Ljud

Känn mer med Sonos

Steven Saftig

Global Head of Editorial

Sonos lyssnare är en lojal och engagerad grupp människor. Det var dem vi hade i åtanke när vi utformade vår senaste reklamkampanj: Feel More. Vi får ofta höra hur Sonos passar in i era liv på unika och ovanliga sätt. I det här inlägget visar vi kampanjvideon och delar med oss av några av de berättelser som inspirerar oss dagligen.

Mitt jobb är att beskriva vad som är så bra med Sonos-upplevelsen, men jag lyckas aldrig fullt ut. Aldrig. Innan jag berättar vad det beror på måste jag säga någonting som kanske känns överdrivet för någon som inte själv har upplevt Sonos, men så här är det: Att ha Sonos hemma är inte samma sak som att ha högtalare hemma.

För att verkligen sätta ord på vad det betyder att ha Sonos måste jag förmedla oerhört mycket mer än bara vilka funktioner produkterna har. Ja, våra högtalare är enkla att installera och använda. Ja, våra högtalare låter fantastiskt. Ja, de har en snygg design. Men de här egenskaperna är lite som bitarna till ett pussel – ihopblandade och utspridda över matsalsbordet. Man kan inte förstå fullt ut varför människor älskar Sonos förrän man sätter ihop alla bitarna, lutar sig tillbaka och begrundar helheten. Det är då polletten trillar ner. Och det är då man inser att Sonos inte bara handlar om att lyssna – det handlar om att känna.

En av de roligaste sakerna med att arbeta på Sonos är att när man berättar för någon var man jobbar vill de ofta berätta om sina upplevelser av Sonos. Jag blir lika glad varje gång jag ser hur någons ansikte lyser upp när de får veta var jag jobbar. Och sedan är de igång – de berättar med glädje hur det kändes första gången de lyssnade på musik från två stereokopplade Five. Eller hur otroligt bra deras favoritfilm låter med Arc. Och efter att ha jobbat här i fyra år känner jag fortfarande att jag bara måste göra samma sak – berätta om mina upplevelser med Sonos.

När jag tänker närmare på saken tror jag att en av orsakerna till att de här mötena uppstår är att det helt enkelt är jättekul att prata om Sonos med någon annan som ”fattar”. För, precis som jag, har våra lyssnare antagligen försökt beskriva varför de är så förtjusta i Sonos för vänner som inte har våra produkter, och upplevt att de inte riktigt lyckats förmedla vad det är som gör upplevelsen så fantastisk. På grund av detta är det förvånansvärt tillfredsställande att få prata om Sonos med någon annan som förstår.

Det var med detta i åtanke som vi bestämde oss för att låta de som vet bäst hur det är att äga och älska Sonos komma till tals. Du hittar ett litet urval av deras berättelser nedan. Vissa delades via sociala medier, vissa skickades via e-post till vår CEO, Patrick Spence, och andra delades direkt med oss som jobbar här. Men alla har en sak gemensamt: De uttrycker vad det verkligen betyder att uppleva Sonos. Det är hjärtat som slår hårdare och lusten att dansa. Det är tryggheten i ett välkänt album och inspirerande nya världar. Det är maten som smakar bättre, människor som kommer varandra närmare och vardagen som känns lite mindre vardaglig eftersom man känner mer.

”Förra helgen gifte min fru och jag oss på en klippa med utsikt över havet vid Santa Cruz. Det blåste friskt ute på klippan så vi var inte helt säkra på hur vi skulle göra med musiken, men jag bestämde mig för att ta med mig Move bara för att se vad den klarade. Vi fick en chock. Trots att vi inte ens hade ljudet på högsta volym hördes musiken tydligt längs med hela den improviserade ”altargång” som min fru gick nedför.

Senare samma kväll återvände vi till huset som vi hade hyrt. Där fanns en liten takterrass som vi hade dekorerat inför middagen och bröllopstalen. Takterrassen hade inbyggda utomhushögtalare, men när vi kom dit insåg vi att de hade slutat fungera. Som tur var fungerade Move återigen perfekt och vi kunde lyssna på förstklassig musik under både middagen och dansen. Jag har varit en Sonos-entusiast i många år, men varje ny produkt jag köper verkar vara bättre än den förra, och den här upplevelsen har fått mig att uppskatta Move ännu mer. Tack återigen för allt ert företag gör. Fortsätt i samma anda!”

– Chris

”Vi tog med oss Sonos Move till förlossningsrummet i veckan och vår spellista var en otroligt viktig del av vårt första barns födsel.”

”Vi tog med oss Sonos Move till förlossningsrummet i veckan och vår spellista var en otroligt viktig del av vårt första barns födsel.” Jag är jätteglad att vi packade ner den. Ville bara säga tack för att ni gör produkter som gör skillnad!”

– Eric och Morgan

”Eftersom jag arbetar hemifrån på grund av covid tog jag chansen att bo hos mina föräldrar under några veckor i november och december. Medan jag var där märkte jag att ljudet från tv:n var riktigt bedrövligt, och jag insåg att min pappa (som har hörapparater i båda öronen) måste ha svårt att uppfatta det. Jag har varit kund hos Sonos i åratal så jag föreslog att jag skulle köpa ett Sonos-system till dem i julklapp. Vi åkte till Best Buy och köpte en soundbar, en Sub och flera One, och sedan installerade vi systemet på bara några minuter. Mina föräldrar var jätteimponerade över hur enkelt det var att använda och kvaliteten på ljudet. Senare samma dag satt min pappa och jag på altanen och lyssnade på musik. Han sa till mig: ”Jag tror knappt det är sant hur bra ljudet från den här lilla högtalaren låter. Det är många år sedan jag kunde höra och förstå orden i en låt.” Det gjorde mig alldeles gråtfärdig. Det uttalandet i sig självt gjorde detta till den bästa julklappen jag någonsin har gett bort! Tack för att ni gav musikens gåva till min pappa!”

– Jessica

Nu är det din tur. Vilka känslor väcker Sonos hos dig? Hur passar det in i ditt liv? Kan du beskriva några av dina favoritstunder med våra produkter, stora eller små? Vi skulle bli jätteglada om du hörde av dig. Tagga bara @sonos eller skicka ett meddelande. #FeelMore

Läs mer