Vår policy, din sekretess

Sekretesspolicy för Sonos Inc.

Senast uppdaterad: april 2020

Vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter. Våra grundläggande principer är enkla:

  • Vi använder data för att tillhandahålla en tjänst för våra användare.
  • Vi erbjuder meningsfulla val som är lätta att förstå.
  • Vi samlar bara in vad vi behöver.
  • Vi skyddar våra användares data som om de var våra.

Det främsta syftet med att samla in dina uppgifter är att förbättra din musikupplevelse. Oavsett om vi samarbetar med olika musiktjänster för att se till att du får tillgång till dina favoritspellistor och kan upptäcka nya artister, ger dig möjlighet att styra musiken med rösten eller genom ditt smarta hemsystem, eller ger dig lyhörd kundsupport när något inte fungerar som det ska är vårt mål alltid att din användarupplevelse ska bli så smidig som möjligt. Det är därför vi bara samlar in uppgifter om dig för tydligt definierade ändamål. Vi säljer inte och kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part.

Den här sekretesspolicyn (Policyn) förklarar vilka personuppgifter som vi samlar in om dig, antingen direkt eller indirekt, och hur vi använder dem. Personuppgifter är uppgifter som kan användas för att identifiera dig eller som vi kan koppla till dig. Policyn redogör också för vilka valmöjligheter du har när det gäller de uppgifter som vi samlar in och hur du kan styra dessa beslut. Den gäller samtliga produkter som erbjuds av Sonos (Sonos-produkt(er)), inklusive vår app (Sonos-appen eller Appen), till exempel Sonos webbplats, Sonos Radio, samt andra interaktioner som sker offline, som besök i en Sonos-butik eller deltagande i ett Sonos-evenemang (sammantaget Tjänster). Läs denna Policy noggrant så att du är införstådd med hur Sonos kan samla in, använda och dela dina personuppgifter. Termerna Vi, Oss eller Sonos hänvisar till Sonos Inc.

Den här Policyn beskriver:


Vilken typer av personuppgifter som vi samlar in

Uppgifter som du lämnar till oss

Vi samlar in uppgifter som du frivilligt lämnar till oss, som namn, telefonnummer och e-postadress, till exempel när du vill läsa mer om Sonos produkter och tjänster eller när du kontaktar kundtjänst för att få hjälp med Sonos-produkter.

Uppgifter som vi samlar in automatiskt

Vi samlar in uppgifter om dig automatiskt, som funktionella data (se definition nedan) och extra användningsdata (se definition nedan) om hur du använder Sonos produkter och tjänster, eller uppgifter som samlas in med hjälp av cookies och liknande teknik när du använder, öppnar eller interagerar med oss via våra webbplatser eller appen. Vi kan till exempel samla in uppgifter om vilken typ av enhet du använder för att besöka våra webbplatser, dess operativsystem och version, din IP-adress, den allmänna geografiska plats som anges av din IP-adress, webbläsartyp, webbsidor som du besöker på våra webbplatser och om och hur du interagerar med innehållet som finns på våra webbplatser.

Uppgifter vi får från andra källor

Vi kan få uppgifter om dig från andra källor, inklusive tredje part, som musiktjänstpartner och partner som vi samarbetar med för att erbjuda tjänster under samma varumärke eller för att genomföra reklamkampanjer. Vi kan också få uppgifter om dig från sociala medier, till exempel när du interagerar med oss på sociala medier. Vi skyddar uppgifter från tredje part i enlighet med de riktlinjer som beskrivs i denna Policy och tillämpar eventuella ytterligare restriktioner som uppgifternas källa kräver.

Uppgifter om barn

Sonos riktar sig inte till barn under 16 år. Även om besökare i alla åldrar besöker vår webbplats eller använder vår app samlar eller begär vi inte medvetet in personuppgifter från personer som är under 16 år utan förälders samtycke. Om ett barn under 16 år har registrerat sig på vår webbplats genom att använda falska uppgifter, enligt information från en förälder eller vårdnadshavare eller om vi upptäcker det på annat sätt, kommer vi att avsluta barnets konto och radera barnets personuppgifter från våra arkiv.

Överst på sidan

Kundens interaktioner med Sonos

För att informationen i den här Policyn ska vara lätt att förstå har vi belyst olika tillfällen då Sonos kan samla in personuppgifter från kunder. Kundens interaktioner med Sonos är uppdelade i följande delar:

När du vill veta mer om Sonos

När du vill veta mer om Sonos kan du besöka någon av våra virtuella platser eller fysiska lokaler. Exempelvis kan du besöka vår webbplats, ringa och tala med våra säljombud, besöka en fysisk Sonos-butik eller gå på ett evenemang som är sponsrat av Sonos. För att få mer information om Sonos-produkter kan du lämna ut personuppgifter som namn och e-postadress frivilligt i samband med dessa interaktioner. Vi kan också samla in uppgifter om dig online via cookies eller liknande teknik när du besöker våra webbplatser.

Vi samlar in: namn, e-postadress, IP-adress och uppgifter som inhämtas via cookies eller liknande teknik.
Varför: Vi använder dessa uppgifter för att informera om evenemang och Sonos-produkter. Dessutom hjälper IP-adressen oss med geografisk information om webbplatsernas besökare så att vi kan förbättra våra webbplatser för alla besökare. Det ligger i vårt rättmätiga intresse att behandla dina personuppgifter för dessa ändamål.
När du köper Sonos-produkter

När du har bestämt dig för att köpa en produkt från Sonos kan du välja att antingen köpa direkt från oss på www.sonos.com eller i en Sonos-butik. När du handlar kommer du att bli ombedd att lämna viss information för att kunna slutföra köpet.

Vi samlar in: namn, telefonnummer (frivilligt), e-postadress, leveransadress och betalningsinformation.
Varför: Vi använder dessa uppgifter för att slutföra köpet, följa upp köpet med dig i efterhand, besvara leveransfrågor, hantera returer och andra frågor relaterade till ditt köp av Sonos-produkter. Vi behöver behandla dina personuppgifter för detta ändamål för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig. Observera att vi inte sparar några betalnings- eller kreditkortsuppgifter. Vi använder bara betalningsuppgifterna i omedelbar anslutning till ditt köp av Sonos-produkter.
När du registrerar ditt Sonos-system

När du har fått dina Sonos-produkter behöver du ansluta produkten till ett nätverk hemma. Varje Sonos-produkt måste anslutas till internet för att kunna installeras. Under installationen kommer du uppmanas att ladda ner Sonos-appen antingen från vår webbplats eller från tredje parts webbplats, till exempel från Google Play Store. Med Sonos-appen kan du styra Sonos-systemet från valfri enhet (till exempel telefonen eller surfplattan). Under installationsprocessen kommer Sonos-appen uppmana dig att skapa ett konto och registrera ditt system hos Sonos. Du måste registrera Sonos-produkterna för att de ska fungera.

Under registreringen av Sonos-produkterna kommer appen uppmana dig att ange uppgifter som e-postadress och platsinformation (land och postnummer). Dessa uppgifter måste anges för att du ska kunna registrera ditt Sonos-system. Sonos-systemet kommer sedan att upprätta ett unikt alfanumeriskt ID-nummer som vi använder för att identifiera ditt Sonos-system på ett mer anonymt sätt. ID-numret kommer att kopplas till den e-postadress som du angivit tillsammans med produktens serienummer och IP-adressen som produkten anslöt från. Som en del av registreringsprocessen behöver du skapa ett Sonos-konto. Vi sparar lösenordet till ditt Sonos-konto. Det används enbart för autentisering av och åtkomst till Sonos-kontot.

Vi samlar in: namn, telefonnummer, e-postadress, platsinformation, ditt lösenord och din IP-adress. Observera att ditt lösenord lagras med hjälp av en envägshash, vilket innebär att det inte kan återskapas (eller lämnas ut) av någon, inklusive Sonos.
Varför: Vi samlar in de här uppgifterna för att Sonos-produkten ska fungera säkert (för att undvika obehörig åtkomst till din Sonos-produkt eller ditt hemmanätverk) och för att säkerställa att vi ger dig rätt musiktjänstalternativ baserat på din geografiska plats (till exempel radiostationer som finns i ditt land). Detta tillvägagångssätt är nödvändigt för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig. Vi använder också din e-postadress för att skicka Sonos-relaterad information som kampanjerbjudanden, nyheter om programuppdateringar, information om Sonos produkter och/eller tjänster samt för att dela med oss av spännande nyheter och produkterbjudanden från Sonos. Det ligger i vårt rättmätiga intresse att behandla dina personuppgifter för dessa ändamål.
När du använder Sonos-produkter

Det finns tre huvudsakliga anledningar till varför vi samlar in data från dina Sonos-produkter: (1) för att erbjuda dig musiktjänster eller annat ljudinnehåll (till exempel radio, tv eller spel), vilket är nödvändigt för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig, (2) för att ge dig kontroll över Sonos-systemet, vilket är nödvändigt för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig, och (3) för att ständigt förbättra dina Sonos-produkter, vilket ligger i vårt rättmätiga intresse.

När du använder Sonos-produkter kan du välja vilket ljudinnehåll som ska spelas upp i olika rum. Trots att du kan lyssna på kostnadsfri webbradio eller spela upp musikfiler som lagras lokalt i ditt hemmanätverk (till exempel på din dators hårddisk) föredrar de flesta Sonos-ägare att lägga till en streamingtjänst för musikuppspelning på Sonos-produkterna. Några exempel är Spotify, Apple Music, Pandora och andra tjänster för uppspelning av ljudinnehåll. För att kunna lägga till dessa musiktjänster behöver du koppla din musiktjänst till Sonos-systemet. När du har börjat spela upp musik eller annat ljudinnehåll på Sonos-produkterna beror uppgifterna som vi samlar in på dina preferenser.

Funktionella data

Dessa uppgifter är nödvändiga för att basfunktionerna i Sonos produkt eller tjänst, däribland Sonos Radio, ska fungera på ett säkert sätt och du kommer inte att kunna välja bort denna insamling, delning och/eller behandling av uppgifter om du vill fortsätta att använda Sonos-produkterna.

Vi samlar in:
  • Registreringsdata. I dessa uppgifter ingår e-postadress, din geografiska plats, språkpreferens, produktens serienummer, IP-adress och inloggningsuppgifter till Sonos-kontot (enligt beskrivningen ovan).
  • Systemdata. Dessa uppgifter omfattar till exempel produkttyp, typ av styrenhet, styrenhetens operativsystem, programversion, innehållskälla (ljudingång), signalingång (till exempel om tv:n sänder ut en viss ljudsignal, som Dolby, till Sonos-systemet), information om Wi-Fi-antenner, systeminställningar (som automatisk utjämning eller stereopar), produktorientering, namn på de musiktjänster som du har lagt till/aktiverat på din Sonos-produkt, namn som du har gett Sonos-produkter i olika rum, om din produkt har justerats med hjälp av Sonos Trueplay, mätvärden som rör systemets prestanda (t.ex. produktens temperatur eller Wi-Fi-signalens styrka) samt felinformation.
Därför samlar vi in funktionella data: Vi samlar in den här informationen för att se till att dina Sonos-produkter fungerar som de ska, erbjuda kundsupport och för att kunna leverera dina ljudpreferenser, vilket är nödvändigt för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig. Vi samlar också in de här uppgifterna i syfte att förbättra våra produkter och kundtjänstbeslut, vilket ligger i vårt rättmätiga intresse.
Extra användningsdata

För att förbättra upplevelsen av Sonos-produkter och för att erbjuda bättre, personanpassade produkter och tjänster från Sonos, inklusive Sonos Radio, som uppfyller våra kunders behov och förväntningar samlar vi in följande extra användningsdata. Det ligger i vårt rättmätiga intresse att behandla de här uppgifterna enligt beskrivningen nedan (under Varför). Du kan välja att inte dela dessa uppgifter genom att utföra stegen som beskrivs här.

Vi samlar in:
  • Prestandauppgifter. Detta omfattar till exempel temperaturen på din produkt, Wi-Fi-information som signalstyrka, hur ofta du använder musiktjänster som du har kopplat till ditt Sonos-system (för vissa tjänster inkluderar det användarnamn för inloggning, men inte ditt lösenord), information om hur ofta du använder Sonos-appen jämfört med andra styrningsmetoder, interaktionsflödet i Sonos-appen, hur ofta du använder de fysiska kontrollerna på enheten, hur länge Sonos-produkten används och, enligt vad som krävs för vissa tjänster, platsbaserad information via GPS (eller liknande teknik, där sådan är tillgänglig) och delade Wi-Fi-åtkomstpunkter eller mobilmastplacering, som samlas in från din tredjepartsenhet medan Sonos-appen används.
  • Aktivitetsuppgifter. Detta omfattar hur länge musiktjänsten används, uppgifter om hur du grupperar produkter eller rum, kommandoinformation (som uppspelning, paus, volymreglering eller när du hoppar över spår), uppgifter om spellistor eller stationer, inklusive lyssningshistorik (Nyligen spelade) och uppgifter om Sonos-spellistor eller Sonos-favoriter – var och en kopplad till enskilda Sonos-produkter och hur du interagerar med dessa. Om du aktiverar röststyrning eller använder Sonos Radio kommer vi också att samla in information om spår medan dessa funktioner används.
Varför: Vi samlar in den här informationen så att vi kan säkerställa att Sonos-produkterna fungerar som de ska, ge våra kunder en personligt anpassad upplevelse, ta reda på vilka slags produkt- eller funktionalitetsförbättringar våra kunder helst vill ha och för att hjälpa oss att förutse möjliga problem med Sonos-produkter. För att tillhandahålla Sonos Radio samlar vi dessutom in platsbaserad information för licens- och rapporteringsändamål. Det ligger i vårt rättmätiga intresse att samla in de här uppgifterna för att kunna erbjuda en användarvänlig upplevelse som uppfyller dina behov och hjälpa dig med problem som du kan stöta på. Du väljer själv om du vill att vi samlar in de här uppgifterna. Du kan därför välja att inte dela dem genom att utföra stegen som beskrivs här.
Obs! Personligt anpassade tjänster (till exempel Nyligen spelade), Sonos Radio, röststyrnings- och direktstyrningsfunktioner kräver att Extra användningsdata är aktiverat. Om du väljer att använda någon av dessa funktioner och/eller tjänster kommer Extra användningsdata att initieras. Du kan när som helst rensa informationen om Nyligen spelade genom att följa instruktionerna i Sonos-appen.
Direktstyrnings- eller röststyrningsfunktionalitet

I takt med att världen och våra kunders hem har blivit allt mer uppkopplade har vi insett att våra kunder kanske skulle föredra att styra sina Sonos-produkter på andra sätt än med Sonos-appen, till exempel genom att använda en produkt med röststyrning (som Amazon Alexa), en styrmekanism i hemmet (till exempel en Lutron Pico-fjärrkontroll) eller via olika musiktjänsters egna appar.

För att aktivera den här funktionen kommer du uppmanas att godkänna att dessa enheter ansluter till ditt Sonos-system (det liknar den process du genomför för att ansluta till en musiktjänst). När du har aktiverat den här funktionen kommer vi att samla in och behandla funktionella data, extra användningsdata och ljuddata.

Sonos kommer att dela en viss mängd av dessa data med partner som tillhandahåller tjänster som du har begärt. Att dela relevanta data med dessa partner och att ytterligare behandla uppgifterna i fråga är nödvändigt för att se till att de avtal vi har med dessa partner fullgörs till din förmån, för att se till att röststyrnings- eller direktstyrningsfunktionen fungerar som den ska. Du kan inaktivera funktioner om du inte samtycker till hur de behandlar dina uppgifter (till exempel inaktivera röststyrning) eller ta bort länken till funktionen (till exempel ta bort länken till fjärrkontrollen för ditt hemautomatiseringssystem) från dina Sonos-produkter. Röststyrnings- eller andra direktstyrningsfunktioner kommer dock inte att fungera om du inte godkänner att vi samlar in och behandlar data enligt beskrivningen i det här avsnittet.

Vi samlar in: Funktionella data, extra användningsdata och vissa ljuddata
Varför: Den här informationen krävs för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig, säkerställa att allt fungerar som det ska och för att hjälpa oss att förbättra de här funktionerna, vilket också ligger i vårt rättmätiga intresse.

Ljuddata

Sonos fångar inte kontinuerligt upp ljud i ditt hem. I två situationer kommer vi att fånga upp ljud från ditt hem: (1) när du aktiverar röststyrning på en röstaktiverad Sonos-produkt (som Sonos One eller Beam) och (2) när du justerar högtalarens inställningar med Trueplay.

Röststyrning. När du använder röststyrning lyssnar Sonos-produkten efter ett visst aktiveringsord. Observera att röststyrning inte finns på alla Sonos-produkter. Om din Sonos-produkt har röststyrning måste du aktivera tjänsten för att få produkten att börja lyssna. Mer specifikt betyder det att den röstaktiverade Sonos-produkten buffrar och upprepar inspelningen lokalt utan att skicka eller lagra någon information tills den känner igen ett ord eller en fras (till exempel ordet Alexa) som sätter igång enheten så att den börjar spela in aktivt. Om produkten inte uppfattar aktiveringsordet kommer den att fortsätta att spela in över den gamla inspelningen i en kontinuerlig slinga på ett par sekunder. Det här görs lokalt på Sonos-produkten och det skickas inte vidare till Sonos eller tredje part. Om ett aktiveringsord upptäcks startar Sonos-produkten inspelningen. Med andra ord spelar den inte in eller sparar några ljuddata och börjar inte heller skicka data förrän den ”väcks”. Du ser att en inspelning pågår genom att en lampa tänds på Sonos-produkten och genom ett visst ljud. Sonos-produkten spelar in tills ditt röstkommando är avslutat. Inspelningen av ditt röstkommando skickas sedan till den röstpartner som du har godkänt för att motta dessa inspelningar (till exempel Amazon). Sonos behåller ingen kopia av din röstinspelning. Samtidigt som din röst spelas in kommer din Sonos-produkt att samla in data (till exempel decibelnivå vid varje frekvens) om bakgrundsljud i rummet. Det går inte att urskilja något tal från denna typ av data. Vi samlar in dessa data för att kunna förbättra vår röstigenkänningsteknik, vilket ligger i vårt rättmätiga intresse. Om du till exempel försöker genomföra ett röstkommando medan musik spelas upp kan Sonos förbättra tekniken genom att sänka musiken så att ditt röstkommando kan uppfattas ordentligt.

Justering av högtalarens inställningar med Trueplay. Innovativa Trueplay analyserar akustiska faktorer som kan påverka ljudkvaliteten i det rum där Sonos-produkten används. Du måste aktivera Trueplay. Syftet med Trueplays analys är att justera Sonos-produkten så att ljudet förbättras. För att göra det behöver användaren genomföra en interaktiv process (se videon här) där vissa uppgifter om ditt rum samlas in (till exempel antal högtalare och deras placering), inklusive information om bakgrundsljud (till exempel decibelnivå vid varje frekvens). Informationen används för att säkerställa att justeringen ger bästa möjliga resultat. Om till exempel din hund skäller under Trueplay-testet är Sonos-produkten programmerad att ignorera bakgrundsljud som skällande hundar under testet. Det är nödvändigt att samla in de här uppgifterna för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig om du aktiverar Trueplay.

När du behöver hjälp från Sonos

Ibland kanske du vill kontakta vår kundtjänst när du behöver hjälp med någon av dina Sonos-produkter. För att kunna erbjuda dig bästa möjliga service kan det hända att vi samlar in vissa data om dig eller dina Sonos-produkter.

Vi samlar in: Det kan inkludera kontaktinformation som namn, e-postadress, telefonnummer, sociala medieidentifierare (om du kontaktar oss via en social mediekanal) och innehållet i dina chattar och annan kommunikation med Sonos kundtjänst (inklusive röstinspelningar om du ringer kundtjänst). I vissa situationer är det bra för kundtjänst att ha tillgång till ”diagnosinformation” om ditt Sonos-system. Det är i det stora hela en teknisk systemsammanfattning av all relevant information som har lett fram till incidenten och inbegriper information om vilken musiktjänst som används, volymnivå, produktkonfiguration, Wi-Fi-signal och routerinformation, felkoder, information om enheten (som operativsystem och vilken version av Sonos-appen som används). Det är nödvändigt att samla in ovan nämnd information för att kunna erbjuda kundsupport. Du kommer att informeras i förväg innan vi tar en ögonblicksbild. Vi tar inga ögonblicksbilder utan att först informera dig. Om du är en betatestare gör vi automatiskt en daglig diagnos av ditt Sonos-system (i enlighet med villkoren i betatestavtalet).
Varför: Vi samlar in de här uppgifterna för att ge dig den bästa och mest effektiva kundsupporten. Vid kundfrågor och tekniska frågor använder vi till exempel kontaktinformationen för att svara kunder via deras önskade kanal (telefon, e-post eller sociala medier). Vid tekniska problem använder vi systemets diagnosdata för att effektivt felsöka problemet. Vid returer/byten av produkter använder vi kontaktinformationen för att garantera korrekt mottagande och/eller leverans av produkten. Det är nödvändigt att använda den här typen av uppgifter för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig.

Överst på sidan

Hur vi använder personuppgifter

Sonos använder de personuppgifter vi samlar in för att tillhandahålla de produkter och tjänster från Sonos som vi har i vårt utbud, vilket inbegriper att använda data för att förbättra och personanpassa dina upplevelser. Vi använder även dina personuppgifter för att kommunicera med dig, till exempel för att informera dig om ditt konto, nya produkter eller tjänster från Sonos, säkerhet och andra uppdateringar. Dessutom kan vi, i enlighet med vad som beskrivs nedan, använda andra uppgifter som rör dina interaktioner med Sonos produkter och tjänster för att kunna tillhandahålla vissa Sonos-tjänster och i annonseringssyften.

Sonos använder uppgifterna för följande ändamål:

Köp och leverans av Sonos produkter och tjänster

Vi använder dina personuppgifter för att ta emot och hantera beställningar, leverera produkter och tjänster, behandla betalningar samt för att kommunicera med dig om beställningar, produkter, tjänster och kampanjerbjudanden. Detta tillvägagångssätt är nödvändigt för att vi ska kunna fullgöra avtalet vi har med dig.

Produktupplevelse, rekommendationer och personanpassning

Vi använder data för att tillhandahålla, driva, stödja och förbättra de Sonos-produkter och tjänster vi erbjuder för att se till att våra kunder kan lyssna så enkelt som möjligt. Vi använder dina personuppgifter för att rekommendera funktioner, produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig, identifiera dina preferenser och personanpassa din upplevelse av Sonos produkter och tjänster. Detta tillvägagångssätt är nödvändigt för att vi ska kunna fullgöra avtalet vi har med dig och det ligger i vårt rättmätiga intresse.

Kundtjänst

Vi använder data för att besvara kundfrågor, diagnostisera problem med produkter, reparera kundernas Sonos-produkter och erbjuda ytterligare kundtjänst och supporttjänster. Detta tillvägagångssätt är nödvändigt för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig och det ligger i vårt rättmätiga intresse.

Produktförbättringar

Vi använder ständigt data i forskningssyften och för att utveckla och förbättra Sonos produkter och tjänster, inklusive underhåll och förbättring av Sonos produkters och tjänsters prestanda, för att utveckla och lägga till nya funktioner, som att använda felrapporter för att förbättra säkerhetsfunktioner, använda antal sökningar och klick för att förbättra relevansen i sökresultat och för att använda användningsdata för att avgöra vilka nya funktioner som ska prioriteras. Vi använder dina personuppgifter för att tillhandahålla funktionalitet, analysera prestanda, åtgärda fel och förbättra användbarheten och effektiviteten hos Sonos produkter och tjänster. Det är nödvändigt att behandla uppgifterna för att tjäna vårt rättmätiga intresse.

Tillhandahålla rösttjänster

När du använder en rösttjänst från tredje part på våra produkter behandlar vi din röst och andra personuppgifter för att reagera på dina kommandon, tillhandahålla den tjänst du begärt och förbättra Sonos produkter och tjänster. Som del av tillhandahållandet av Sonos Radio-tjänsten och för att kunna erbjuda dig skräddarsytt innehåll kommer vi, via våra överenskommelser med rösttjänsterna från tredje part, att ta emot röststyrningsinformation som rör dina musikpreferenser, som vilka stationer du begär och vilka spår du spelar upp och/eller hoppar över. Observera att användningen av rösttjänster från tredje part omfattas av dessa parters användarvillkor och deras respektive sekretesspolicyer. Vi rekommenderar att du läser igenom dessa tredje parters villkor noggrant innan du aktiverar dem på dina Sonos-produkter. Vår behandling av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra avtalet vi har med dig och det ligger i vårt rättmätiga intresse.

Tillhandahålla Sonos Radio-tjänsten

När du använder Sonos Radio-tjänsten samlar vi in och behandlar vissa funktionella data och extra användningsdata (till exempel din IP-adress, språkval, ditt Sonos-ID, bläddringshistoriken för stationer, söktermer för stationer, uppspelningsåtgärder, systeminformation, ID och typ av enhet från tredje part samt innehållshändelser som enskilda radiostationer och/eller spår) och andra lyssningsaktiviteter (till exempel hur länge du lyssnade, vilka stationer du lyssnade på samt vilka spår du lyssnade på respektive hoppade över) i Sonos Radio. Vi samlar in och behandlar den här informationen för att kunna tillhandahålla en personanpassad upplevelse, reagera på dina kommandon, tillhandahålla den begärda tjänsten, bedöma vilka licensregler som gäller, skicka marknadsföringskommunikation och förbättra Sonos produkter och tjänster. Din IP-adress och eventuellt anonymiserat ID kommer dessutom att tillhandahållas de tredje parter som tillhandahåller radioinnehåll, för att ge dig åtkomst till radiostationerna. Detta tillvägagångssätt är nödvändigt för att vi ska kunna fullgöra avtalet vi har med dig och det ligger i vårt rättmätiga intresse. Mer information om detta finns i avsnittet De juridiska grunderna för att använda personuppgifter.

Vissa funktioner och tjänster i Sonos Radio kan förlita sig på platsbaserad information som tillhandahålls av tredje part via GPS (eller liknande teknik, där sådan är tillgänglig), delade Wi-Fi-åtkomstpunkter eller mobilmastplacering. För att kunna tillhandahålla sådana funktioner och tjänster, där dessa är tillgängliga, behöver Sonos och dess partner samla in, använda, överföra, behandla och spara din platsinformation, inklusive, men inte begränsat till, den geografiska platsen där din enhet från tredje part befinner sig och information som rör din Sonos-app, ditt Sonos-konto och eventuella Sonos-produkter som finns registrerade på kontot, inklusive, men inte begränsat till, ditt Sonos-ID, ID, namn och enhetstyp för din enhet från tredje part. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att Sonos och dess partner samlar in, använder, överför, behandlar och bibehåller plats- och kontoinformation genom att inte längre använda de platsbaserade funktionerna och inaktivera platstjänster i inställningarna (om tillämpligt) för din enhet från tredje part.

Skydd, säkerhet och tvistlösning

Vi använder data för att skydda våra kunders samt Sonos produkters och tjänsters säkerhet, upptäcka och förhindra bedrägerier, lösa tvister och för att genomdriva våra avtal. Vi kan komma att använda tredje parter för att utvärdera och hantera kreditrisker. Det är nödvändigt att behandla uppgifterna för att tjäna vårt rättmätiga intresse.

Affärsverksamhet

Vi använder data för att utveckla analys- och affärsinformation i aggregerad form som gör det möjligt för oss att driva, skydda, fatta informerade beslut och rapportera verksamhetsresultat. Det är nödvändigt att behandla uppgifterna för att tjäna vårt rättmätiga intresse.

Kommunikation, marknadsföring och reklam

Vi använder uppgifterna som vi samlar in för att leverera och personanpassa vår kommunikation med dig. Vi kan till exempel kontakta dig via e-post eller andra elektroniska kommunikationsmedel (däribland via Sonos-appen och Sonos-produkter genom röstaktiverad teknik) för att informera dig om nya produkter eller tjänster från Sonos, nya musiktjänster där du bor, säkerhets- eller programuppdateringar, uppdatera dig i en supportfråga eller bjuda in dig att delta i en undersökning. Om du väljer att använda Sonos Radio kan vi använda information som dina interaktioner med Sonos webbplats, innehåll i Sonos Radio, Sonos-produkter, Sonos-appen och andra tjänster för att visa intressebaserad reklam för funktioner, produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig. Vi använder ingen information som kan identifiera dig personligen för att visa intressebaserad reklam. Det är nödvändigt att behandla uppgifterna för att tjäna vårt rättmätiga intresse. Mer information om detta finns i avsnittet De juridiska grunderna för att använda personuppgifter.

Vi använder också cookies och liknande teknik för att ge dig den mest relevanta Sonos-reklamen. Mer information om hantering av e-postprenumerationer och kampanjutskick finns i avsnittet Dina rättigheter och val.

Ändamål för vilka vi ber om ditt samtycke

Vi kan be om ditt samtycke till att behandla dina personuppgifter för ett visst ändamål som vi beskriver för dig. När du samtycker till att vi behandlar dina personuppgifter för ett visst ändamål kan du när som helst återkalla ditt samtycke. Vi kommer i så fall att sluta behandla dina personuppgifter för detta ändamål.

Överst på sidan

Hur vi kan dela personuppgifter

Sonos säljer inte, och kommer inte att sälja, våra kunders personuppgifter. Vi vill att du ska förstå att information om våra kunder är en viktig del av vår verksamhet. Vi lämnar enbart ut dina uppgifter i enlighet med vad som anges i denna Policy. Vi kan dela med oss av uppgifter till följande typer av tredje part.

Tredjepartsleverantörer

Sonos använder ett flertal olika tredjepartsleverantörer för att tillhandahålla tjänster som webbplatshantering och hosting, molntjänster, e-handel och leveranser (inklusive att fullgöra beställningar på produkter eller tjänster, leverera paket, skicka brev och e-postmeddelanden), kreditkortshantering och behandling av andra betalningsmedel, e-postkommunikation, dataanalys, tillhandahållande av marknadsföringsassistans, överföring av innehåll, kreditupplysning om tillämpligt samt tillhandahållande av kundsupport. Vi delar bara dina personuppgifter när det är nödvändigt, till exempel för att genomföra en transaktion eller leverera en produkt eller tjänst som du har beställt eller godkänt och endast med leverantörer och agenter som arbetar på uppdrag av oss för de ändamål som beskrivs i denna Policy. Vid dessa tillfällen kommer dina personuppgifter att delas med dessa ombud eller leverantörer, men enbart för att tillhandahålla tjänster på uppdrag av och enligt instruktioner från Sonos och i enlighet med denna Policy. Det ligger i vårt rättmätiga intresse att dela information med dessa parter för de här ändamålen. Om du har frågor om tredjepartsleverantörer kan du skicka ett mejl till privacy@sonos.com.

Transaktioner som involverar tredje part

Sonos ger dig tillgång till tjänster, funktioner och/eller färdigheter som tillhandahålls av tredje part för användning på eller via Sonos-produkter. Vi erbjuder dessutom tjänster och/eller säljer produktserier i samarbete med tredjepartsleverantörer med vilka vi erbjuder produkter under samma varumärke, exempelvis IKEA. Baserat på din användning av dessa produkter, funktioner, färdigheter och/eller tjänster från tredje part kan vi komma att dela vissa personuppgifter som vi har om dig med dessa tredjepartsleverantörer, för att ge åtkomst till funktionen och/eller tillhandahålla kundsupport. Observera att funktionaliteten hos dessa produkter, funktioner, färdigheter och/eller tjänster från tredje part omfattas av deras användarvillkor och respektive sekretesspolicy. Vi rekommenderar att du läser igenom dessa tredje parters villkor noggrant innan du aktiverar dem på dina Sonos-produkter.

  1. Musiktjänster och övriga ljudinnehållspartner

    För att säkerställa bästa möjliga kundupplevelse och att musiktjänster och/eller annat ljudinnehåll (till exempel radio och ljudböcker) fungerar korrekt kan Sonos välja att dela relevant aktivitetsinformation från produkter och dina instruktioner med leverantörer av musiktjänster och/eller annat ljudinnehåll som med ditt godkännande får interagera med dina Sonos-produkter. Om du till exempel använder en musiktjänst och/eller någon annan ljudinnehållstjänst med dina Sonos-produkter eller för att styra dina Sonos-produkter måste vi dela viss information med den musik- och/eller ljudinnehållstjänsten för att du ska kunna göra det. Det är nödvändigt att dela uppgifter med musik- och/eller andra ljudinnehållstjänster i enlighet med dina instruktioner för att vi ska kunna fullgöra avtalet vi har med dig.
  2. Partner inom styrning

    När du har aktiverat direktstyrning på Sonos-systemet kan Sonos välja att dela relevant aktivitetsinformation från produkter med partner inom styrning som med ditt godkännande får interagera med dina Sonos-produkter. Det är nödvändigt att dela uppgifter med partner inom styrning enligt dina instruktioner för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig.
  3. Röststyrningspartner

    När du har aktiverat taligenkänning kan Sonos välja att dela relevant aktivitetsinformation och relevanta ljuddata från produkter med röststyrningspartner som med ditt godkännande får ta emot sådana data för att styra ditt Sonos-system. Det är nödvändigt att dela uppgifter med röststyrningspartner enligt dina instruktioner för att kunna fullgöra avtalet vi har med dig.
Reklampartner

Om du väljer att använda Sonos Radio kommer vi att dela delar av dina pseudonymiserade och anonymiserade data med utomstående annonsföretag för att via Sonos-produkterna tillhandahålla intressebaserade annonser om funktioner, produkter och tjänster som eventuellt kan vara av intresse för dig. Vi delar specifikt följande information med våra reklampartner: plats, språk och genre för den station du lyssnar på för närvarande (vilket inte baseras på din övergripande lyssnarhistorik). Vi kommer att dela anonymiserad information med annonsörer, vilket ger en allmän beskrivning av den lyssnande publiken som helhet. Vi kan även komma att dela begränsad platsinformation (till exempel en IP-adress och ett anonymiserat ID) med vissa av våra tredjepartsleverantörer av radioinnehåll som eventuellt sänder reklam på sina stationer. Vi använder ingen information som kan identifiera dig personligen för att tillhandahålla intressebaserad reklam.

Sonos-kontrollerade dotterbolag och anknutna företag

Vi delar information med Sonos-kontrollerade dotterbolag och anknutna företag för verksamhetsändamål som intern administration, marknadsföring av Sonos-produkter och för att tillhandahålla Sonos produkter och tjänster till kunderna. Det ligger i vårt rättmätiga intresse att dela information med dessa parter för de här ändamålen.

Framtvingat utlämnande av uppgifter och brottsbekämpning

När det krävs enligt lag, och när det är absolut nödvändigt för utförandet av tjänsterna eller för att skydda våra rättigheter, eller våra anknutna företags eller användares rättigheter, lämnar vi ut dina personuppgifter till brottsbekämpande myndigheter, utredningsorgan, våra anknutna företag eller i juridiska processer. Vi delar dina personuppgifter när vi i god tro anser att vi är tvungna att göra det för att uppfylla en juridisk skyldighet enligt gällande lag eller svara på en giltig juridisk process (till exempel en husrannsakningsorder, ett domstolsföreläggande eller en stämning).

Försäljning eller sammanslagning

Vi kan dela dina personuppgifter vid en sammanslagning, ett förvärv eller försäljning av alla eller delar av våra tillgångar. Vi skulle naturligtvis meddela dig via e-post och/eller ett tydligt meddelande på vår webbplats och informera dig om dina rättigheter.

Delning och utlämning av uppgifter i samlad form

Vi delar uppgifter i samlad form och/eller på ett sätt som inte gör det möjligt för mottagaren av dessa uppgifter att identifiera dig, till exempel med tredje part för branschanalys.

Observera att våra Sonos-produkter innehåller länkar till tredje parts produkter eller appar vars sekretesspolicy kan skilja sig från Sonos. Om du lämnar ut personuppgifter till tredje part eller deras produkter regleras dina uppgifter av denna parts sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa dem noggrant.

När information delas med tredje part kan dina personuppgifter överföras till länder vars dataskyddslagstiftning kan ha lägre skyddsstandarder för dina personuppgifter än ditt land. Vi är noga med att skydda dina personuppgifter och har infört lämpliga mekanismer för att skydda dem när de överförs internationellt. Vi överför dina personuppgifter i enlighet med rådande dataskyddslagar och implementerar lämpliga skydd för att se till att dina personuppgifter är tillräckligt skyddade av tredje part som får tillgång till din information (till exempel genom att använda standardavtalsklausuler som godkänts av EU-kommissionen). Om du har frågor eller vill ha mer information om internationell överföring av dina personuppgifter eller de implementerade skydden kan du skicka ett mejl till privacy@sonos.com.

Överst på sidan

De juridiska grunderna för att använda personuppgifter

Det finns olika juridiska grunder som vi hänvisar till för användandet av dina personuppgifter, nämligen:

Uppfyllande av ett avtal

Det kan vara nödvändigt att använda dina personuppgifter för att kunna fullgöra ett avtal vi har med dig. Det är till exempel nödvändigt för att slutföra ditt köp av Sonos-produkter, registrera och underhålla ditt konto, hjälpa till med leveransfrågor, behandla returer, registrera ditt Sonos-system, tillhandahålla Sonos Radio till dig, se till att din Sonos-produkt utför sina basfunktioner på ett säkert sätt eller för att svara på dina begäranden.

Samtycke

När det krävs enligt lag kan vi komma att inhämta ditt samtycke till att använda dina personuppgifter. Om detta sker tillhandahåller vi detaljerad information i samband med att vi begär ditt samtycke. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett mejl till privacy@sonos.com. Ditt återkallande påverkar inte vår juridiska rätt till behandling grundat på det samtycke du gav oss före återkallandet.

Efterlevnad av lagstadgad skyldighet

Vi kan använda dina relevanta personuppgifter för att säkerställa efterlevande av gällande lagstiftning, till exempel för att uppfylla en lagenlig begäran från brottsbekämpande myndigheter, eller i samband med myndigheters utredningar och efterlevnad.

Rättmätiga intressen

Vi kan använda dina personuppgifter för våra rättmätiga intressen. Till exempel hänvisar vi till våra rättmätiga intressen för att analysera och förbättra produkter och tjänster från Sonos, inklusive Sonos Radio, och innehållet på våra webbplatser och i vår app, skicka meddelanden om programuppdateringar eller information om produkter och tjänster från Sonos, använda dina relevanta personuppgifter för administrativa ändamål och för att upptäcka och förebygga bedrägerier. Dessutom hänvisar vi till våra rättmätiga intressen för att skicka relevant marknadsföringskommunikation till dig, förutom när samtycke krävs enligt gällande lokal lagstiftning.

När vi använder personuppgifter för att tjäna våra rättmätiga intressen kommer vi alltid att väga dina rättigheter och intressen av att skydda dina personuppgifter mot våra rättigheter och intressen.

När vi behandlar dina personuppgifter grundat på vårt rättmätiga intresse och du inte har möjlighet att göra ett val (till exempel i inställningarna för din Sonos-produkt) kan du utöva din rätt att motsätta dig detta genom att skicka ett mejl till privacy@sonos.com.

Överst på sidan

Säkerhet, lagring och bibehållande av personuppgifter som vi samlar in

Säkerhet

Sonos strävar efter att skydda dina personuppgifter. Trots att vi vidtar rimliga åtgärder för att skydda de personuppgifter som vi samlar in är inget säkerhetssystem ogenomträngligt.

Vi använder flertalet lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder och branschstandarder för att skydda dina personuppgifter och hjälpa till att förhindra obehörig åtkomst eller att dina uppgifter går förlorade, stjäls, missbrukas, offentliggörs, ändras eller förstörs. Vi lagrar till exempel personuppgifter som du lämnar ut från datorsystem med begränsad åtkomst och som finns i bevakade anläggningar. Vi försäkrar oss dessutom om att våra tredjepartleverantörers datacentraler har vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder. Dina uppgifter skyddas dessutom genom kryptering, som TLS-protokoll (Transport Layer Security), under internetöverföring. Ditt lösenord lagras med hjälp av en envägshash, vilket innebär att det inte kan återskapas (eller lämnas ut) av någon, inklusive Sonos (det kan bara återställas).

Du kan endast få åtkomst till ditt Sonos-konto och våra tjänster genom att använda ett personligt användarnamn och lösenord. För att skydda dina personuppgifters integritet måste du hålla lösenordet hemligt och inte avslöja det för någon annan. Kontakta oss omedelbart om du tror att ditt lösenord har missbrukats. Dessutom bör du alltid logga ut och stänga webbläsaren när du är klar. Observera att vi aldrig kommer att be dig att uppge ditt lösenord.

Om du har frågor som rör säkerheten kring dina personuppgifter kan du skicka ett mejl till privacy@sonos.com.

Lagring

Personuppgifter som Sonos samlar in kan lagras och behandlas där du bor, i USA (till exempel i våra större datacentraler) eller i något annat land där Sonos eller dess dotterbolag, anknutna företag eller tjänsteleverantörer har sina verksamheter. Sonos har infört lämpliga mekanismer för att skydda personuppgifter när de överförs internationellt, till exempel genom att använda standardavtalsklausuler som godkänts av EU-kommissionen.

Bibehållande

Sonos kommer att spara dina personuppgifter:

  • så länge vi har en kundrelation till dig och/eller där detta är nödvändigt för att du ska kunna använda webbplatsen, ditt Sonos-konto och/eller dina Sonos-produkter
  • under den tid som krävs för att vi ska kunna tillhandahålla tjänster som du begär från oss
  • under den tid som krävs för att vi ska kunna tillhandahålla reklam eller annat marknadsföringsmaterial som du begär från oss
  • för att uppfylla våra lagstadgade skyldigheter, inklusive krav från tillsynsorgan och myndigheter som vi lyder under, som skattemässiga skyldigheter eller redovisningsskyldigheter, som normalt kräver att viss transaktionsinformation sparas i mellan sju och tio år efter transaktionens genomförande
  • under den tid som krävs för att lösa tvister med olika parter och/eller för att utreda eller försvara oss mot eventuella rättsliga anspråk samt
  • i övrigt enligt vad som krävs för att vi ska kunna driva vår verksamhet i enlighet med gällande lagstiftning och regelverk.

Alla personuppgifter som vi bibehåller är underställda den här Sekretesspolicyn och våra interna riktlinjer för bibehållning. Sonos kommer att radera dina personuppgifter när de inte längre behövs för de ändamål som anges ovan. Om det finns personuppgifter som vi, av tekniska skäl, inte kan radera helt från våra system kommer Sonos att vidta lämpliga åtgärder för att förhindra ytterligare behandling eller användning av dessa data. Om du har frågor om en faktisk bibehållningsperiod för särskilda typer av personuppgifter som vi behandlar kan du skicka ett mejl till privacy@sonos.com.

Överst på sidan

Dina rättigheter och val

Dina rättigheter

Vi vill att du ska ha kontroll över hur dina personuppgifter används av oss. Med hänsyn till lokala lagar, inklusive EU:s dataskyddsförordning GDPR och Kaliforniens Consumer Privacy Act, kan du göra det på följande sätt:

  • Du kan be om en kopia av de personuppgifter vi har om dig.
  • Du kan informera oss om ändringar av dina personuppgifter eller om du vill att vi korrigerar några personuppgifter vi har om dig.
  • I vissa situationer kan du be oss att radera, spärra eller begränsa de personuppgifter vi har om dig, eller motsätta dig särskilda sätt som vi använder dina personuppgifter på.
  • I vissa situationer kan du också be oss att skicka de personuppgifter du har lämnat till oss till en tredje part.

När vi använder dina personuppgifter grundat på ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla det samtycket. När vi behandlar dina personuppgifter grundat på rättmätigt intresse eller allmänhetens intresse har du rätt att när som helst motsätta dig det användandet av dina personuppgifter.

Vi litar på att du ser till att dina personuppgifter är kompletta, korrekta och aktuella. Informera oss så snart som möjligt om ändringar eller felaktigheter i dina personuppgifter genom att skicka ett mejl till privacy@sonos.com.

Vi kommer att svara på din begäran så snart som möjligt, men senast inom 30 dagar. Mer information om hur du kan kontrollera insamlingen och användningen av extra användningsdata och dina preferenser för kommunikation, marknadsföring och reklam finns i avsnittet Dina val nedan.

Vi strävar efter att jobba tillsammans med dig för att nå en rättvis lösning på eventuella klagomål eller problem angående vår användning av dina personuppgifter. Om du anser att vi inte har kunnat hjälpa dig med ditt klagomål eller problem kan du ha rätt att lämna in ett klagomål till dataskyddsmyndigheten i ditt land (om det finns någon sådan i ditt land) eller en tillsynsmyndighet.

Dina val

Sonos-kontot och Sonos-appen

Om du vill få tillgång till, redigera eller ta bort profiluppgifter, byta lösenord, avsluta ditt konto eller begära att dina personuppgifter raderas kan du göra det genom att logga in på ditt Sonos-konto eller i Sonos-appen, eller genom att skicka ett mejl till privacy@sonos.com. Om du inte har tillgång till vissa personuppgifter som Sonos har samlat in via ditt Sonos-konto, Sonos-appen eller direkt via den Sonos-produkt som du använder kan du alltid kontakta oss genom att skicka ett mejl till privacy@sonos.com. Vi kommer att svara på din begäran om att få tillgång till eller radera dina personuppgifter så snart som möjligt, men senast inom 30 dagar.

Extra användningsdata

Du kan alltid välja att avbryta insamlingen av extra användningsdata genom att logga in i Sonos-appen för iOS eller Android. Det krävs bara några enkla tryck. Följ anvisningarna nedan för att avbryta insamlingen.

Vid användning av Sonos-appen för iOS eller Android:

  1. Välj fliken Inställningar
  2. Öppna Data och sekretess och leta efter alternativet Extra användningsdata
  3. I iOS-appen, inaktivera Delning av användningsdata. I Android-appen, avmarkera rutan för Delning av användningsdata

Vid användning av Sonos-appen på en Mac:

  1. Klicka på Sonos och sedan Preferenser i menyfältet överst på skärmen
  2. Klicka på Extra användningsdata till vänster i fönstret.
  3. Avmarkera rutan Aktivera delning av användningsdata

Vid användning av Sonos-appen på en PC:

  1. Klicka på Hantera och sedan Inställningar i menyfältet överst i appfönstret
  2. Klicka på Extra användningsdata till vänster i fönstret.
  3. Avmarkera rutan Aktivera delning av användningsdata

Du kan när som helst ändra dina preferenser genom att följa samma anvisningar.

Dina preferenser för kommunikation, marknadsföring och reklam

Du kan välja att inte ta emot direktreklam från Sonos genom att följa instruktionerna som finns i alla mejl som vi skickar till dig genom att klicka på Avsluta prenumeration. Du kan också välja att inaktivera e-postprenumerationer eller meddelanden i appen genom att uppdatera din profil och dina kontaktalternativ i ditt Sonos-konto. Vi respekterar ditt val och kommer sluta att skicka kampanjmejl när du avregistrerar dig eller ändrar dina kommunikationsinställningar.

Observera att oavsett vilka kommunikationsinställningar du har kommer vi att fortsätta kommunicera med dig gällande ändringar av våra allmänna villkor, policyuppdateringar, programuppdateringar för Sonos-produkter, rutinmässiga kundtjänstmeddelanden som information om aktuella eller tidigare köp, leverans av produkter, störningar av tjänster, dataintrång eller annan viktig information om en produkt som du äger så som säkerhetsfrågor eller att supporten av produkten kommer att upphöra.

Du kan justera mängden intressebaserad reklam genom att ändra dina cookiesinställningar, ändra inställningarna på din enhet, och/eller välja bort vissa reklamnätverk. Om du väljer att inte ta emot mejl från oss kommer vi inte att använda din e-postadress för intressebaserad marknadsföring. Mer information om vår användning av intressebaserad marknadsföring finns i avsnittet Vår användning av cookies och annan liknande teknik.

Överst på sidan

Reklam och moderna marknadsföringsverktyg

För att hjälpa fler människor att lyssna på mer musik på Sonos använder vi flera moderna marknadsföringsverktyg för att stödja våra reklaminsatser.

Sonos kan arbeta med tredjepartsannonsörer som använder cookies och liknande teknik för att tillhandahålla mer relevant reklam om Sonos produkter och tjänster på vår webbplats och övriga internet. För att erbjuda intressebaserad marknadsföring kombinerar annonsören icke-personliga data om dina onlineaktiviteter över tid, vilket hjälper oss att anpassa reklamen som vi skickar till dig. Exempel på det kan vara Sonos-reklam på en Facebook-sida, på en sida som ägs av Google som till exempel en sökresultatsida eller YouTube, eller på en sida i Googles reklamnätverk. I denna process delar vi inte dina personuppgifter. Vid behov ber vi om ditt samtycke till den här processen. Du kan när som välja att inte ta emot personanpassad reklam från tredjepartsannonsörer och reklamnätverk som är medlemmar i Network Advertising Initiative (NAI) eller som följer Principer för självreglering för beteendeannonsering online skapade av Digital Advertising Alliance genom att besöka avregistreringssidorna på NAI-webbplatserna och DAA-webbplatserna. Om du avregistrerar dig kommer du att se annonser på internet som är mindre relevanta för dig. Användare som har rättigheter enligt EU:s dataskyddslagstiftning kan besöka www.youronlinechoices.com för att läsa om hur de kan tacka nej till att deras data används för intressebaserad marknadsföring av företag som är medlemmar i European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA). Kanadensiska användare kan besöka www.youradchoices.ca.

Om du har valt att inte ta emot kommunikation från oss kommer vi inte att använda din e-postadress för intressebaserad marknadsföring.

Överst på sidan

Vår användning av cookies och annan liknande teknik

Vi använder cookies och liknande teknik som pixlar, taggar, webbsignaler och andra identifierare för att göra våra webbplatser mer personanpassade, komma ihåg dina preferenser, förstå hur användare använder vår webbplats eller app och hjälpa till att skräddarsy våra erbjudanden.

Cookies

En cookie är en liten datafil som innehåller en sträng med tecken som skickas till din dator när du besöker en webbplats. När du besöker webbplatsen nästa gång gör cookies att webbplatsen kan känna igen din webbläsare. Tiden en cookie lagras på din dator eller mobila enhet beror på om det är en beständig eller tillfällig cookie. Sonos använder båda typerna av cookies. Tillfälliga cookies lagras bara på din enhet under tiden du är aktiv på webbplatsen. Beständiga cookies lagras i din dator eller mobila enhet tills de löper ut eller raderas. Vi använder följande typer av cookies på vår webbplats.

  • Absolut nödvändiga cookies. Dessa cookies är nödvändiga för att du ska kunna använda vår webbplats och dess funktioner. Utan dessa cookies kan inte tjänster som kundvagnar tillhandahållas.
  • Prestandacookies. Dessa cookies samlar in information om hur du använder våra webbplatser. Dessa data kan användas för att optimera webbplatsen och göra det lättare för dig att navigera.
  • Funktionscookies. Dessa cookies gör att webbplatserna kan komma ihåg vilka val du gör och personanpassa din upplevelse. Vi kan till exempel lagra din geografiska plats i en cookie för att se till att vi visar dig webbplatser som är relevanta i det område där du befinner dig.
  • Tredjepartscookies. Tredjepartscookies placeras ut av andra webbplatser och/eller parter än Sonos. Dessa cookies kan användas på våra webbplatser för att förbättra våra produkter eller tjänster, eller för att hjälpa oss att erbjuda mer relevant reklam. Dessa cookies är föremål för respektive sekretesspolicy för dessa externa tjänster, till exempel Facebooks datapolicy.
  • Analytiska cookies. Vi använder analytiska cookies, till exempel från Google Analytics, för att ta reda på hur länge en besökare stannar på webbplatsen, vilka sidor de tycker är mest användbara och hur de hamnade på sonos.com. För mer information om Google Analytics och dina data, besök följande Google-sida.

Mer information om de cookies som vi använder på vår webbplats hittar du här.

Hur du ändrar cookiesinställningar

De flesta webbläsarna erbjuder möjligheten att kontrollera cookies via webbläsarens inställningar. Om du begränsar webbplatsernas möjlighet att använda cookies kan det försämra din allmänna användarupplevelse. En del webbläsare erbjuder en Do Not Track-signal (DNT). Med den har du möjlighet att ange dina preferenser för spårning och spårning mellan webbplatser. Trots att vi för tillfället inte använder oss av teknik som känner igen DNT-signaler kommer vi endast att behandla dina personuppgifter i enlighet med den här Policyn. Nedan kan du läsa om hur du ändrar cookiesinställningarna i de mest använda webbläsarna:

Pixlar

Förutom cookies använder vi ibland små grafiska bilder, så kallade pixlar (kallas också webbsignaler, transparenta GIF:er eller pixeltaggar). Vi använder pixlar i vår e-postkommunikation med dig (om du har valt att ta emot sådan kommunikation) för att ta reda på om våra e-postmeddelanden har lästs. Vi använder också tredjepartspixlar (till exempel från Google, Facebook och andra reklamnätverk) för att tillhandahålla reklam som är relevant för dina intresseområden. Läs mer om våra marknadsförings- och reklamaktiviteter nedan.

Andra identifierare

När du använder vår app samlar vi in en unik annonseringsidentifierare från din enhet (Advertising Identifier eller IDFA på iOS-enheter och Google Ad ID eller AID på Android-enheter) så att vi kan lära oss mer om de som använder vår app och tillhandahålla den mest relevanta kommunikationen och marknadsföringen. Även om dessa identifierare är unika för din enhet innehåller de inga personuppgifter som namn eller e-postadress.

Hur du ändrar inställningarna för identifierare

Du kan ändra hur dessa identifierare används i din enhets inställningar. Du har också möjlighet att återställa dem. Nedan kan du läsa om hur du ändrar cookiesinställningarna i de mest använda webbläsarna:

Kontakta oss

Om du har frågor som rör användningen av dina personuppgifter kan du skicka ett mejl till privacy@sonos.com.

Om ingenting annat anges är Sonos Inc. personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som vi samlar in via Sonos produkter och tjänster enligt denna sekretesspolicy. Vår adress är 614 Chapala Street, Santa Barbara, CA 93101, USA.

Sonos Europe B.V. är vårt dataskyddsombud i EES och Schweiz. Dataskyddsombudet för Sonos Europe B.V. kan kontaktas på följande adress: Schuttersweg 10, 1217 PZ Hilversum, Nederländerna eller via e-post till privacy@sonos.com.

Överst på sidan

Ändringar i vår sekretesspolicy

Sonos kan ändra eller uppdatera denna Policy vid behov för att spegla återkoppling från kunder och ändringar i Sonos produkter och tjänster. Läs igenom den regelbundet. När vi uppdaterar den här Policyn kommer vi att ändra Senast uppdaterad-datumet längst upp i Policyn. Om betydande ändringar görs i den här Policyn eller när det gäller hur Sonos använder dina personuppgifter kommer vi att meddela dig antingen genom att lägga upp ett meddelande om ändringarna innan de träder i kraft eller genom att skicka ett meddelande till dig direkt. Vi uppmuntrar dig att regelbundet läsa denna Policy för att se hur Sonos använder och skyddar dina uppgifter.

Överst på sidan