Alla i huset kan lyssna på olika saker, eller kan du välja att gruppera Sonos-produkterna och spela upp samma musik överallt. Om du har en hemmabiohögtalare kan du skicka ljudet från tv:n till andra rum också.

Tryck på S2-system.png på en mobil enhet för att se vad som spelas i varje rum. För att ändra vad som spelas trycker du på ett rum och väljer nytt innehåll under Bläddra, Sök eller Mitt Sonos.

Välj S2-group.png för att spela upp samma musik i mer än ett rum. Med Sonos S2-appen kan du även spara en grupp med rum så att du enkelt kan välja den igen senare.

Om du är i närheten av en högtalare kan du trycka och hålla nere ALL_play_pause.jpg-knappen för att enkelt lägga till musik som spelas i ett annat rum. Om olika innehåll spelas upp i olika rum, tryck och håll nere ALL_play_pause00249.jpg tills du hör det ljud som du vill lyssna på.

Rumsinställningar

Du kan anpassa Sonos-produkterna till omgivningen.

Trueplay

Trueplay analyserar miljön i ett rum och justerar sedan varje woofer och diskant för att ge bästa möjliga ljud för det rummet. Läs mer

EQ-inställningar

Sonos-produkter levereras med förinställda utjämningsinställningar. Du kan ändra ljudinställningar (bas, treble, balans och loudness) så att de passar din personliga smak. Läs mer

Rumsnamn

Om du flyttar högtalaren till ett annat rum kan du ändra dess namn i rumsinställningarna.

Statuslampa

Varje produkt har en statuslampa. Om ljuset stör kan du släcka lampan i rumsinställningarna. Om lampan någonsin blinkar orange finns det mer information om lampans olika lägen.

Högtalarens touchkontroller

Du kan inaktivera touchkontrollerna på högtalaren. Du kanske vill göra det för att förhindra att ett barn eller nyfiket husdjur oavsiktligt justerar uppspelningen eller volymen. Läs mer

Ange maxvolym

Du kan ställa in en maxvolym för varje rum. Läs mer

Stäng av Wi-Fi

Du kan stänga av högtalarens Wi-Fi när den är ansluten till nätverket med en nätverkskabel. Detta minskar elkonsumtionen och kan ge bättre anslutning för vissa trådbundna högtalare.

För produkter som Amp, Connect och Connect:Amp som är monterade i rack eller staplade kan innertemperaturen minskas genom att stänga av
Wi-Fi. Läs mer

Linjeingång

Du kan ansluta ljudenheter som vinylspelare, stereoanläggningar eller MP3-spelare till en Play:5, Amp, Connect eller Connect:Amp och streama ljudet till Sonos. Läs mer

Stereopar

Kombinera två Sonos-högtalare i samma rum för att få en bredare stereoupplevelse. Den ena högtalaren fungerar som vänster kanal och den andra som höger kanal.

Obs!Sonos-högtalarna i ett stereopar måste vara av samma typ.

Se mer information om stereopar.