Sonos One

I Sonos One finns Amazon Alexa inbyggd så du kan använda rösten för att starta och styra musiken på Sonos.

Obs!Med tiden kommer vi att lägga till fler rösttjänster och funktioner. Röststyrning stöds inte i alla länder ännu – den här funktionen kommer att bli tillgänglig så snart Sonos och en rösttjänst blir tillgängliga tillsammans i din region.

Kontroller och lampor

Volymkontroll

• Tryck och håll nere för att snabbt ändra volymen:

• Höj volymen (höger); sänk volymen (vänster).

Spela upp/pausa

• Tryck en gång för att spela upp eller pausa musik.

• Tryck och håll nere för att lägga till musik som spelas i ett annat rum.

Nästa/föregående

• Swipa åt höger över touchkontrollerna för att hoppa till nästa låt.

• Swipa åt vänster för att gå tillbaka till föregående låt.

Obs!Det går inte att hoppa över eller gå tillbaka när du lyssnar på en radiostation.

Mikrofonindikator

• Klicka på mikrofonlampan för att sätta på och stänga av mikrofonen.

• När lampan är tänd är röststyrning på och du kan använda röstkommandon.

• När lampan är släckt är röststyrning av.

Obs!Om lampan är släckt, tryck och håll nere mikrofonindikatorn för att tala med Alexa. Släpp knappen för att stänga av röststyrning igen.

Statuslampa

Visar aktuell status. Se https://faq.sonos.com/led för mer information.

Anslutningspanel

Anslutningsknapp

Tryck på knappen för att ansluta under installationen.

Nätverksport

Använd en nätverkskabel om du vill ansluta till en router, dator eller en nätverksansluten lagringsenhet (NAS) (valfritt).

Växelström (elnät), ingång

Använd endast medföljande strömsladd (om du använder en strömsladd från tredje part gäller inte garantin).

Obs!Sätt i strömsladden ordentligt tills den ligger platt mot högtalarens undersida.

Välj en plats

Du kan placera högtalaren nästan var som helst. Här är ett par riktlinjer:

Högtalarfästen och stativ

Se Tillbehör på vår webbplats för väggmonteringssatser och stativ som är särskilt utformade för Sonos-produkter.

Mikrofon på/av

Tryck på el_rey_microphone.jpg för att sätta på och stänga av mikrofonen. (Om du inte har en installerad rösttjänst är mikrofonen inaktiv.)

När lampan till mikrofonen är tänd är röststyrning på och Alexa är redo att svara. När lampan till mikrofonen är släckt är röststyrning av.

Om du har installerat en rösttjänst och mikrofonen är avstängd kan du ändå använda röstkommandon. Bara tryck och håll nere el_rey_microphone00026.jpg medan du pratar med Alexa – du behöver inte börja med ett väckningsord. När du släpper mikrofonknappen stängs röststyrning av igen.

Specifikationer

Funktion

Beskrivning

Ljud

Förstärkare

Två digitala klass D-förstärkare.

Diskant

En diskant skapar ett skarpt och exakt högfrekvenssvar.

Mid-woofer

En mid-woofer garanterar sann återgivning av mellanregistret plus djup, fyllig bas.

Stereopar

Använd två högtalare som separata vänster- och högerkanalshögtalare för att skapa bredare och djupare ljud.

Hemmabio

Lägg till två högtalare som surroundenheter för en sann surroundljudsupplevelse.

Mikrofoner

• Fjärrfältsmikrofoner.

• Med lysdioden på mikrofonen, som är kabelansluten till röstmikrofonerna för extra integritetskontroll, kan du alltid se om mikrofonen är aktiv.

Röststyrning

Integrerad röststyrning.

Nätverk*

Trådlös anslutning

Kopplas till ditt hemma-Wi-Fi med valfri 802.11b/g/n-router.

Nätverkskonfiguration med bara 802.11n stöds inte. Du kan antingen ändra routerinställningarna till 802.11b/g/n eller ansluta en Sonos-produkt till routern.

Nätverksport

En 10/100 Mbps nätverksport. Om ditt Wi-Fi är instabilt kan du ansluta en
Sonos-produkt direkt till routern.

Allmänt

Strömförsörjning

Automatisk växling 100–240 V ~ 50–60 Hz 1 A AC-universalingång

Produktfinish

Vit med vitt galler, svart med svart galler

Förpackningens innehåll

Sonos One, strömsladd och snabbstartsguide.