Vår policy, din sekretess

Sonos, Inc. Sekretesspolicy

Senast uppdaterad: april 2018

Vi respekterar ditt privatliv och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter. Våra principiella riktlinjer är enkla. Vi kommer att vara tydliga med vilka uppgifter vi samlar in och varför. Uppgifterna skyddas på bästa möjliga sätt av oss. Vi säljer inte och kommer inte att sälja dina uppgifter till tredje part.

Det främsta syftet med att samla in dina uppgifter är att förbättra din musikupplevelse i hemmet. Oavsett om vi samarbetar med olika musiktjänster för att säkerställa att du får åtkomst till dina favoritspellistor och kan upptäcka nya, ge dig möjlighet att få musiken att spela med hjälp av rösten eller genom ditt smarta hemsystem, eller ge dig lyhörd kundsupport när något inte fungerar som det ska är vårt yttersta mål alltid att din lyssnarupplevelse ska vara så problemfri som möjligt.

Den här integritetspolicyn (”policyn”) förklarar vilka personuppgifter som vi samlar in om dig, antingen direkt eller indirekt, och hur vi använder dem. Personuppgifter är uppgifter som kan användas för att identifiera dig eller som vi kan koppla till dig. I policyn står också vilka val du har när det gäller de data vi samlar in och hur du kan styra dessa beslut. Den gäller samtliga produkter som erbjuds av Sonos (”Sonos-produkter(na)”), inklusive vår app (”Sonos-appen” eller ”appen”). Den gäller även alla Sonos-kontrollerade webbplatser, liksom andra aktiviteter offline, som att besöka en Sonos-butik eller delta i ett Sonos-event (gemensamt ”tjänsterna”). Läs denna policy noggrant så att du är införstådd med hur Sonos kan samla in, använda och dela dina personuppgifter. Termerna ”vi”, ”oss” eller ”Sonos” hänvisar alla till Sonos Inc.

Den här policyn beskriver:


Typer av personuppgifter vi samlar in

Uppgifter som du lämnar till oss

Vi samlar in uppgifter som du frivilligt lämnar till oss, såsom namn, telefonnummer och mejladress, till exempel när du vill läsa mer om Sonos-produkter och Sonos-tjänster eller när du kontaktar vår kundtjänst för hjälp med Sonos-produkter.

Uppgifter som vi samlar in automatiskt

Uppgifter som vi samlar in automatiskt funktionella data och extra användardata om hur du använder dina Sonos-produkter eller uppgifter som samlas in med hjälp av kakor och liknande teknik när du använder, öppnar eller interagerar med oss via vår webbplats eller app. Vi kan till exempel samla in uppgifter om vilken typ av enhet du använder för att gå in på vår webbplats, dess operativsystem och version, IP-adress, den allmänna geografiska plats som anges av din IP-adress, webbläsartyp, webbsidor du besöker på webbplatsen och om och hur du interagerar med innehållet som finns på vår webbplats.

Uppgifter som vi får från andra källor

Vi kan få uppgifter om dig från andra källor, inklusive tredje parter som musiktjänstpartner och partner med vilka vi erbjuder tjänster under samma varumärke eller genomför reklamkampanjer tillsammans med. Vi kan också få uppgifter om dig från sociala medier, till exempel när du interagerar med oss på dessa plattformar. Vi skyddar de data som vi får från tredje part i enlighet med de rutiner som beskrivs i denna policy och vi tillämpar även alla ytterligare restriktioner som källdatamängden kräver.

Uppgifter om barn

Sonos riktar sig inte direkt till barn under 16 år. Även om besökare i alla åldrar surfar på vår webbplats eller använder vår app samlar eller begär vi aldrig medvetet in personuppgifter från personer som är under 16 år utan förälders samtycke. Om vi, efter meddelande från en förälder eller vårdnadshavare eller på annat sätt, upptäcker att ett barn under 16 år har registrerat sig på vår webbplats utan tillstånd genom att använda falska uppgifter, kommer vi att annullera barnets konto och radera barnets personuppgifter från våra arkiv.

Överst på sidan

Kundens interaktion med Sonos

För att informationen i den här policyn ska vara lätt att förstå har vi belyst olika tillfällen då Sonos kan tänkas samla in personuppgifter från kunder. Kundernas samverkan med Sonos delas in i följande segment:

När du vill veta mer om Sonos

När du vill veta mer om Sonos kan du besöka någon av våra virtuella platser eller fysiska lokaler. Du kan exempelvis söka upp oss på nätet, ringa och tala med något av våra säljombud, besöka en av Sonos fysiska butiker eller gå på någon av Sonos sponsrade event. För att få reda på mer om Sonos-produkter under någon av den här typen av interaktioner kan du frivilligt lämna vissa personuppgifter, som ditt namn och din mejladress. Vi kan också samla in uppgifter om dig online via kakor eller liknande teknik när du besöker vår webbplats.

Vi samlar in: namn, mejladress, IP-adress och information som inhämtas via kakor eller annan teknik.
Varför: Vi använder den här informationen för att informera om nyheter och Sonos produktutbud. Dessutom hjälper IP-adressen oss att få geografisk information om webbsidornas besökare så att vi kan förbättra våra webbplatser för alla besökare. Det är vårt rättmätiga intresse att behandla dina personuppgifter i de här syftena.
Att köpa Sonos-produkter

När du bestämt dig för att köpa en produkt från Sonos kan du välja att antingen köpa direkt från oss på www.sonos.com eller i en av Sonos butiker. När du handlar hos oss kommer du att bli ombedd att lämna viss information för att kunna slutföra köpet.

Vi samlar in: namn, telefonnummer (valfritt), mejladress, leveransadress och betalningsinformation.
Varför: Vi använder dessa uppgifter för att genomföra ditt köp, hålla dig uppdaterad efter ditt köp, besvara leveransfrågor samt hantera returer och andra frågor relaterade till ditt köp av Sonos-produkter. Det är nödvändigt att behandla dina personuppgifter i det här syftet för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig. Observera att vi inte sparar några betalningsuppgifter eller några kreditkortsuppgifter. Vi använder bara betalningsuppgifterna i omedelbar anslutning till ditt köp av Sonos produkter.
När du registrerar ditt Sonos-system

När du har fått dina Sonos-produkter måste du ansluta din produkt till ett nätverk hemma. Varje Sonos-produkt måste anslutas till internet för att kunna installeras. Som en del i den första installationen kommer du att uppmanas att ladda ned Sonos-appen antingen från vår webbplats eller från tredje parts webbplats, t.ex. från Google Play Store. Med Sonos-appen kan du styra Sonos-systemet från valfri enhet (t.ex. telefonen eller surfplattan). Under installationsprocessen kommer Sonos-appen att uppmana dig att skapa ett konto och registrera ditt system hos Sonos. Du måste registrera Sonos-produkterna för att de ska fungera.

Under registreringen av Sonos-produkterna kommer appen att uppmana dig att ange uppgifter som mejladress och platsdata (land och postnummer). Det här uppgifterna är obligatoriska när du registrerar Sonos-systemet. Sonos-systemet kommer sedan att upprätta ett unikt alfanumeriskt ID-nummer som vi använder för att identifiera ditt specifika Sonos-system på ett mer anonymt sätt. ID-numret kommer att kopplas till den mejladress som du angivit tillsammans med produktens serienummer och IP-adressen som produkten är knuten till. Som en del av registreringsprocessen måste du skapa ett Sonos-konto. Vi sparar lösenordet till ditt Sonos-konto och det används bara för autentisering av och åtkomst till Sonos-kontot.

Vi samlar in: namn, telefonnummer, mejladress, platsdata, ditt lösenord och IP-adress. Observera att ditt lösenord lagras med hjälp av en envägshash, vilket innebär att det inte kan återställas (eller lämnas ut) av någon, inklusive Sonos.
Varför: Vi hjälper dig att samla in de här uppgifterna för att Sonos-produkten ska fungera säkert (dvs. för att undvika obehörig åtkomst till din Sonos-produkt eller ditt hemmanätverk) och för att säkerställa att vi ger dig rätt musiktjänstalternativ baserat på var du bor (t.ex. radiostationer som finns i ditt land). Det är nödvändigt att behandla uppgifterna i det här syftet för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig. Vi använder också din mejladress för att skicka mejl från Sonos till dig, som kampanjerbjudanden, nyheter om programuppdateringar, för att berätta om Sonos utbud av produkter och/eller tjänster och dela med oss av spännande nyheter och produkterbjudanden från Sonos. Det är vårt rättmätiga intresse att behandla dina personuppgifter i de här syftena.
När du använder Sonos-produkter

Det finns tre huvudanledningar till varför vi samlar in data från dina Sonos-produkter: (1) för att erbjuda dig musiktjänster eller annat alternativt ljudmaterial (t.ex. tv eller spel) som är nödvändigt för att fullgöra avtalet vi har med dig, (2) för att ge dig kontroll över ditt Sonos-system vilket är nödvändigt för att fullgöra avtalet vi har med dig och (3) för att ständigt förbättra dina Sonos-produkter vilket är vårt rättmätiga intresse.

Att använda Sonos-produkter innebär att du kan välja vilket ljudinnehåll som ska spelas upp i olika rum. Även om man också kan spela upp kostnadsfri internetradio eller musikfiler som lagras lokalt på ditt hemmanätverk (till exempel på din dators hårddisk) föredrar de flesta Sonos-ägare att streama musik för uppspelning via Sonos-produkterna. Några exempel är Spotify, Apple Music, Pandora och andra tjänster för uppspelning av ljudinnehåll. För att kunna lägga till dessa musiktjänster måste du länka din enskilda musiktjänst till Sonos-systemet. När du väl börjar spela upp musik eller annat ljudinnehåll på Sonos-produkterna beror de data vi samlar in på dina preferenser.

Funktionsdata:

Dessa data är nödvändiga för att basfunktionerna i Sonos-produkten ska fungera på ett säkert sätt och du kommer inte att kunna välja bort denna insamling, delning och/eller behandling av data om du vill fortsätta att använda Sonos-produkterna.

Vi samlar in:
  • Registreringsdata. I dessa data ingår mejladress, din geografiska plats, språkpreferens, produktserienummer, IP-adress och inloggningsuppgifterna för ditt Sonos-konto (enligt beskrivningen ovan).
  • Systemdata. Dessa data inbegriper bl.a. produkttyp, typ av styrenhet, styrenhetens operativsystem, information om programvaruversion, innehållskälla (ljudlinje in), signalingång (t.ex. om tv:n sänder ut en viss ljudsignal, som Dolby, till Sonos-systemet), information om wifi-antenner, ljudinställningar (som utjämning eller stereopar), produktorientering, namnen på de musiktjänster du aktiverat på din Sonos-produkt, det namn du gett Sonos-produkten i olika rum, huruvida din produkt har kalibrerats med hjälp av Sonos TruePlay samt felinformation.
Därför samlar vi in funktionsdata: Vi samlar in den här informationen för att säkerställa att dina Sonos-produkter fungerar som de ska, för att erbjuda dig kundsupport och för att leverera de ljudpreferenser som du vill ha, vilket är nödvändigt för att fullgöra avtalet vi har med dig. Vi samlar också in de här uppgifterna i syfte att förbättra våra produkter och kundtjänstbeslut, vilket är vårt rättmätiga intresse.
Extra användardata

För att förbättra upplevelsen av Sonos-produkter och för att erbjuda bättre Sonos-produkter och tjänster som uppfyller våra kunders behov och förväntningar samlar vi in följande extra användardata. Du kan välja att inte dela dessa data genom att följa stegen som beskrivs här.

Vi samlar in:
  • Prestandainformation. Det inbegriper sådant som temperaturen på din produkt, information om wifi som signalstyrka, hur ofta du använder musiktjänsterna som du har kopplade till ditt Sonos-system (inklusive, för vissa tjänster, ditt användarnamn för inloggning, men inte ditt lösenord), information om hur ofta du använder Sonos-appen jämfört med andra kontrollmekanismer, hur ofta du använder de fysiska kontrollerna på enheten och platsdata när Sonos-appen används, interaktionsflödet i Sonos-appen och hur länge du använt Sonos-produkten.
  • Aktivitetsuppgifter. Här ingår hur länge musiktjänsten använts, data om produkt- eller rumsgrupper, kommandoinformation (som uppspelning, paus, volymreglering eller hoppa över låt), data om spellistor eller stationer, och uppgifter om Sonos-spellista eller Sonos-favoriter – var och en kopplad till enskilda Sonos-produkter. Om du aktiverar röststyrning kommer vi dessutom att samla in information om spår.
Varför: Vi samlar in den här informationen så att vi kan säkerställa att Sonos-produkterna fungerar som de ska, vi tar reda på vilka slags produkter och funktionsförbättringar våra kunder helst vill ha vilket hjälper oss att förutse möjliga problem med Sonos-produkter. Det är vårt rättmätiga intresse att samla in de här uppgifterna för att hjälpa dig med problem som du kan stöta på. Du kan välja om du vill att vi samlar in de här uppgifterna. Du kan därför välja att inte dela de här uppgifterna genom att följa stegen som beskrivs här. Observera att funktionerna för röststyrning och direktkontroll inte kan användas om du väljer att inte dela de här uppgifterna med oss eftersom de här funktionerna kräver att extra användardata är aktiverat.
Direktkontroll eller röststyrningsfunktioner:

I takt med att världen och våra kunders hem har blivit allt mer uppkopplade har vi insett att våra kunder kanske skulle föredra att styra sina Sonos-produkter med andra medel än Sonos-appen, t.ex. genom att använda en produkt med röststyrning (som Amazon Alexa), en styrmekanism i hemmet (t.ex. en Lutron Pico-fjärrkontroll), eller via den app som deras favoritmusiktjänst erbjuder.

För att aktivera den här funktionen kommer du att uppmanas att godkänna att dessa enheter ansluter till ditt Sonos-system (liknande den process du genomför för att ansluta till en musiktjänst). När du väl har aktiverat den här funktionen kommer vi att samla in och behandla alla funktionsdata, extra användardata och ljuddata.

Sonos kommer att dela med sig av en undergrupp av dessa data till olika partner som har särskild behörighet för att ta emot sådana data för att säkerställa att röststyrningen eller den direkta kontrollfunktionen fungerar som den ska. Om du vill att vi ska sluta samla in dessa uppgifter eller dela dem med de parter du tidigare godkänt behöver du bara avaktivera funktionen (t.ex. avaktivera röststyrningen) eller avlänka funktionen (t.ex. avlänka din fjärrkontroll för hemautomation) från dina Sonos-produkter. Din röstkontroll eller andra direktkontrollfunktioner kommer dock inte att fungera om du inte godkänner att vi kan samla in och behandla data så som beskrivs i det här avsnittet.

Vi samlar in: Funktionsdata, extra användardata och vissa ljuddata
Varför: Den här informationen krävs för att uppfylla avtalet vi har med dig, för att säkerställa att allt fungerar som det ska och för att hjälpa oss att förbättra de här funktionerna, vilket också är vårt rättmätiga intresse.

Ljuddata

Sonos fångar inte kontinuerligt upp ljud i ditt hem. I två situationer kommer vi dock att fånga upp ljud från ditt hem: (1) när du aktiverar röststyrning på en röstaktiverad Sonos-produkt (som Sonos One) och (2) när du använder Trueplay rumskalibrering.

Röststyrning. Röststyrning fungerar på så sätt att Sonos-produkten ”lyssnar” efter ett visst aktiveringsord. Observera att röstaktivering inte finns på alla Sonos-produkter. Om din Sonos-produkt har röstaktivering måste du aktivera Sonos-produkten så att den börjar ”lyssna”. Mer specifikt betyder det att den röstaktiverade Sonos-produkten buffrar och upprepar inspelningen lokalt utan att skicka eller lagra någon information tills den känner igen ett ord eller en fras (som ”Alexa”) som sätter igång enheten så att en börjar spela in aktivt. Om produkten inte uppfattar aktiveringsordet kommer den att fortsätta att spela in över den gamla inspelningen i en kontinuerlig slinga på ett par sekunder. Det här görs lokalt på Sonos-produkten och det skickas inte vidare till Sonos eller tredje part. Om ett aktiveringsord upptäcks startar Sonos-produkten inspelningen. Med andra ord spelar den inte in eller sparar några ljuddata, och börjar inte heller skicka data förrän den ”väcks till liv”. Du ser att en inspelning pågår genom att en lampa tänds på Sonos-produkten och genom ett visst ljud. Sonos-produkten spelar in tills röststyrningen är avslutad. Inspelningen av ditt röstkommando skickas sedan till den röstpartner som du har godkänt för att motta dessa inspelningar (t.ex. Amazon). Sonos behåller ingen kopia av din röstinspelning. Samtidigt med din röstinspelning kommer din Sonos-produkt att samla in data (exempelvis decibelnivå vid varje frekvens) om omgivande ljudnivåer i rummet. Det går inte att urskilja något tal från denna typ av data. Vi samlar in dessa data för att kunna förbättra vår röstigenkänningsteknik, vilket är vårt rättmätiga intresse. Om du exempelvis försöker genomföra ett röstkommando medan musik spelas upp kan Sonos förbättra tekniken genom att sänka musiken så att ditt röstkommando kan uppfattas ordentligt.

Trueplay rumskalibrering. Innovativa Trueplay analyserar akustiska faktorer som kan påverka ljudkvaliteten i ett rum där Sonos-produkten används. Du måste aktivera Trueplay. Syftet med Truplays analys är att justera Sonos-produkten så att ljudet förbättras. För att detta ska vara möjligt måste användaren genomföra en interaktiv process (se videon här) där vissa data om ditt rum samlas in (till exempel antal högtalare och deras placering), som information om bakgrundsljud i rummet (exempelvis decibelnivå på varje frekvens). Informationen används för att säkerställa att kalibreringen ger bästa möjliga resultat. Om exempelvis hunden skäller under Trueplay-testet, är Sonos-produkten programmerad att ignorera bakgrundsljud som skällande hundar under testet. Det är nödvändigt att samla in de här uppgifterna för att kunna uppfylla avtalet vi har med dig om du aktiverar Trueplay.

När du behöver hjälp från Sonos

Ibland kanske du vill kontakta vår kundservice när du behöver hjälp med någon av dina Sonos-produkter. För att kunna erbjuda dig bästa möjliga service kan det hända att vi samlar in vissa data om dig eller dina Sonos-produkter.

Vi samlar in: Det kan inkludera kontaktinformation som namn, mejladress, telefonnummer, sociala medieidentifierare (om du kontaktar oss via en social mediekanal) och innehållet i dina chattar och annan kommunikation med Sonos kundtjänst (inklusive röstinspelningar om du ringer kundtjänst). I vissa situationer kan det vara bra för kundtjänst att ha en ”diagnostik” av ditt Sonos-system till sitt förfogande. Det är i det stora hela en teknisk systemsammanfattning av all relevant information som lett fram till incidenten och inbegriper information om vilken musiktjänst som används, volymnivå, produktkonfiguration, wifi-signal och routerinformation, felkoder, information om enheten (såsom operativsystem och vilken version av Sonos-appen som används). Det är nödvändigt att samla in ovan nämnda information för att kunna erbjuda kundsupport. Du kommer att informeras i förväg innan vi tar en ögonblicksbild. Vi tar inga ögonblicksbilder utan att tala om det för dig först. Om du är en betatestare gör vi en daglig diagnos av ditt Sonos-system automatiskt (i enlighet med villkoren i betatestavtalet).
Varför: Vi samlar in de här uppgifterna för att ge dig den bästa och mest effektiva kundsupporten. För kundfrågor och tekniska frågor använder vi till exempel kontaktinformation för att svara kunder via deras önskade kanal (telefon, mejl, sociala medier). För tekniska problem använder vi systemdiagnosdata för att effektivt felsöka problemet. För returer/byten av produkter använder vi kontaktinformation för att garantera en korrekt mottagning och/eller leverans av produkten. Det är nödvändigt att använda den här typen av information för att fullgöra avtalet vi har med dig.

Överst på sidan

Hur vi använder personuppgifter

Sonos använder de data som vi samlar in för att tillhandahålla de Sonos-produkter och tjänster som vi har i vårt utbud, vilket inbegriper att använda data för att personanpassa dina upplevelser. Vi använder även data för att kommunicera med dig. Till exempel för att informera dig om ditt konto, nya tillgängliga Sonos-produkter eller tjänster, säkerhet eller andra slags uppdateringar.

Sonos använder de data vi samlar in i följande syften:

Tillhandahålla vår produktupplevelse

Vi använder data för att tillhandahålla, driva, stödja och förbättra Sonos-produkter och tjänster vi erbjuder för att garantera att kunder kan lyssna så enkelt som möjligt. Det är nödvändigt att behandla uppgifterna i det här syftet för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig.

Kundsupport

Vi använder data för att besvara kundfrågor, diagnostisera produktproblem, reparera kundernas Sonos-produkter och erbjuda ytterligare kundservice och supporttjänster. Det är nödvändigt att behandla uppgifterna i det här syftet för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig, liksom för att tjäna vårt rättmätiga intresse.

Produktförbättringar

Vi använder ständigt data i forskningssyften och för att förbättra våra Sonos-produkter och tjänster, inklusive underhåll och förbättring av våra Sonos-produkters och tjänsters prestanda, för att lägga till nya funktioner eller kapacitet, som att använda felrapportering för att förbättra säkerhetsfunktioner, använda antal sökningar och klick för att förbättra relevansen i sökresultaten och att använda användardata för att bestämma vilka nya funktioner som ska prioriteras. Det är nödvändigt att behandla uppgifterna för att tjäna vårt rättmätiga intresse.

Skydd, säkerhet och tvistlösning

Vi använder data för att skydda våra Sonos-produkters och kunders säkerhet, för att upptäcka och förhindra bedrägerier, för att lösa tvister och för att genomdriva våra avtal. Det är nödvändigt att behandla uppgifterna för att tjäna vårt rättmätiga intresse.

Affärsverksamhet

Vi använder data för att utveckla analys- och affärsinformation i aggregerad form som gör det möjligt för oss att driva, skydda, fatta informerade beslut och rapportera verksamhetsresultat. Det är nödvändigt att behandla uppgifterna för att tjäna vårt rättmätiga intresse.

Kommunikation, marknadsföring och reklam

Vi använder data för att leverera och personanpassa vår kommunikation med dig. Vi kan exempelvis kontakta dig via mejl eller andra elektroniska kommunikationsmedel (t.ex. via Sonos-appen) för att uppdatera dig om nya Sonos-produkter eller Sonos-tjänster, om nya musiktjänster där du bor, om säkerhets- och programuppdateringar eller supportfrågor, eller bjuda in dig att delta i en undersökning. Det är nödvändigt att behandla uppgifterna för att tjäna vårt rättmätiga intresse. Vi använder också kakor och liknande teknik för att ge dig den mest relevanta Sonos-reklamen. För mer information om hantering av mejlprenumerationer och kampanjutskick, besök avsnittet Dina rättigheter och val.

För att ge dig en bättre förståelse för vilka personuppgifter vi samlar in och använder vid de olika tillfällen som du interagerar med Sonos kan du läsa avsnitten nedan.

Överst på sidan

Hur vi kan dela personuppgifter

Sonos säljer inte kundernas personuppgifter och kommer aldrig att göra det. Vi lämnar enbart ut dina uppgifter i enlighet med vad som anges i denna policy. Vi kan i vissa fall dela med oss av uppgifter till följande typer av tredje parter.

Tredjepartsleverantörer

Sonos använder ett flertal olika tredjepartsleverantörer för att tillhandahålla tjänster såsom webbplatshantering och värdtjänster, köp via nätet och frakt av produkter, behandling av kreditkortsuppgifter och mejlkommunikation. Vi delar bara med oss av dina personuppgifter på de sätt som krävs för att genomföra ett köp eller leverera en produkt eller tjänst som du har beställt eller godkänt och endast till leverantörer och agenter som arbetar på uppdrag av oss för de ändamål som beskrivs i denna policy. Vid dessa tillfällen kommer dina personuppgifter att delas med dessa ombud eller leverantörer, men enbart för att tillhandahålla tjänsterna på uppdrag av Sonos och i enlighet med denna policy. Det är vårt rättmätiga intresse att dela uppgifterna med de här leverantörerna i de här syftena. För frågor om tredjepartsleverantörer kan du mejla privacy@sonos.com.

Musiktjänster

För att säkerställa bästa möjliga kundupplevelse och för att musiktjänsterna ska fungera korrekt, kan Sonos välja att dela med sig av relevanta aktivitetsuppgifter från produkter och dina instruktioner till musiktjänster som med ditt godkännande får interagera med Sonos-produkter. Om du till exempel använder en musiktjänst på dina Sonos-produkter eller för att styra dina Sonos-produkter måste vi dela viss information med den musiktjänsten för att du ska kunna använda den som du gör. Det är nödvändigt att dela den här typen av information med musiktjänster för att fullgöra avtalet vi har med dig.

Kontrollpartner

När du har aktiverat direktkontrollen på Sonos-systemet kan Sonos välja att dela med sig av relevanta aktivitetsuppgifter från produkter till kontrollpartner som med ditt godkännande får interagera med dina Sonos-produkter. Det är nödvändigt att dela den här typen av information med kontrollpartner för att fullgöra avtalet vi har med dig.

Röststyrningspartner

När du har aktiverat röstigenkänning för att styra ditt Sonos-system kan vi eventuellt dela relevanta aktivitetsuppgifter och ljuddata med röststyrningspartners som med ditt godkännande får ta emot sådana data, för att styra ditt Sonos-system. Det är nödvändigt att dela den här typen av information med röststyrningspartner för att fullgöra avtalet vi har med dig.

Sonos-kontrollerade dotterbolag och anknutna företag

Vi delar med oss av information till Sonos-kontrollerade dotterbolag och anknutna företag i affärssyften som intern administration, marknadsföring av Sonos-produkter och för att tillhandahålla Sonos-produkter och tjänster till kunderna. Det är vårt rättmätiga intresse att dela uppgifterna med de här leverantörerna i de här syftena.

Framtvingat utlämnande av uppgifter

När det enligt lag så krävs och när det är strikt nödvändigt för utförandet av tjänsterna eller för att skydda våra rättigheter, eller våra anknutna företags eller användares rättigheter, yppar vi dina personuppgifter till myndigheter som upprätthåller lag och ordning, utredningsorgan, våra anknutna företag eller i juridiska processer.

Försäljning eller sammanslagning

Vi kan dela dina personuppgifter vid en sammanslagning, ett förvärv eller försäljning av alla eller delar av våra tillgångar. Vi kommer naturligtvis att meddela dig via mejl och/eller ett tydligt meddelande på vår webbplats och informera dig om dina rättigheter.

Delning och utlämning av uppgifter i samlad form

Vi delar med oss av uppgifter i samlad form och/eller på ett sätt som inte låter mottagaren av dessa uppgifter identifiera dig, till tredje part till exempel, för branschanalys.

Observera att våra Sonos-produkter innehåller länkar till tredje parts produkter eller tillämpningar vars sekretessrutiner kan skilja sig från Sonos. Om du lämnar ut personuppgifter till någon tredje part eller deras produkter kommer de att regleras av denna parts integritetspolicy. Vi uppmanar dig att läsa dem noggrant.

När du delar information med tredje part kan dina personuppgifter överföras till länder vars lagar om dataskydd kan ha lägre skyddsstandarder för dina personuppgifter än ditt land. Vi är noga med att skydda dina personuppgifter och har infört lämpliga mekanismer för att skydda dem då de överförs internationellt. Vi kommer att överföra dina personuppgifter i enlighet med rådande dataskyddslagar och kommer implementera lämpliga skydd för att se till att dina personuppgifter är fullgott skyddade av tredje parter som kommer att få tillgång till dina information (till exempel, genom att använda standardavtalsklausuler som godkänts av Europeiska kommissionen). Om du har frågor eller vill få information om internationell överföring av dina personuppgifter eller de implementerade skydden kan du kontakta oss på privacy@sonos.com.

Överst på sidan

De juridiska grunderna för att använda personuppgifterna

Det finns olika juridiska grunder som vi hänvisar till för användandet av dina personuppgifter, nämligen:

Uppfyllande av ett avtal

Användandet av dina personuppgifter kan vara nödvändigt för att fullgöra det avtal vi har slutit med dig. Till exempel för att slutföra ditt köp av Sonos-produkter, för att registrera och underhålla ditt konto, för att hjälpa till med leveransfrågor, för att behandla returer, för att registrera ditt Sonos-system och för att se till att dina Sonos-produkter utför sina basfunktioner på ett säkert sätt eller för att svara på dina begäran.

Rättmätiga intressen

Vi kan använda dina personuppgifter för våra rättmätiga intressen. Till exempel hänvisar vi till våra rättmätiga intressen för att analysera och förbättra våra Sonos-produkter och tjänster och innehållet på våra webbplatser och i vår app, för att skicka meddelanden om programvaruuppdateringar eller information om Sonos-produkter och tjänster eller för att använda dina personuppgifter i administrativa och rättsliga syften liksom för att upptäcka bedrägeri.

När vi behandlar dina personuppgifter grundat på vårt rättmätiga intresse och det inte går att välja bort denna möjlighet (t.ex. i dina Sonos-produkters inställningar), kan du utöva din rätt att motsätta dig detta genom att mejla privacy@sonos.com.

Överst på sidan

Säkerhet, lagring och bevarande av personuppgifter We Collect

Säkerhet

Sonos strävar efter att skydda dina personuppgifter. Även om vi vidtar rimliga åtgärder för att skydda dina personuppgifter som vi medvetet samlat in är inget säkerhetssystem ogenomträngligt.

Vi använder många olika lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder och branschstandarder för att skydda personuppgifter och hjälpa till att förhindra obehörig åtkomst till uppgifter, eller att de går förlorade, stjäls, missbrukas, offentliggörs, ändras eller förstörs. Vi lagrar till exempel personuppgifter i datorsystem med begränsad tillgänglighet som finns i bevakade anläggningar. Vi försäkrar oss dessutom om att våra tredjepartleverantörers datacentraler har vidtagit tillräckliga säkerhetsåtgärder. Uppgifterna skyddas dessutom genom kryptering med exempelvis TLS-protokoll (Transport Layer Security) under internetöverföringen. Observera att ditt lösenord lagras med hjälp av en envägshash, vilket innebär att det inte kan återställas (eller lämnas ut) av någon, inklusive Sonos (det kan bara återställas).

Du kan endast få åtkomst till ditt Sonos-konto och våra tjänster genom att använda ett personligt användarnamn och lösenord. För att skydda personuppgifternas integritet måste du se till att ditt lösenord är skyddat och inte uppge det för någon annan person. Kontakta oss omedelbart om du tror att ditt lösenord kan ha blivit missbrukat av någon annan. Dessutom bör du alltid logga ut och stänga webbläsaren när du är klar. Observera att vi aldrig skulle be dig att uppge ditt lösenord.

Om du skulle ha några frågor om säkerheten kring dina personuppgifter kan du kontakta oss på privacy@sonos.com.

Lagring

Personuppgifter som Sonos samlar in kan komma att lagras och behandlas där du bor, i USA (till exempel på våra större datacentraler) eller i något annat land där Sonos eller dess dotterbolag, närstående företag eller tjänsteleverantörer har sina verksamheter. Sonos har lämpliga mekanismer på plats för att skydda personuppgifter när de överförs internationellt, till exempel genom användandet av standardavtalsklausulerna som godkänts av Europeiska kommissionen.

Lagring

Sonos kommer att lagra dina personuppgifter så länge vi anser det nödvändigt för att du ska kunna använda webbplatsen och din Sonos-produkt, för att tillhandahålla tjänster, för att följa gällande lagar (inklusive de som rör lagring av dokument), lösa tvister och på annat sätt som är nödvändigt för att vi ska kunna sköta vår verksamhet. Alla personuppgifter vi lagrar är underställda den här policyn och våra interna riktlinjer för lagring. Om du har frågor om en specifik lagringsperiod för vissa typer av personuppgifter vi behandlar kan du mejla privacy@sonos.com.

Överst på sidan

Dina rättigheter och val

Dina rättigheter

Vi vill att du ska ha kontroll över hur dina personuppgifter används av oss. Underställt lokala lagar kan du göra det på följande sätt:

  • du kan be oss om en kopia av de personuppgifter vi har om dig
  • du kan informera oss om ändringar av dina personuppgifter eller om du vill att vi korrigerar några personuppgifter vi har om dig
  • i vissa situationer kan du be oss att radera, spärra eller begränsa de personuppgifter vi har om dig, eller motsätta dig vissa sätt på vilka vi använder dina personuppgifter och
  • i vissa situationer kan du också be oss att skicka de personuppgifter du har lämnat till oss via en tredje part.

När vi använder dina personuppgifter grundat på ditt samtycke har du rätt att dra tillbaka det samtycket när som helst. När vi behandlar dina personuppgifter grundat på rättmätigt intresse eller allmänhetens intresse har du rätt att när som helst motsätta dig det användandet av dina personuppgifter.

Vi litar på att du ser till att dina personuppgifter är kompletta, korrekta och aktuella. Informera oss så snart som möjligt om ändringar eller felaktigheter i dina personuppgifter genom att kontakta privacy@sonos.com.

Vi kommer att svara på din begäran så snart som möjligt, men säkerligen inom 30 dagar. För mer information om hur du kan kontrollera insamlingen och användandet av extra användardata och dina preferenser för kommunikation, marknadsföring och reklam, kan du gå till avsnittet Dina val nedan.

Vi strävar efter att jobba tillsammans med dig för att få till en rättvis lösning på klagomål eller problem du kan ha angående vårt användande av dina personuppgifter. Om du anser att vi inte har kunnat hjälpa dig med ditt klagomål eller problem har du rätt att lämna in ett klagomål till dataskyddsmyndigheten i ditt land (om det finns någon sådan i ditt land) eller tillsynsmyndigheten.

Dina val

Sonos-kontot och Sonos-appen

Om du vill få tillgång till, redigera eller ta bort profiluppgifterna, byta lösenord, stänga ditt konto eller begära att dina personuppgifter raderas, kan du göra det genom att logga in på ditt Sonos-konto eller Sonos-appen, eller genom att skicka ett mejl till oss på privacy@sonos.com. Om du inte får tillgång till vissa personuppgifter som Sonos samlat in via ditt Sonos-konto, Sonos-appen eller direkt via den Sonos-produkt som du använder kan du alltid kontakta oss via mejl på adressen privacy@sonos.com. Vi kommer att svara på din begäran att få tillgång till eller att radera dina personuppgifter inom 30 dagar.

Extra användardata

Du kan alltid välja att avbryta insamlingen av extra användardata genom att logga in i Sonos-appen i iOS eller Android. Det krävs bara några enkla klick. Följ anvisningarna nedan för avbryta insamlingen.

För att använda Sonos-appen för iOS eller Android:

  1. Från Sonos musikmeny väljer du Mer sedan Inställningar
  2. Öppna Avancerade inställningar och sedan Användardata
  3. I iOS, avmarkera rutan Aktivera delning av användardata. I Android, avmarkera rutan Aktivera användardelning.

För att använda Sonos-appen på en Mac:

  1. Klicka på Sonos och sedan Preferenser i menyfältet överst på skärmen
  2. Klicka på Avancerat till vänster i fönstret
  3. Klicka på Förbättra Sonos
  4. Avmarkera rutan Ja och aktivera delning av användardata så hjälper du oss att förbättra Sonos-produkterna.

För att använda Sonos-appen på en PC:

  1. Klicka på Hantera och sedan Inställningar i menyfältet överst i Sonos-appen
  2. Klicka på Avancerat på fönstrets vänstra sida.
  3. Klicka på Förbättra Sonos
  4. Avmarkera rutan Ja och aktivera delning av användardata så hjälper du oss att förbättra Sonos-produkterna.

Du kan när som helst ändra dina preferenser genom att följa samma anvisningar igen.

Dina preferenser för kommunikation, marknadsföring och reklam

Du kan välja att inte få direktreklam från Sonos längre genom att följa instruktionerna som finns i varje mejl som vi skickar till dig via fliken ”Avbryt prenumeration”. Du kan också välja att inte få mejlprenumerationer eller meddelanden i appen genom att uppdatera din profil och dina kontaktalternativ i ditt Sonos-konto. Vi respekterar ditt val och kommer sluta att skicka reklam efter att du har avregistrerat dig eller ändrat dina kommunikationsinställningar.

Observera att oavsett dina kommunikationsinställningar kommer vi att fortsätta kommunicera med dig gällande ändringar av våra villkor, policyuppdateringar, programuppdateringar för Sonos-produkter, rutinmässiga kundtjänstmeddelanden som information om aktuella eller tidigare köp, leverans av produkter, störningar av tjänster, dataöverträdelser eller annan viktig information om en produkt som du äger som säkerhetsfrågor eller att supporten av den kommer att avbrytas.

Du kan justera mängden intressebaserad reklam genom att ändra dina kakinställningar, ändra inställningar i din enhet och/eller välja bort vissa reklamnätverk. Om du väljer att inte ta emot mejl kommer vi inte att använda din mejl för intressebaserad marknadsföring. För mer information om vår intressebaserade marknadsföring kan du gå till Vår användning av kakor och annan liknande teknik.

Överst på sidan

Vår användning av kakor och annan liknande teknik

Vi använder kakor och liknande teknik, som pixlar, taggar, webbsignaler och andra identifierare för att göra webbplatsen mer personanpassad, komma ihåg dina preferenser, förstå hur användare använder vår webbplats eller app och hjälpa till att skräddarsy våra erbjudanden.

Kakor

En ”kaka” är en liten datafil som innehåller en sträng med tecken som skickas till din dator när du besöker en webbplats. När du besöker webbplatsen igen gör kakan det möjligt för webbplatsen att känna igen din webbläsare. Tiden en kaka lagras på din dator eller en mobil enhet beror på om det är en ”beständig kaka” eller en ”sessionskaka”. Sonos använder båda typerna av kakor. Sessionskakorna lagras bara på din dator under tiden du är aktiv på nätet. De beständiga kakorna kommer att lagras på din dator eller mobila enhet tills de löper ut eller raderas. Vi använder följande typer av kakor på vår webbplats.

  • Absolut nödvändiga kakor. Dessa kakor nödvändiga för att du ska kunna bläddra runt på webbplatsen och använda dess funktioner. Utan dessa kakor kan tjänster som kundvagnar inte tillhandahållas.
  • Prestandakakor. De samlar in information om hur du använder webbplatserna. Dessa data kan användas för att optimera webbplatsen och göra det lättare för dig att navigera.
  • Funktionskakor. Dessa kakor gör att webbplatsen kan komma ihåg vilka val du gör och gör din upplevelse personlig. Vi kan t.ex. lagra din geografiska plats i en kaka för att säkerställa att vi visar dig webbplatser som är relevanta i det område där du befinner dig.
  • Tredjepartskakor. Tredjepartskakor placeras ut av andra webbplatser och/eller parter än Sonos. Dessa kakor kan användas på webbplatsen för att förbättra våra produkter eller tjänster och hjälpa oss erbjuda en mer relevant reklam. Dessa kakor är föremål för respektive integritetspolicy hos dessa externa tjänster, till exempel Facebooks datapolicy.
  • Analytiska kakor. Vi använder analytiska kakor, exempelvis från Google Analytics, för att få reda på hur länge en besökare stannar på webbplatsen, vilka sidor de tycker är mest användbara och hur de hamnade på sonos.com. För att få veta mer om Google Analytics och dina data, besök Googles webbplats.
Hur du reglerar kakinställningarna

I de flesta webbläsarna kan man kontrollera kakor via webbläsarens inställningspreferenser. Om du begränsar webbplatsernas möjlighet att installera kakor kan det emellertid försämra din allmänna användarupplevelse. En del webbläsare erbjuder en ”Do Not Track”-signal (”DNT”) med vilken du kan ange dina preferenser angående spårning och spårning mellan webbplatser. Trots att vi för tillfället inte använder oss av teknik som känner igen DNT-signaler, kommer vi endast att behandla personuppgifter i enlighet med den här policyn. Nedan kan du läsa om hur du ändrar kakinställningarna i de mest använda webbläsarna:

Pixlar

Förutom kakor använder vi ibland små grafiska bilder, så kallade ”pixlar” (kallas också webbsignaler, transparenta GIF:er eller pixeltaggar). Vi använder pixlar i vår mejlkommunikation med dig (om du har valt att ta emot mejl) för att ta reda på om våra mejlmeddelanden har lästs. Dessutom använder vi tredjepartspixlar (som kommer från Google, Facebook och andra nätverk med reklam) för att tillhandahålla reklam som är relevant för dina intresseområden. Läs mer om våra marknadsförings- och reklamaktiviteter nedan.

Andra identifierare

När du använder vår app samlar vi in en unik identifierare från din enhet (Advertising Identifier eller ”IDFA” på iOS-enheter och Google Ad ID eller ”AID” på Android-enheter) så att vi kan lära oss mer om de som använder vår app och tillhandahålla den mest relevanta kommunikationen och marknadsföringen. Även om dessa identifierare är unika för just din enhet, innehåller de inte någon personlig information som namn och mejladress.

Hur du reglerar inställningarna för identifierare

I inställningarna på din enhet kan du reglera hur dessa identifierare används samt har möjlighet att återställa dem. Nedan kan du läsa om hur du ändrar kakinställningarna i de mest använda webbläsarna:

Reklam och moderna marknadsföringsverktyg

För att hjälpa fler människor att lyssna på mer musik på Sonos använder vi flera moderna marknadsföringsverktyg i reklamsyfte.

Sonos kan arbeta med tredjepartsannonsörer som använder kakor och liknande teknik för att tillhandahålla mer relevant reklam om Sonos-produkter och tjänster på vår webbplats och övriga internet. För att erbjuda denna ”intressebaserade reklam” kombinerar annonsören icke-personliga data om dina onlineaktiviteter över tid som hjälper till att anpassa reklamen vi skickar till dig. Exempel på sådant kan vara Sonos-reklam på en Facebook-sida, på en Google-ägd sida såsom sökresultatsidan eller YouTube, men det kan också vara en sida i Googles reklamnätverk. I denna process delar vi inte med oss av din personliga information. Vid behov ber vi om ditt samtycke till den här processen. Du kan när som välja bort att ta emot personanpassad reklam från tredjepartsannonsörer som är medlemmar i Network Advertising Initiative (NAI) eller som följer Principer för självreglering för beteendeannonsering online skapade av Digital Advertising Alliance genom att besöka avregistreringssidorna på NAI-webbplatsen och DAA-webbplatsen. Om du väljer att avregistrera dig kommer du på internet se annonser som verkar mindre relevanta för dig.

Om du väljer att inte ta emot kommunikation från oss kommer vi inte att använda din mejl för intressebaserad marknadsföring.

Överst på sidan

Kontakta oss

Om du har frågor om säkerheten kring dina personuppgifter kan du kontakta oss på privacy@sonos.com.

Om ingenting annat anges är Sonos, Inc. personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som vi samlar in via Sonos-produkterna och tjänsterna enligt denna integritetspolicy. Vår adress är 614 Chapala Street, Santa Barbara, CA 93101, USA.

Sonos Europe B.V. är vårt dataskyddsombud i EES och Schweiz. Dataskyddsombudet för Sonos Europe B.V. kan kontaktas på följande adress: Schuttersweg 10, 1217 PZ Hilversum, Nederländerna eller via mejl till privacy@sonos.com.

Överst på sidan

Ändringar i vår integritetspolicy

Sonos kan ändra eller uppdatera denna policy när det behövs efter återkoppling från kunderna och förändra våra produkter och tjänster. Läs igenom den med jämna mellanrum. När vi uppdaterar den här policyn kommer vi att ändra ”Senast uppdaterad”-datumet längst upp i policyn. Om betydliga ändringar görs i policyn eller i fråga om hur Sonos använder dina personuppgifter kommer vi att meddela dig om detta, antingen genom att lägga upp ett meddelande om ändringarna innan de träder i kraft eller genom att skicka ett meddelande direkt till dig personligen. Vi uppmuntrar dig att regelbundet läsa denna policy igen för att se hur Sonos använder och skyddar dina uppgifter.

Överst på sidan

Frågor och svar

Här kommer nu några grundläggande frågor du kan ha om vår sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa denna detaljerade redogörelse för ytterligare information.

Varför uppdaterar Sonos sin sekretesspolicy?
Vi uppfyller nu de höga standarder som krävs av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) och har uppdaterat vår sekretesspolicy för att återspegla det här. Vi fortsätter också att förenkla språket och avlägsna jargong för att göra vår sekretesspolicy enklare att förstå och läsa.

Vad är GDPR?
GDPR är en föreskrift som avser att stärka och förena dataskydd för alla inom EU. Och eftersom vi anser att alla våra kunder kan gagnas av den här föreskriften implementerar vi den globalt. GDPR kräver större öppenhet och mer transparens från företag om hur de samlar in, lagrar och använder personuppgifter. Den inför även hårdare gränser för användandet av personuppgifter. Du kan ta reda på mer här.

Hur ofta räknar ni med att uppdatera sekretesspolicyn?
Vi kommer att uppdatera den efter behov för att garantera att våra policyer är i linje med internationella föreskrifter, vår produkt och affärspraxis.

Vilken information samlar Sonos in om mig?
Sonos samlar in ditt namn, telefonnummer, e-postadress, leveransadress, betalningsinformation, platsinformation, IP-adress, sociala identifierare, data som tillhandahålls genom kakor och liknande teknik, funktionell data såsom registreringsdata och systemdata, liksom annan användningsdata, till exempel prestanda och aktivitetsinformation. Vi samlar även in audiodata efter att du aktiverat röstkontroll eller TruePlay rumskalibreringsteknologin.

Varför behöver Sonos min information?
Sonos använder data vi samlar in för att ge dig bästa möjliga upplevelsen av de produkter och tjänster vi erbjuder. Vi använder alltså data för att förbättra dina upplevelser och göra dem personliga. Vi använder även data för att kommunicera med dig. Till exempel för att informera dig om ditt konto, nya tillgängliga produkter eller tjänster, säkerhet eller andra slags uppdateringar.

Hur används min information?
Sonos använder den data vi samlar in för följande syften:

  • Produktförbättring
  • Framtida produktutveckling
  • Kundsupport
  • Skydd, säkerhet och tvistlösning
  • Analys av produktprestanda
  • Utskick och marknadsföring

Hur hjälper insamlandet av min information Sonos att förbättra sina produkter?
Vi använder informationen för att hjälpa dig så att din produkt fungerar och för att se till att vi erbjuder dig rätt musiktjänstalternativ grundat på din geografiska plats. Vi samlar även in felrapporter, så att vi kan åstadkomma förbättringar för att eliminera eventuella buggar och problem. Slutligen, genom att förstå hur och när våra kunder gemensamt använder sina system hjälper oss att designa nya sätt att fylla hem med musik.

Måste jag registrera Sonos-produkterna för att de ska fungera?
Ja. Det är viktigt för att tillhandahålla ett säkert, internet-baserat högtalarsystem i hemmet.

Säljer Sonos information till tredje part?
Nej. Det har vi aldrig gjort. Och kommer aldrig att göra.

Kan jag välja att inte dela min information med Sonos?
Ja, du kan välja att inte dela viss typ av personlig information med Sonos, till exempel, annan användardata såsom prestanda och aktivitetsinformation. Vissa datakategorier som vi samlar in, kallad funktionsdata, är nödvändiga för att basfunktionerna i ditt Sonos-system ska fungera på ett säkert sätt och du kommer inte att kunna välja bort dessa. För mer information kan du gå till Så får du åtkomst till och kontroll över dina personuppgifter..

Hur raderar jag personlig information från Sonos och vilka följder får det?
Du kan alltid skicka ett mejl till privacy@sonos.com eller kontakta vårt Kundvårdsteam och begära att dina data raderas. Observera dock att om du raderar dina personliga data kommer dina Sonos-produkter att sluta att fungera.

Ger Sonos min information till musiktjänster?
Sonos delar data som är nödvändig för att tillåta din musiktjänstupplevelse på Sonos, till exempel, när du pausar, spelar upp eller hoppar till nästa låt, men endast med de musiktjänster som du har auktoriserat. Ett undantag från detta sker om du har ett problem som kräver att vi kontaktar musiktjänsten, med ditt tillstånd, för att lokalisera och lösa ditt problem.

Bevarar eller delar Sonos min kreditkortsinformation?
Nej. Den används endast för att behandla din betalning vid köptillfället.

När röststyrningsfunktionen blir tillgänglig, vilken information som samlas in därifrån kommer att delas med tredje parter?
Sonos kommer att dela röstinspelning och viss aktivitetsdata. Vi kommer dock bara att dela den med de partners vars röstassistent du har auktoriserat. Vi delar denna data för att se till att den anslutna tjänsten fungerar korrekt och för att garantera bästa användarupplevelse.

Vilken information delas med min hemautomationsleverantör?
Vi delar ”spelas nu” - information och information om dina Sonos-spellistor och favoriter.

Hur länge lagrar Sonos min information?
Sonos lagrar personuppgifter så lång tid som krävs för att tillhandahålla tjänsterna, ge support för din produkt och fullfölja den transaktion som du har begärt, eller för andra nödvändiga anledningar, som att uppfylla våra rättsliga skyldigheter, lösa tvister och upprätthålla våra avtal. Eftersom behoven kan variera för olika typer av data vad gäller olika produkter eller tjänster kan perioden som uppgifterna sparas variera väsentligt. Vi lagrar till exempel all funktionsdata så länge som du har en aktiv Sonos.

Hur lagras och skyddas informationen på Sonos servrar?
Sonos strävar efter att skydda dina personuppgifter. Vi använder olika slags säkerhetsteknik och rutiner för att skydda dina personuppgifter från obehörig åtkomst, användning eller utlämnande. Vi lagrar till exempel dina personuppgifter på datorsystem med begränsad tillgänglighet som finns i bevakade anläggningar. Alla data som vi överför via internet skyddas med hjälp av kryptering.

Använder Sonos kakor eller pixlar för att samla information?
Ja, vi använder kakor och liknande teknik, som pixlar, taggar och webbsignaler, när du besöker vår webbplats eller använder vår app. Genom att besöka vår webbplats eller använda vår app samtycker du till användningen av kakor och liknande teknik för de syften som vi beskriver i vår sekretessredogörelse. Det här gör det möjligt för oss att ge dig den bästa användarupplevelsen och för vissa delar av vår webbplats att fungera som de ska. Du kan alltid justera inställningarna i din webbläsare eller enhet för att inte acceptera kakor eller liknande teknik om detta oroar dig.

Använder Sonos intressebaserad reklam?
Ja. Vi jobbar med tredje parters annonsörer som använder kakor och liknande teknik för att erbjuda en mer relevant reklam om Sonos på vår webbplats och på Internet. För att erbjuda intressebaserad reklam kombinerar annonsören icke-personlig data om dina online-aktiviteter för att anpassa reklamen du får. Vi delar inte dina personliga data för detta.

Vilka skyddsåtgärder vidtas för barn som har tillgång till Sonos-produkter?
Sonos riktar sig inte direkt till barn. Sonos efterfrågar inte medvetet personuppgifter från barn eller skickar dem begäranden om deras personuppgifter. Även om besökare av alla åldrar surfar på vår webbplats samlar vi aldrig medvetet in personuppgifter från personer som är under 16 år. Om vi, efter meddelande från en förälder eller vårdnadshavare, eller på annat sätt, upptäcker att ett barn under 16 år har registrerat sig på vår webbplats utan tillstånd genom att använda falska uppgifter, kommer vi att avbryta barnets konto och radera barnets personuppgifter från våra arkiv.

Hur kan jag kontakta Sonos om jag har frågor angående Sonos sekretessredogörelse?
Om du har frågor om säkerheten kring dina personuppgifter kan du kontakta oss på privacy@sonos.com.

Överst på sidan