Connect:Amp

Den förstärkta uppgraderingen för musikstreaming med dina favorithögtalare – inom- eller utomhus.

Kontroller och lampor

Höj volymen (+)

Sänk volymen (-)

Tryck för att justera volymen.

Obs!Du kan också använda appen.

Spela upp/pausa

• Tryck en gång för att spela upp eller pausa musik.

• Tryck två gånger för att hoppa till nästa låt (om detta är möjligt med den valda musikkällan).

• Tryck tre gånger för att gå tillbaka till föregående låt.

• Tryck och håll nere för att lägga till musik som spelas i ett annat rum.

Obs!Det går inte att hoppa över eller gå tillbaka när du lyssnar på en radiostation.

Statuslampa

Visar aktuell status. Se https://faq.sonos.com/led för mer information.

Anslutningspanel

Nätverksportar (2)

Du kan använda en nätverkskabel (medföljer) för att ansluta till en router, dator eller ytterligare nätverksenhet exempelvis en nätverksansluten lagringsenhet (NAS, network-attached storage).

LED-indikatorer:

• Grön (länkanslutning)

• Blinkande gul (nätverksaktivitet)

Terminaler för höger högtalare

Använd högtalarkabel av hög kvalitet för att ansluta höger högtalare till Connect:Amp.

Terminaler för vänster högtalare

Använd högtalarkabel av hög kvalitet för att ansluta vänster högtalare till Connect:Amp.

Spänningsomkopplare

100–120 V/220–240 V ~ 50–60 Hz

Välj lämplig spänningsinställning för ditt land.

Växelström (elnät), ingång

Använd endast medföljande strömsladd för att ansluta till ett eluttag (om du använder en strömsladd från tredje part gäller inte garantin).

Analog ljudingång

Du kan använda en RCA-ljudkabel av standardmodell för att ansluta de analoga ljudingångarna på Connect:Amp till ljudutgångarna på en separat ljudkomponent, som en vinylspelare.

Subwooferutgång

Obs!Om du kopplar bort subwoofern måste du även koppla bort subwooferkabeln från utgången på Connect:Amp.

Du kan ansluta en subwoofer med strömförsörjning till den här utgången med en RCA-kabel av standardmodell. Systemet identifierar när en kabel har anslutits till subwooferutgången och justerar crossoverfrekvensen automatiskt.

Anslut kablarna

Anslut valfria högtalare

Effektklassen ska vara minst 55 W för högtalare på 8 ohm och åtminstone 100 W för högtalare på 4 ohm. Anslut inte högtalare som är märkta för mindre än 4 ohm.

1. Använd tummen eller ett finger för att trycka den fjäderbelastade högtalarkontakten inåt för att exponera hålet för kabeln.

2. Sätt in den skalade änden av högtalarkabeln i hålet och släpp sedan. Den skalade delen ska fästa hårt i högtalarkontakten.

3. Obs!Anslut de röda (+) och de svarta (-) terminalerna på varje högtalare till motsvarande terminaler på Connect:Amp. Ansluter du tvärtom blir centralljudet svagt och känslan av ljudets riktning förvriden.

4. Upprepa för att installera de andra högtalarkablarna.

Om dina högtalare har banankontakter kan du istället sätta i kontakterna direkt i bananuttagen på baksidan
av Connect:Amp.

Anslut strömsladden

Anslut strömsladden och koppla in Connect:Amp.

Om du inte har appen kan du ladda ner den från appbutiken. Du kommer att använda den för att installera och styra Sonos-systemet. Se Kom igång.

Linjeingång

Anslut en extern källa, till exempel en förförstärkare (din vinylspelare kan ha en inbyggd förförstärkare), eller någon annan ljudenhet. Läs mer.

Specifikationer

Funktion

Beskrivning

Ljud

Förstärkare

Klass-D

Nominell effekt

110 W RMS (2 x 55 W kontinuerlig genomsnittlig ström till 8 ohm,
THD + N <  ,02 %)*

Högtalaranslutningar

Fjäderbindningsstift (i Nordamerika har Connect:Amp kombinerade kontakter för fjäderbindningsstift/bananuttag).

Linjeingångsanslutningar

Autoigenkännande RCA-typ

Subwooferutgång

Autoigenkännande RCA-typ, 80 Hz crossover

Hemmabio

Kan kombineras med hemmabiohögtalare från Sonos för en sann surroundljudsupplevelse. Du måste använda nätverkskablar för att ansluta båda Sonos-produkterna till routern om du använder Connect:Amp för surroundljud.

Nätverk*

Trådlös anslutning

Kopplas till ditt hemma-Wi-Fi med valfri 802.11b/g/n-router.

Nätverkskonfiguration med bara 802.11n stöds inte. Du kan antingen ändra routerinställningarna till 802.11b/g/n eller ansluta en Sonos-produkt till routern.

Nätverksport

Två 10/100 Mbps nätverksportar. Om ditt Wi-Fi är instabilt kan du ansluta en Sonos-produkt direkt till routern.

Allmänt

Strömförsörjning

100–120 V/220–240 V ~ 50–60 Hz 2 A

Mått (H x B x D)

89 x 185 x 207 mm

Vikt

2,3 kg

Arbetstemperatur

0 ºC till 40 ºC

Förvaringstemperatur

-20 ºC till 70 ºC

Produktfinish

Anodiserat, precisionsmaskinbearbetat, extruderat aluminiumhölje. Aluminiumhöljet underlättar dessutom passiv avkylning.

Förpackningens innehåll

Connect:Amp, strömsladd, nätverkskabel och snabbstartsguide.