoner eller tjenester der de er tilgjengelige, må Sonos og partnerne deres samle inn, bruke, oversende, behandle og vedlikeholde posisjonsdataene dine, inkludert, men ikke begrenset til, geografisk plassering av din tredjepartsenhet og informasjon knyttet til Sonos-appen, Sonos-kontoen din og alle Sonos-produkter som er registrert i den, inkludert, men ikke begrenset til, din Sonos-ID, tredjeparts enhets-ID og enhetsnavn samt tredjeparts enhetstype. Du kan trekke tilbake ditt samtykke til at Sonos og deres partnere samler inn, bruker, oversender, behandler og vedlikeholder posisjonsdata og kontodata når som helst ved å ikke bruke posisjonsbaserte funksjoner og slå av posisjonstjenestene dine i innstillingene (slik det passer) på tredjepartsenheten din.

Sikkerhet og tvisteløsning

Vi bruker data for å beskytte sikkerheten til kundene våre og Sonos-produktene og -tjenestene, for å oppdage og forhindre svindel, for å løse tvister og for å håndheve avtalene våre. Vi kan bruke tredjeparter for å vurdere og håndtere kredittrisiko. Denne praksisen er nødvendig for at vi skal kunne tjene våre legitime interesser.

Forretningsdrift

Vi bruker data til å utvikle aggregert analyse og forretningsinformasjon som gjør at vi kan operere, beskytte, ta informerte beslutninger og rapportere om virksomhetens resultater. Denne praksisen er nødvendig for at vi skal kunne tjene våre legitime interesser.

Kommunikasjon, markedsføring og annonsering

Vi bruker dataene vi samler inn, til å levere og personlig tilpasse kommunikasjonen vår med deg. Vi kan for eksempel kan vi kontakte deg per e-post eller annen form for elektronisk kommunikasjon (inkludert gjennom Sonos-appen og Sonos-produkter gjennom stemmeaktiverte teknologier) for å informere om nye Sonos-produkter eller -tjenester, nye musikktjenester som er tilgjengelig der du bor, sikkerhets- eller programvareoppdateringer, oppdatere deg om en supportsak eller invitere deg til å delta i en undersøkelse. Hvis du velger å bruke Sonos Radio, kan vi bruke informasjon som dine interaksjoner med Sonos-nettstedet, innhold på Sonos Radio, Sonos-produkter, Sonos-appen og andre tjenester for å vise interessebaserte annonser for funksjoner, produkter og tjenester som kan være av interesse for deg. Vi bruker ikke informasjon som identifiserer deg personlig for å vise interessebaserte annonser. Denne praksisen er nødvendig for at vi skal kunne tjene våre legitime interesser. Du finner mer informasjon om dette ved å gå til «Det juridiske grunnlaget for bruk av personopplysninger».

Vi bruker også informasjonskapsler og liknende teknologi for å sende deg Sonos-annonsering som er mest mulig relevant for deg. Gå til «Dine rettigheter og valgmuligheter» hvis du vil ha informasjon om hvordan du håndterer e-postabonnementer og kampanjekommunikasjon.

Formål som vi ber om ditt samtykke til

Vi kan også be om ditt samtykke til å behandle personopplysningene dine for et spesifikt formål som vi opplyser deg om. Når du gir ditt samtykke til at vi kan behandle personopplysningene dine for et spesifikt formål, kan du trekke tilbake dette samtykket når som helst, og vi vil stoppe behandlingen av personopplysningene for dette formålet.

Tilbake til toppen

Hvordan vi kan dele personopplysninger

Sonos selger ikke, og kommer aldri til å selge, personopplysninger om kundene våre. Vi vil at du skal forstå at informasjon om kundene våre er en viktig del av virksomheten vår. Vi utleverer kun dataene dine slik det fremgår i denne erklæringen. Vi kan dele opplysninger med følgende typer tredjeparter.

Tredjepartsleverandører

Sonos bruker forskjellige tredjepartsleverandører for å utføre tjenester som administrasjon og drifitng av nettsteder, skyrelaterte tjenester, produktkjøp på nettet og frakt (inkludert å behandle bestillinger for produkter eller tjenester, levere pakker, sende post og e-post), kredittkort og annen alternativ betalingsbehandling, e-postkommunikasjon, analyse av data, yte markedsføringsassistanse, overføre innhold, skåre kredittrisiko hvis det er aktuelt, og tilby kundeservice. Vi deler kun personopplysningene dine når det er nødvendig, for eksempel hvis vi skal fullføre en transaksjon eller levere et produkt eller en tjeneste du har bedt om eller autorisert. Og vi deler kun personopplysningene dine med leverandører eller agenter som arbeider på våre vegne for de formål som er beskrevet i denne erklæringen. I slike tilfeller vil personopplysningene dine bli delt med disse agentene eller leverandørene, men kun for det formål å utføre tjenester på vegne av og under instruksjonene fra Sonos og i samsvar med denne erklæringen. Det er i vår legitime interesse å dele informasjon med disse partene, for disse formålene. Send en e-post til privacy@sonos.com hvis du har spørsmål om tredjepartsleverandører.

Transaksjoner som omfatter tredjeparter

Sonos gir deg tilgang til tjenester, funksjoner og ferdigheter som levers av tredjeparter for bruk på eller gjennom Sonos-produkter. Vi tilbyr også tjenester og/elle selger produktspektre i samarbeid med tredjeparter, slik som produkter i merkevaresamarbeid med IKEA. Avhengig av hvordan du bruker tredjepartsproduktene, -funksjonene, -ferdighetene og -tjenestene, kan vi dele visse personopplysninger vi har om deg med disse tredjepartene for å aktivere funksjonaliteten og/eller levere kundestøtte. Merk deg at funksjonaliteten til disse tredjepartsproduktene, -funksjonene, -ferdighetene og -tjenestene er underlagt bruks- eller tjenestevilkårene fra disse tredjepartene og deres respektive personvernserklæringer. Du bør lese disse tredjepartsvilkårene nøye før du aktiverer dem på Sonos-produktene våre.

  1. Musikktjenester og andre lydinnholdpartnere

    For å sikre en best mulig kundeopplevelse og at musikken og andre lydinnholdstjenester (som radio og lydbøker) fungerer som de skal, kan Sonos dele relevant aktivitetsinformasjon om produkter og instruksjonene dine med musikk- og andre lydinnholdstjenester som du har autorisert til å samhandle med Sonos-produktene dine. Hvis du for eksempel bruker en musikktjeneste eller en annen lydinnholdstjeneste på Sonos-produktene eller for å kontrollere Sonos-produktene, må vi dele en viss informasjon med den musikktjenesten eller annen lydinnholdstjeneste for å gjøre det mulig for deg å gjøre dette. Det er nødvendig å dele data med musikktjenester og andre lydinnholdstjenester, i samsvar med det du har angitt, for at vi skal kunne oppfylle avtalen vi har med deg.
  2. Styringsenhetspartnere

    Når du har aktivert direkte kontroll av Sonos-systemet, kan vi dele relevant aktivitetsinformasjon om produktene med kontrollpartnere som du har autorisert til å samhandle med Sonos-produktene. Det er nødvendig å dele data med styringsenhetspartnere i samsvar med dine instrukser for at vi skal kunne oppfylle avtalen vi har med deg.
  3. Stemmestyringspartnere

    Når du har aktivert stemmegjenkjenning, kan vi dele relevant produkt aktivitetsinformasjon og -lyddata med stemmestyringspartnere som du har tillatt skal kunne motta slike data, for å styre Sonos-systemet. Å dele data med stemmestyringspartnere i samsvar med dine instrukser, er nødvendig for å kunne oppfylle avtalen vi har med deg.
Reklamepartnere

Hvis du bestemmer deg for å bruke Sonos Radio, vil vi dele et delsett av dine pseudonymiserte og anonymiserte opplysninger med tredjeparts reklameselskaper for gjennom Sonos-produktene å presentere interessebaserte annonser for funksjoner, produkter og tjenester som kan være av interesse for deg. Spesifikt deler vi følgende informasjon med våre reklamepartnere: posisjon, språk og sjanger til stasjonen du lytter på i øyeblikket (som ikke er basert på din totale lyttehistorikk). Vi vil dele anonym informasjon med annonsører som beskriver vårt totale lyttende publikum generelt. Vi kan også dele begrenset posisjonsinformasjon (f.eks. en adresse og anonymisert ID) med noen av våre tredjepart radioinnholdspartnere som kan kjøre annonser på sine stasjoner. Vi bruker ikke informasjon som identifiserer deg personlig for å presentere interessebaserte annonser.

Sonos-kontrollerte tilknyttede selskaper og datterselskaper

Vi deler informasjon med Sonos-kontrollerte tilknyttede selskaper og datterselskaper til forretningsformål, som for eksempel intern administrasjon, markedsføring av Sonos-produkter og levering av Sonos-produkter og -tjenester til kundene våre. Det er i vår legitime interesse å dele informasjon med disse partene, for disse formålene.

Pålagt overlevering av opplysninger og politimyndigheter

Hvis det er juridisk påkrevd og strengt nødvendig for ytelsen av tjenestene eller for å beskytte våre rettigheter, eller rettighetene til våre tilknyttede selskaper eller brukere, oppgir vi personopplysningene dine til rettshåndhevelsesorganer, politimyndigheter, våre tilknyttede selskaper eller i juridiske prosesser. Vi deler personopplysningene dine når vi i god tro anser det som nødvendig for oss å gjøre det for å overholde juridiske forpliktelser etter gjeldende lov eller svare på en gyldig juridisk prosess (f.eks. en ransakingsordre, en rettskjennelse eller en stevning).

Salg eller fusjon

Vi kan dele personopplysningene dine ved en eventuell fusjon, et eventuelt oppkjøp eller ved et salg av hele eller deler av selskapet. I så fall vil vi selvsagt varsle deg med e-post eller med en tydelig kunngjøring på nettstedet vårt og også informere deg om rettighetene dine.

Deling og utlevering av aggregerte data

Vi deler data i samlet form og på en slik måte at mottakeren av disse dataene, f.eks. en tredjepart som bruker dem til en bransjeanalyse, ikke kan identifisere deg.

Vær oppmerksom på at Sonos-produktene våre inneholder linker til produkter eller applikasjoner fra tredjeparter som kan ha annen personvernspraksis enn Sonos. Hvis du gir personopplysninger til noen av disse tredjepartene eller deres produkter, reguleres opplysningene av deres personvernerklæringer, og vi oppfordrer deg til å lese disse personvernerklæringene nøye.

Når personopplysninger deles med tredjeparter, kan personopplysningene dine overføres til land der personvernlovgivningen kanskje gir en lavere grad av beskyttelse enn i ditt eget land. Vi er svært opptatt av å beskytte personopplysningene dine og har innført hensiktsmessige tiltak for å beskytte dem når de blir overført til utlandet. Vi overfører personopplysningene dine i samsvar med gjeldende personvernlover, og vi vil iverksette passende tiltak for å sikre at personopplysningene dine blir behandlet på en sikker måte av eventuelle tredjeparter som skaffer seg tilgang til personopplysningene dine (f.eks. ved å anvende standardklausulene godkjent av EU-kommisjonen). Send en e-post til privacy@sonos.com hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon om den internasjonale overføringen av personopplysningene dine eller de iverksatte tiltakene.

Tilbake til toppen

Det juridiske grunnlaget for bruk av personopplysninger

Det juridiske grunnlaget for å bruke personopplysningene dine er basert på forskjellige grunner, og disse er:

Oppfyllelse av kontrakt

Bruk av personopplysningene dine kan være nødvendig for å oppfylle en avtale du har med oss. For eksempel for å fullføre kjøpet ditt av et Sonos-produkt, for å registrere og vedlikeholde kontoen din, for å hjelpe deg med leveringsproblemer, for å behandle returer, for å registrere Sonos-systemet ditt, for å kunne levere Sonos Radio og for å sørge for at Sonos-produktene utfører sine basisfunksjoner på en sikker måte eller for å svare på henvendelser fra deg.

Samtykke

Når det er juridisk nødvendig, kan vi basere oss på samtykket ditt for bruken av personopplysningene dine. Når dette er tilfelle, vil vi gi deg mer spesifikk informasjon når vi faktisk ber om samtykket ditt. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å sende oss en e-post til privacy@sonos.com. Når du trekker tilbake samtykket ditt, påvirker ikke dette lovligheten av behandlingen basert på samtykket ditt før du trakk det tilbake.

Overholdelse av juridiske forpliktelser

Vi kan bruke relevante personopplysninger til å sikre samsvar med gjeldende lov, for eksempel til å oppfylle lovlige forespørsler fra politimyndigheter og for forskriftsmessige etterforskninger og overholdelse.

Legitime interesser

Vi kan bruke personopplysningene dine til formål som er i vår legitime interesse. Vi baserer oss for eksempel på vår legitime interesse for å utføre analyser og gjøre Sonos-produktene og -tjenestene (inkludert Sonos Radio) og innholdet på nettstedene våre og i appen bedre, for å sende deg varsler om programvareoppdateringer eller informasjon om Sonos-produkter og -tjenester og for å bruke relevante personopplysninger til administrative formål eller for å avdekke og forhindre svindel. Med unntak av hvor samtykke kreves etter gjeldende lokal lovgivning, baserer vi oss videre på de legitime interessene vi har for å sende relevant markedsføringskommunikasjon til deg.

Når vi bruker personopplysninger til å betjene de legitime interessene vi har, avveier vi alltid rettighetene og interessene dine i å beskytte personopplysningene dine mot rettighetene og interessene våre.

I tilfeller der vi behandler personopplysningene dine basert på våre legitime interessene uten at du har noen tilgjengelig avmeldingsmekanisme (f.eks. i innstillingene til Sonos-produktet), kan du håndheve retten du har til å motsette deg dette ved å sende en e-post til privacy@sonos.com.

Tilbake til toppen

Sikkerhet, oppbevaring og tilbakeholdelse av personopplysninger vi samler inn

Sikkerhet

Sonos er opptatt av å beskytte dine personlige opplysninger. Selv om vi gjør det som er rimelig for å beskytte personopplysningene vi samler inn, er ingen sikkerhetssystemer ugjennomtrengelige.

Vi benytter en rekke tekniske og organisatoriske tiltak og bransjestandarder for å beskytte personopplysningene dine, og for å forebygge at informasjon om deg utsettes for tyveri, misbruk og uautorisert tilgang, utlevering, endring og ødeleggelse. Vi lagrer for eksempel de personlige opplysningene du oppgir, på datasystemer som har begrenset tilgang og er plassert i kontrollerte fasiliteter. Dessuten passer vi også på at våre tredjeparts datasenterleverandører har tilstrekkelige sikkerhetstiltak på plass. I tillegg beskyttes dataene dine med kryptering, for eksempel Transport Layer Security (TLS), ved overføring via Internett. Passordet ditt er lagret ved hjelp av enveis hash, noe som betyr at det ikke kan gjenopprettes (eller avsløres) av noen, inkludert Sonos (det kan kun tilbakestilles).

Du kan kun få tilgang til Sonos-kontoinformasjonen din og tjenesten vår ved bruk av et individuelt brukernavn og passord. For å beskytte konfidensialiteten til personopplysningene dine må du holde passordet ditt hemmelig og ikke gi det til noen annen. Gi oss beskjed umiddelbart hvis du tror at passordet ditt har blitt misbrukt. Husk også alltid å logge ut og lukke nettleseren når du er ferdig med en økt. Vær oppmerksom på at vi aldri ber deg om å oppgi passordet ditt.

Kontakte oss på privacy@sonos.com hvis du har spørsmål om sikkerheten til personopplysningene dine.

Oppbevaring

Personopplysninger som samles inn av Sonos, kan lagres og behandles i ditt land, i USA (f.eks. i våre store datasentre) eller i et hvilket som helst annet land der Sonos eller dets tilknyttede selskaper, datterselskaper eller tjenesteleverandører holder til eller opererer. Sonos har innført hensiktsmessige tiltak for å beskytte personopplysninger når de overføres internasjonalt, for eksempel med bruk av standardklausulene som er godkjent av EU-kommisjonen.

Tilbakeholdelse

Sonos beholder personopplysningene dine

  • så lenge vi har et kundeforhold med deg eller det er nødvendig for at du skal kunne bruke nettstedet og Sonos-kontoen eller Sonos-produkter
  • så lenge det er nødvendig for at vi skal kunne yte tjenester som du forespør fra oss
  • så lenge det er nødvendig for at vi skal kunne å drive markedsføring eller sende annet kampanjemateriell som du ber om fra oss
  • for å overholde de juridiske forpliktelsene våre, inkludert krav fra regulerende myndigheter og myndighetsorganer som har myndighet over oss i forbindelse med skatter, avgifter og regnskap, hvor myndighetene vanligvis krever oppbevaring av visse transaksjonsdata for perioder mellom 7 og 10 år etter at en transaksjon har funnet sted
  • i tidsrommet som kreves for å løse tvister med noen parter eller å etterforske eller forsvare oss mot potensielle juridiske krav
  • etter behov for å gjøre oss i stand til å drive virksomheten vår i samsvar med gjeldende lover og forskrifter

Alle personopplysninger vi oppbevarer, dekkes av denne personvernerklæringen og de interne retningslinjene våre for oppbevaring. Sonos sletter personopplysningene når de ikke lenger behøves til de ovennevnte formålene. Hvis det er noen personopplysninger som Sonos av tekniske årsaker ikke klarer å slette fullstendig fra systemene våre, vil Sonos iverksette formålstjenlige tiltak for å forhindre noen ytterligere behandling eller bruk av slike opplysninger. Send en e-post til privacy@sonos.com hvis du har spørsmål om en spesifikk oppbevaringsperiode for bestemte typer personopplysninger.

Tilbake til toppen

Dine rettigheter og valgmuligheter

Dine rettigheter

Vi ønsker at du skal ha kontroll over hvordan vi bruker personopplysningene dine. Med forbehold om lokal lovgivning, inkludert den generelle personvernforordningen og California Consumer Privacy Act, kan du gjøre dette på følgende måter:

  • du kan be oss om en kopi av personopplysningene dine som vi besitter,
  • du kan informere oss om eventuelle endringer i personopplysningene dine, eller be oss korrigere noen av personopplysningene vi har om deg,
  • i visse situasjoner kan du be oss om å slette, blokkere eller begrense personopplysningene vi har om deg, eller fremsette innsigelser mot bestemte måter vi bruker personopplysningene dine på, og
  • i visse situasjoner kan du også be oss om å sende personopplysningene du har gitt oss, til en tredjepart.

Når vi bruker personopplysningene dine med ditt forutgående samtykke, kan du til enhver tid trekke tilbake samtykket ditt. I tillegg, når vi behandler personopplysningene dine basert på vår legitime interesse eller i allmennhetens interesse, har du til enhver tid rett til å motsette deg slik bruk av personopplysningene dine.

Vi er avhengig av at du sørger for at personopplysningene dine er fullstendige, nøyaktige og oppdaterte. Informer oss umiddelbart om eventuelle endringer eller unøyaktigheter i personopplysningene dine ved å kontakte privacy@sonos.com.

Vi vil svare på forespørselen så snart som mulig, og senest innen 30 dager. Gå til avsnittene under «Dine valgmuligheter» nedenfor hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kan styre innsamlingen og bruken av ytterligere bruksdata samt innstillingene dine for kommunikasjon, markedsføring og annonsering.

Vi vil gjøre vårt beste for å samarbeide med deg om å finne en rimelig løsning på enhver klage eller bekymring du måtte ha angående vår bruk av personopplysningene dine. Hvis du mener at vi ikke har vært i stand til å hjelpe deg med klagen din eller problemet ditt, har du rett til å sende inn en klage til datavernmyndigheten i landet du bor i (hvis en slik eksisterer i landet du bor i) eller til en tilsynsførende myndighet.

Dine valgmuligheter

Sonos-kontoen og Sonos-appen

Hvis du vil ha tilgang til, redigere eller fjerne profilinformasjon, endre passord, stenge kontoen eller be om sletting av personopplysningene dine, kan du gjøre det ved å logge på Sonos-kontoen din eller Sonos-appen eller sende en e-post til privacy@sonos.com. Send en e-post til privacy@sonos.com. hvis du gjennom Sonos-kontoen, Sonos-appen eller direkte gjennom Sonos-produktet du bruker, ikke får tilgang til bestemte personopplysninger som er samlet inn av Sonos. Vi vil svare på forespørsler om tilgang til eller sletting av personopplysningene dine så snart som mulig, og senest innen 30 dager.

Ytterligere bruksdata

Du kan når som helst reservere deg mot innsamlingen av ytterligere bruksdata ved å logge på Sonos-appen for iOS eller Android. Dette gjør du med bare et par klikk. Følg instruksjonene nedenfor for å reservere deg.

Når du bruker Sonos-appen for iOS eller Android:

  1. Velg fanen Innstillinger
  2. Åpne Data og personvern, og se etter alternativet for Ytterligere bruksdata
  3. I IOS-appen deaktiverer eller slår du av Slå på deling av bruksdata. I Android fjerner du merket hvor det står Slå på deling av bruksdata.

Når du bruker Sonos-appen for Mac:

  1. På menylinjen øverst på skjermen klikker du på Sonos og deretter Preferanser
  2. Klikk på Ytterligere bruksdata til venstre i vinduet
  3. Fjern merket hvor det står Slå på deling av bruksdata

Når du bruker Sonos-appen for PC:

  1. På menylinjen øverst i programvinduet klikker du på Administrer og deretter Innstillinger
  2. Klikk på Ytterligere bruksdata til venstre i vinduet
  3. Fjern merket hvor det står Slå på deling av bruksdata

Du kan når som helst endre preferansene dine ved å følge de samme trinnene.

Dine preferanser for kommunikasjon, markedsføring og annonsering

Du kan reservere deg mot å motta direkte markedsføring fra Sonos ved å følge instruksjonene under fanen «Avregistrer», som er inkludert i alle e-poster du får. Du kan også reservere deg mot å motta e-post eller meldinger i appen ved å oppdatere profil- og kontaktalternativene på Sonos-kontoen din. Vi respekterer valget ditt, og vi vil slutte å sende deg salgsfremmende e-poster etter at du har avregistrert deg eller endret innstillingene for kommunikasjon.

Vær oppmerksom på at vi uavhengig av kommunikasjonsinnstillingene vil fortsette å kommunisere med deg i forbindelse med endringer av vilkår, oppdateringer av retningslinjer, oppdateringer av Sonos-produktprogramvare, rutinemessige brukerstøttemeldinger som f.eks. informasjon om nylige eller eldre kjøp, levering av produkter, avbrudd i tjenesten, datainnbrudd eller annen viktig informasjon om et produkt du eier som f.eks. opphør av brukerstøtte eller sikkerhetsproblemer.

Du kan justere hvor mye interessebasert annonsering du ønsker å motta, ved å endre innstillingene for informasjonskapsler, endre enhetsinnstillingene eller avregistrere deg hos bestemte annonseringsnettverk. Hvis du har valgt å ikke motta e-poster fra oss, vil vi ikke bruke e-postadressen din for interessebaserte reklameaktiviteter. Du finner mer informasjon om bruk av interessebaserte annonser under «Bruk av informasjonskapsler og andre liknende teknologier».

Tilbake til toppen

Reklame og moderne markedsføringsverktøy

Vi hjelper flere personer med å lytte til mer musikk med Sonos gjennom bruk av forskjellige moderne markedsføringsverktøy som støtte i annonseringen vår.

Sonos kan benytte tredjepartsannonsører som bruker informasjonskapsler og liknende teknologi for å levere mer relevante annonser om produktene og tjenestene til Sonos, på våre egne nettsider samt Internett forøvrig. I den hensikt å levere interessebaserte annonser kombinerer disse tredjepartene ikke-personlige data de har samlet om aktivitetene dine på Internett over tid. Dette gjør det mulig å tilpasse annonsene vi viser deg. Eksempler på dette kan være en Sonos-annonse på en Facebook-side, på en Google-eid side f.eks. en søkeresultatside eller YouTube, eller på et nettsted i Googles annonseringsnettverk. Vi deler ikke personopplysningene dine som en del av denne prosessen. Når det er nødvendig, innhenter vi ditt samtykke til denne prosessen. Du kan når som helst reservere deg mot å motta personlig tilpassede annonser fra tredjepartsannonsører og annonseringsnettverk som er medlem av NAI (Network Advertising Initiative), eller som følger prinsippene i Self-Regulatory Principles for Online Behavioral Advertising til Digital Advertising Alliance ved å gå til avregistreringssidene på nettstedet til NAI og DAA. Hvis du reserverer deg, kan annonsene du ser på Internett, bli mindre relevante for deg. Hvis du er en bruker som har rettigheter etter EUs personvernlover, kan du gå til www.youronlinechoices.com for å finne ut hvordan du reserverer deg mot at opplysningene dine brukes til interessebasert annonsering av medlemsselskapene i EDAA (European Interactive Digital Advertising Alliance). Kanadiske brukere kan gå til www.youradchoices.ca.

Hvis du har valgt å ikke motta kommunikasjon fra oss, bruker vi ikke e-postadressen din til interessebaserte reklameaktiviteter.

Tilbake til toppen

Bruk av informasjonskapsler og andre liknende teknologier

Vi bruker informasjonskapsler og liknende teknologier som piksler, tagger, web-beacons og andre identifikatorer for å kunne tilpasse nettstedene våre for deg, huske preferansene dine, finne ut hvordan brukerne bruker nettstedene våre eller appen vår, og for å kunne tilpasse markedsføringen vår.

Informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten datafil som inneholder en streng med tegn som sendes til datamaskinen når du besøker et nettsted. Når du besøker nettstedet på nytt, gjør informasjonskapselen det mulig for nettstedet å gjenkjenne nettleseren din. Hvor lenge en informasjonskapsel forblir på datamaskinen eller mobilenheten din, avhenger av om det er en «permanent» eller «øktbasert» informasjonskapsel. Sonos bruker begge disse typene informasjonskapsler. Øktbaserte informasjonskapsler forblir bare på enheten din til du slutter å navigere. Permanente informasjonskapsler forblir på datamaskinen eller mobilenheten til de utløper eller slettes. Vi bruker følgende typer informasjonskapsler på nettstedet vårt.

  • Helt nødvendige informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene er avgjørende for at du skal kunne navigere på nettstedet vårt og bruke dets funksjoner. Uten disse informasjonskapslene virker ikke tjenester som for eksempel handlekurven.
  • Ytelsesinformasjonskapsler. Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om hvordan du bruker nettstedene våre. Disse dataene kan brukes til å optimalisere nettstedet vårt og gjøre det enklere for deg å navigere.
  • Funksjonalitetsinformasjonskapsler. Disse informasjonskapslene gjør at nettstedene våre kan huske valg du gjør og tilpasse opplevelsen for deg. For eksempel kan vi lagre din geografiske plassering i en informasjonskapsel, slik at vi kan vise deg de nettsidene som er relevante for ditt område.
  • Tredjeparts informasjonskapsler. Tredjepartsinformasjonskapsler er informasjonskapsler som plasseres på enheten din av eksterne nettsteder eller andre enn Sonos. Disse informasjonskapslene kan brukes på nettstedene våre for å gjøre produktene eller tjenestene våre bedre eller for å hjelpe oss å levere mer relevante annonser. Disse informasjonskapslene er underlagt de respektive personvernreglene for de eksterne tjenestene, for eksempel Facebooks retningslinjer for databruk.
  • Analyseinformasjonskapsler. Vi bruker analyseinformasjonskapsler, f.eks. de som tilbys av Google Analytics, for å finne ut ting som hvor lenge besøkende blir værende på nettstedene våre, hvilke sider de synes er mest nyttige, og hvordan de kom til sonos.com. På Googles nettside kan du finne ut mer om Google Analytics og dataene dine.

Her kan du finne mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker på nettsiden vår.

Hvordan styre innstillingene for informasjonskapsler

De fleste nettlesere lar deg styre bruken av informasjonskapsler via innstillingene. Hvis du begrenser muligheten for nettsteder til å bruke informasjonskapsler, kan dette imidlertid påvirke den generelle brukeropplevelsen din. Noen nettlesere tilbyr et DNT-signal («Do Not Track») som du kan bruke til å angi preferanser i forhold til sporing og «cross-site»-sporing. Selv om vi for øyeblikket ikke bruker teknologi som gjenkjenner DNT-signaler, vil vi kun behandle personopplysningene dine i samsvar med denne erklæringen. Nedenfor kan du finne ut hvordan du styrer innstillingene for informasjonskapsler i de vanligste nettleserne:

Piksler

I tillegg til informasjonskapsler bruker vi noen ganger små grafiske bilder kalt «piksler» (også kjent som «web beacons», «clear GIFs» eller «pixel tags»). Vi bruker piksler i e-postene vi sender deg (hvis du har valgt å motta slik kommunikasjon) for å få vite om e-postene har blitt vist. Dessuten bruker vi piksler fra tredjeparter (f.eks. Google, Facebook og andre annonsenettverk) for å kunne levere annonser som er relevante i forhold til interessene dine. Les mer om våre reklame- og markedsføringsaktiviteter nedenfor.

Andre identifikatorer

Når du bruker appen vår, samler vi inn en unik annonsesporingsidentifikator fra enheten din (Advertising Identifier eller «IDFA» på iOS-enheter og Google Ad ID eller «AID» på Android-enheter). Dette gjør vi for å kunne lære mer om brukerne av appen vår og levere mest mulig relevant kommunikasjon og markedsføring. Selv om disse identifikatorene er unike for hver enhet, inneholder de ikke personopplysninger, slik som navn eller e-postadresse.

Hvordan styre innstillingene for identifikatorer

Du kan styre hvordan disse identifikatorene brukes, samt tilbakestille dem, via enhetsinnstillingene. Nedenfor kan du finne ut hvordan du styrer innstillingene for informasjonskapsler i de vanligste nettleserne:

Hvordan du kan kontakte oss

Send en e-post til privacy@sonos.com hvis du har spørsmål om bruk av personopplysningene dine.

Med mindre annet er oppgitt, er Sonos, Inc. dataansvarlig for personopplysninger vi samler inn gjennom Sonos-produktene og -tjenestene som denne personvernerklæringen gjelder for. Adressen vår er 614 Chapala Street, Santa Barbara, CA 93101, USA.

Sonos Europe B.V. er datavernrepresentanten vår for EØS og Sveits. Datavernansvarlig i Sonos Europe B.V. kan kontaktes på følgende adresse: Schuttersweg 10, 1217 PZ Hilversum, Nederland, eller som e-post til privacy@sonos.com.

Tilbake til toppen

Endringer i personvernerklæringen

Sonos kan endre eller oppdatere denne erklæringen når det er nødvendig for å gjenspeile tilbakemeldinger fra kunder og endringer i våre Sonos-produkter og tjeneste. Vi ber deg derfor om å lese den med jevne mellomrom. Når vi oppdaterer denne erklæringen, vil vi endre datoen under «Sist oppdatert» øverst i erklæringen. Hvis det er vesentlige endringer i denne erklæringen angående hvordan Sonos bruker personopplysningene dine, vil vi varsle deg ved å publisere et varsel om slike endringer før de trer i kraft, eller ved å sende et varsel direkte til deg. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom denne erklæringen med jevne mellomrom for å finne ut mer om hvordan Sonos bruker og beskytter opplysningene dine.

Tilbake til toppen