Geluid

Voel meer met Sonos

Steven Saftig

Global Head of Editorial

Onze nieuwste merkcampagne, Voel Meer, is ontwikkeld met Sonos-luisteraars in gedachten. Het doet ons altijd weer goed om te zien op welke unieke en bijzondere manieren Sonos deel uitmaakt van jullie leven. In deze blog zie je onze nieuwe campagnevideo en delen we een paar van de verhalen die ons iedere dag weer inspireren.

Het is mijn werk om te omschrijven wat de Sonos-beleving zo geweldig maakt. En daarin schiet ik eigenlijk altijd tekort. Voordat ik kan uitleggen waarom dat het geval is, moet ik een voor mensen die Sonos nooit hebben ervaren een misschien ietwat boude uitspraak doen, maar ik doe het toch: Sonos in huis hebben is niet hetzelfde als speakers in huis hebben.

Om écht te beschrijven hoe het is om Sonos te hebben, moet ik meer communiceren dan alleen de functies en kenmerken van onze producten. Ja, onze speakers zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. Ja, onze speakers klinken geweldig. Ja, het ontwerp is prachtig. Maar je kunt ze vergelijken met de stukjes van een puzzel die overal op de tafel verspreid liggen. Je kunt het volledige beeld van waarom mensen van Sonos houden pas echt begrijpen als je al die stukjes in elkaar past, achterover leunt en het op je in laat werken. Pas dan valt alles op zijn plaats en realiseer je je ook dat het bij Sonos niet alleen draait om luisteren. Het gaat om voelen.

Een van de dingen die werken bij Sonos zo mooi maakt, is dat wanneer mensen daar achter komen, ze vaak hun verhalen over Sonos met ons willen delen. De manier waarop hun ogen gaan stralen als ik ze vertel waar ik werk doet me echt iets. Vaak is er dan geen stoppen meer aan en vertellen ze me enthousiast hoe het was om voor de eerste keer muziek te horen uit twee als stereopaar gekoppelde Five’s. Of hoe mooi hun favoriete film klinkt met Arc. En ook al werk ik hier alweer vier jaar, ik heb nog steeds de behoefte om hetzelfde te doen. Om net zo enthousiast mijn eigen verhalen over Sonos te delen.

Als ik erover nadenk, denk ik dat ik dit soort ontmoetingen onder andere heb omdat het gewoon zo leuk is om het over Sonos te hebben met iemand die het snapt. Omdat onze luisteraars waarschijnlijk net als ik hebben geprobeerd te beschrijven waarom ze van Sonos houden aan vrienden zonder, en het gevoel hadden dat ze geen recht konden doen aan de beleving. Daarom is het zo verbazingwekkend bevredigend om er met iemand over te praten die het ook snapt.

En daarom we hebben besloten om de mensen aan het woord te laten die het beste weten hoe het is om Sonos te hebben en ervan te houden. Hieronder lees je een paar van hun verhalen. Sommige werden gedeeld via social media, sommige werden gemaild naar onze CEO Patrick Spence, en andere werden rechtstreeks gedeeld met mensen zoals ik die hier werken. Ze hebben allemaal één ding gemeen: Ze raken de kern van wat het betekent om Sonos te ervaren. Het is de film die nog spannender wordt, of de drang om te gaan dansen. Het is het fijne gevoel dat je krijgt van een van je favoriete albums. Het is het eten dat lekkerder smaakt, het zijn dierbaren die nader tot elkaar komen en het is het je iedere dag minder alledaags voelen omdat je meer voelt.

”Afgelopen weekend zijn mijn vrouw en ik in het bijzijn van een klein aantal gasten getrouwd aan zee bij Santa Cruz. Omdat we trouwden bovenop een klif stond er erg veel wind en wisten we niet zeker wat we met de muziek aan moesten. Ik besloot mijn Move erbij te pakken gewoon om te zien of hij het aan kon. We stonden versteld. Zelfs toen hij niet helemaal voluit stond, kon je de muziek duidelijk horen over de hele lengte van de geïmproviseerde loper waarover mijn vrouw liep.

Later die avond keerden we terug naar het door ons gehuurde huis dat een klein dakterras had dat we hadden versierd voor het diner en de toespraken. Het dakterras had ingebouwde buitenspeakers, maar toen we aankwamen bleken die het niet meer te doen. Gelukkig deed de Move (wederom) perfect zijn werk zodat we muziek van topkwaliteit hadden tijdens het diner en het dansen. Ik ben al jaren fan van Sonos, maar elk nieuw product dat ik koop lijkt beter te zijn dan het vorige, en ik denk dat deze ervaring mijn liefde voor Move heeft bekrachtigd. Nogmaals bedankt voor alles wat jullie bedrijf doet. Ga vooral zo door!”

— Chris

"Deze week hebben we onze Sonos Move meegenomen de verloskamer in, en onze playlist maakte zo'n belangrijk deel uit van de geboorte van ons eerste kind."

"Deze week hebben we onze Sonos Move meegenomen de verloskamer in, en onze playlist maakte zo'n belangrijk deel uit van de geboorte van ons eerste kind. Ik ben zo blij dat we hem bij ons hadden. Bedankt voor het maken van producten die een verschil maken!”

— Eric en Morgan

“Omdat ik vanuit huis werk wegens COVID, heb ik van de gelegenheid gebruikgemaakt om in november en december een paar weken bij mijn ouders te logeren. Toen ik daar was, merkte ik dat het geluid van hun televisie op zijn zachtst gezegd dramatisch was. Ik had zo’n vermoeden dat mijn vader (die in beide oren een gehoorapparaat heeft) er waarschijnlijk maar weinig van verstond. Ik ben al jaren Sonos-klant en daarom stelde ik voor een systeem voor mijn ouders te kopen als kerstcadeau. Nadat we bij Best Buy een soundbar, Sub en een aantal One's hadden gekocht, hebben we het systeem in een paar minuten geïnstalleerd. Mijn ouders waren blij verrast met het gemak waarmee je alles bedient en met de geluidskwaliteit. Later die dag zaten mijn vader en ik op het terras naar muziek te luisteren. Hij zei tegen me: “Ik kan er niet over uit hoe goed het geluid is uit deze kleine speaker. Het is jaren geleden dat ik de woorden in de nummers kon horen en begrijpen." Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Alleen al door die opmerking is dit het beste kerstcadeau dat ik ooit heb gegeven! Bedankt dat jullie mijn vader muziek cadeau hebben gedaan!"

—Jessica

Nu is het jouw beurt. Wat voor gevoel krijg jij van Sonos? Hoe maakt het deel uit van jouw leven? Wat zijn jouw favoriete momenten, klein of groot, die je hebt gehad met onze producten? We horen graag van je. Tag @Sonos of stuur ons een direct message. #VoelMeer

Meer lezen