Playbase

Äkta hemmabioupplevelser och musikstreaming för tv-apparater på stativ eller möbler.

Spela upp och styr musiken med Sonos-appen eller touchkontrollerna.

Kontroller och lampor

Volymkontroll

• Tryck och håll nere för att snabbt ändra volymen:

• Höj volymen (höger); sänk volymen (vänster).

Spela upp/pausa

Tryck för att spela upp eller pausa ljud.

Nästa/föregående låt

• Swipa åt höger över touchkontrollerna för att hoppa till nästa låt.

• Swipa åt vänster för att gå tillbaka till föregående låt.

Obs!Det går inte att hoppa över eller gå tillbaka när du lyssnar på en radiostation.

Statuslampa

Visar aktuell status. Se https://faq.sonos.com/led för mer information.

IR-sensorlampa

IR-sensorn tar emot signaler som skickas från en fjärrkontroll. När Playbase-enheten tar emot ett volym- eller mutekommando tänds IR-lampan tillfälligt.

Anslutningspanel

Nätverksport

Använd medföljande nätverkskabel om du vill ansluta
till en router, dator eller nätverksansluten lagringsenhet (NAS) (valfritt). Den här porten ska endast användas för att ansluta antingen Playbase eller en Sonos Bridge
eller Boost.

Digital ljudingång (optisk)

Använd en optisk ljudkabel för att ansluta Playbase
till tv:n.

Växelström (elnät), ingång

Använd endast medföljande strömsladd (om du använder en strömsladd från tredje part gäller inte garantin).

Obs!Sätt i strömsladden ordentligt tills den är i linje med högtalaren.

Anslutningsknapp

Tryck för att ansluta under installationen.

Välj en plats

Playbase kan placeras antingen under tv:n eller på en hylla.

Obs!Placera inte föremål som väger mindre än 2,3 kg på Playbase-enheten eftersom ljudet kan få dem att röra sig.

Anslut kablarna

1. Koppla bort befintlig hemmabio- eller surroundljudsutrustning från tv:n.

2. Anslut eventuella externa enheter, som kabel-tv-box eller dvd-spelare, direkt till tv:n.

Anslut Playbase till tv:n

1. Ta bort skyddshättan från ändarna på den optiska ljudkabeln.

2. Anslut den optiska ljudkabeln från tv:ns digitala ljudutgång (optisk) till Playbase-enhetens digitala ljudingång (optisk). Kabeln får inte snurras eller böjas.

Obs!Playbase-enhetens digitala ljudingångsport på och den optiska kabeln är D-formade. Kontrollera att kontakten passas in korrekt i porten.

Anslut strömsladden

Anslut strömsladden och koppla in Playbase. Sätt i strömsladden ordentligt i Playbase-enheten tills den är i linje med ytan.

Om du inte har appen kan du ladda ner den från appbutiken. Du kommer att använda den för att installera och styra Sonos-systemet. Se Kom igång.

Specifikationer

Funktion

Beskrivning

Ljud

Förstärkare

Tio digitala klass D-förstärkare.

Högtalare

Tio förstärkta högtalarelement – sex mellanregister, tre diskanter och
en woofer.

Systemkrav

Tv med optisk ljudutgång, internet via bredband och Sonos-appen.

Nätverk*

Trådlös anslutning

Kopplas till ditt hemma-Wi-Fi med valfri 802.11b/g/n-router.

Nätverkskonfiguration med bara 802.11n stöds inte.
Du kan antingen ändra routerinställningarna till 802.11b/g/n
eller ansluta en Sonos-produkt till routern.

Nätverksport

En 10/100 Mbps nätverksport. Om ditt Wi-Fi är instabilt kan
du ansluta en Sonos-produkt direkt till routern.

Allmänt

Strömförsörjning

Automatisk växling 100–240 V ~ 50–60 Hz 2,3 A AC universalingång.

Mått (H x B x D)

56 x 720 x 380 mm

Vikt

9,8 kg

Arbetstemperatur

0 °C till 40 °C

Förvaringstemperatur

-20 °C till 70 °C

Styrning

Använd fjärrkontrollen, rösten, touchkontrollerna eller Sonos-appen.

Enheter som stöds

Playbase ansluts till tv:n med en enda optisk kabel och spelar ljud från alla källor som är anslutna till tv:n, till exempel kabel-tv-boxar och spelkonsoler.

Förpackningens innehåll

Playbase, AC-strömsladd, nätverkskabel, optisk ljudkabel och snabbstartsguide.