Roam SL

Sonos Roam SL är den perfekta bärbara högtalaren för lyssning både hemma och i farten.

Kontroller och lampor

Volymkontroll

Höj volymen (+); sänk volymen (-).

Obs!Tryck och håll intryckt för att snabbt ändra voly­men.

Uppspelningskontroller och Sound Swap

• Tryck en gång för att spela upp eller pausa ljud.

• Tryck och håll intryckt för att gruppera med andra högtalare.
    Håll knappen intryckt för att flytta ljudet till och från den närmaste Sonos-högtalaren.

• Tryck två gånger för att spela upp nästa spår.

• Tryck tre gånger för att spela upp föregående spår.

Obs!Det går inte att hoppa till nästa eller gå tillbaka när du lyssnar på en radiostation.

Statuslampa

Visar högtalarens status.

• Fast vitt: på.

• Blinkande blått: i Bluetooth-anslutningsläget.

• Fast blått: ansluten till en enhet via Bluetooth.

• Blinkande orange: om produkten blir överhettad blinkar statuslampan med orangefärgat sken och tre pip hörs. Flytta produkten till en svalare plats där den inte utsätts för direkt solljus.

Läs mer

Batterilampa

Visar batteriets status.

• Blinkande orange: låg batterinivå.

• Fast orange: laddning pågår. Lampan kan lysa i flera minuter beroende på hur låg batterinivån är. Batteriet kommer att fortsätta laddas när lampan släcks.
    Läs mer

Obs!Du kan alltid se hur mycket batteritid Roam SL har kvar i Sonos-appen.

Batterisparläge: För att spara på batteriet kan du ställa in Roam SL så att den stängs av automatiskt istället för att övergå till viloläge. Gå till S2-settings-grey.png > System och välj Roam SL. Den kommer inte att visas i Sonos-appen förrän den har slagits på igen.
Läs mer

Bakre panel

USB-C-port

Använd den medföljande kabeln för att ansluta till en kompatibel USB-A-strömkälla på minst 7,5 W (10 W rekommenderas).

Ström/Bluetooth-knapp

Ström på/viloläge: Tryck (i mindre än en sekund). Väck Roam SL genom att trycka på valfri knapp eller börja spela upp ljud från appen.

Bluetooth: Tryck och håll intryckt i ca två sekunder tills anslutningssignalen spelas upp (två gånger) och släpp sedan. Statuslampan blinkar med blått sken och Roam SL är redo för parkoppling.

Ström av: Tryck länge (fem sekunder).

Laddning

USB-C till USB-A

Använd den medföljande kabeln för att ansluta till en kompatibel USB-A-strömkälla på minst 7,5 W (10 W rekommenderas). (Sonos USB-nätadapter på 10 W säljs separat som tillval.)

Obs!Du kan se hur mycket batteritid Roam SL har kvar i Sonos-appen.

Trådlös laddare från Sonos
(säljs separat)

Placera Roam SL på den släta, magnetiska sidan av lad­daren för att enkelt ladda batteriet – inga extra kablar eller sladdar krävs.

Anvisningar om placering och användning

Du kan använda högtalaren nästan var som helst. Här är några saker att tänka på:

Vattentät design

Roam SL är IP67-klassad – den är dammskyddad och vattentät ned till en meter i upp till 30 minuter. Om Roam SL blir genomfuktad med vatten kan du torka den så här:

1. Skölj Roam SL med kranvatten och skaka av den.

2. Placera högtalaren lodrätt i några sekunder tills den har tömts på vatten och lägg den sedan med framsidan neråt
    (sidan med logotypen neråt) på en torr handduk i några minuter.

3. Börja spela upp lite ljud för att underlätta tömningen.

Viktigt:Spela inte upp ljud medan Roam SL befinner sig under vattenytan.

Tillbehör

Se Tillbehör på vår webbplats för extrautrustning som är särskilt utformad för att passa Roam SL.

Specifikationer

Sonos Roam SL

Funktion

Beskrivning

Ljud

Förstärkare

Två digitala klass H-förstärkare.

Diskant

En diskant ger klart ljud vid höga frekvenser.

Mid-woofer

En mid-woofer garanterar sann återgivning av mellanregistret.

Justerbar EQ

Använd Sonos S2-appen för att justera bas, diskant och loudness.

Programvara

Sonos S2

Installera och styr Roam SL med den senaste generationen av Sonos-appen.

Apple AirPlay 2

Fungerar med AirPlay 2 på Apple-enheter med iOS 11.4 eller senare.

Sound Swap

För att gruppera Roam SL med andra Sonos-högtalare, tryck på spela upp/pausa-knappen och håll den intryckt i en sekund.
För att flytta ljudet till eller från Roam SL, fortsätt hålla knappen intryckt.

Detaljinfo

IP-klassning

IP67 (högtalaren är vattentät ned till en meter i upp till 30 minuter)

Mått (H x B x D)

168 x 62 x 60 mm

Vikt

0,43 kg

Minne

1 GB SDRAM; 4 GB NV

CPU

Fyrkärnig, 1,3 Ghz A-53

Arbetstemperatur

5–35º C

Förvaringstemperatur

-20 –63 ºC

Förpackningens innehåll

Sonos Roam SL, USB-kabel (1,2 m) och snabbstartsguide

Ström och anslutningsmöjligheter

Wi-fi

Kopplas till Wi-Fi-nätverk med valfri 802.11b/g/n/ac-router på 2,4 eller 5 Ghz med sändningskapacitet

Bluetooth

Bluetooth 5.0 gör det möjligt att streama ljud från mobiltelefoner och andra enheter

Ingångar

USB-C för laddning

Batteri

Batteri på 18 Wh ger upp till tio timmar oavbruten uppspelning med en enda laddning

Laddning

Ladda batteriet med den medföljande USB-C-kabeln och en USB-nätadap­ter (minst 7,5 W (5 V/1,5 A), 10 W rekommenderas), en trådlös Qi-laddare eller den trådlösa laddaren för Sonos Roam SL.

Laddningstid

0–50 % på en timme med USB, två timmar vid trådlös laddning

* Specifikationerna kan ändras utan förvarning.

Viktig säkerhetsinformation

Läs dessa instruktioner och följ alla varningar. Förvara dem på ett lättillgängligt ställe och se till att alla i hushållet är medvetna om dem.

Viktigt:Anslut inte USB-kabeln till Roam SL medan NFC-chippet används.

1. Läs dessa instruktioner.

2. Behåll dessa instruktioner.

3. Beakta alla varningar.

4. Följ alla instruktioner.

5. Rengör med en fuktig eller torr mjuk trasa. Använd inte rengörings- eller lösningsmedel för hushållsbruk eftersom dessa kan skada ytfinishen på dina Sonos-produkter.

6. Blockera inte ventilationsöppningarna. Installera enligt tillverkarens instruktioner.

7. Installera inte i närheten av värmekällor som element, spisar och/eller andra apparater som avger värme.

8. Skydda strömsladden från tramp och klämning, särskilt vid kontakterna och uttag samt där sladden är kopplad till enheten.

9. Använd endast tillbehör som specificerats av tillverkaren

10. Koppla ur enheten från strömkällan under åskväder eller om den inte ska användas under en längre tid.

11. All service ska utföras av Sonos-kvalificerad servicepersonal. Service är nödvändigt om enheten har ska­dats, exempelvis om strömsladden eller stickproppen är skadad, om vätska har spillts eller föremål har kommit in i enheten, om den utsatts för regn eller fukt, inte fungerar normalt eller har tappats.

12. Strömsladden ska vara lättillgänglig för urkoppling av enheten.

13. Roam SL uppfyller IP67-kriterierna för vattenbeständighet.