Roam

Sonos Roam är den bärbara smarta högtalaren för lyssning hemma och i farten

Kontroller och lampor

Volymkontroll

Höj volymen (+); sänk volymen (-).

Obs!Tryck och håll intryckt för att snabbt ändra voly­men.

Uppspelningskontroller och Sound Swap

• Tryck en gång för att spela upp eller pausa ljud.

• Tryck och håll intryckt för att gruppera med andra högtalare.
    Håll knappen intryckt för att flytta ljudet till och från den närmaste Sonos-högtalaren.

• Tryck två gånger för att spela upp nästa spår.

• Tryck tre gånger för att spela upp föregående spår.

Obs!Det går inte att hoppa till nästa eller gå tillbaka när du lyssnar på en radiostation.

Mikrofon

Tryck på mikrofonknappen för att slå på eller av mikrofo­nen.

Om du har en röstassistent så är röststyrning på när lampan lyser – när lampan är släckt är röststyrning avstängt.

Statuslampa

Visar högtalarens status.

• Fast vitt: på.

• Blinkande blått: i Bluetooth-anslutningsläget.

• Fast blått: ansluten till en enhet via Bluetooth.

• Blinkande orange: om produkten blir överhettad blinkar statuslampan med orangefärgat sken och tre pip hörs. Flytta produkten till en svalare plats där den inte utsätts för direkt solljus.

Läs mer

Batterilampa

Visar batteriets status.

• Blinkande orange: låg batterinivå.

• Fast orange: laddning pågår. Lampan kan lysa i flera minuter beroende på hur låg batterinivån är. Batteriet kommer att fortsätta laddas när lampan släcks.
    Läs mer

Obs!Du kan alltid se hur mycket batteritid Roam har kvar i Sonos-appen.

Batterisparläge: För att spara på batteriet kan du ställa in Roam så att den stängs av automatiskt istället för att övergå till viloläge. Gå till S2-settings-grey.png > System och välj Roam. Den kommer inte att visas i Sonos-appen förrän den har slagits på igen.
Läs mer

Baksida

USB-C-port

Använd den medföljande kabeln för att ansluta till en kompatibel USB-A-strömkälla på minst 7,5 W (10 W rekommenderas).

Ström/Bluetooth-knapp

Ström på/viloläge: Tryck (i mindre än en sekund). Väck Roam genom att trycka på valfri knapp eller börja spela upp ljud från appen.

Bluetooth: Tryck och håll intryckt i ca två sekunder tills anslutningssignalen spelas upp (två gånger) och släpp sedan. Statuslampan blinkar med blått sken och Roam är redo för parkoppling.

Ström av: Tryck länge (fem sekunder).

Laddning

USB-C till USB-A

Använd den medföljande kabeln för att ansluta till en kompatibel USB-A-strömkälla på minst 7,5 W (10 W rekommenderas). (Sonos USB-nätadapter på 10 W säljs separat som tillval.)

Obs!Du kan se hur mycket batteritid Roam har kvar i Sonos-appen.

Trådlös laddare från Sonos
(säljs separat)

Placera Roam på den släta, magnetiska sidan av
laddaren för att enkelt ladda batteriet – inga extra kablar eller sladdar krävs.

Riktlinjer för användning och placering

Du kan använda högtalaren nästan var som helst. Här är några saker att tänka på:

Vattentät design

Roam är IP67-klassad, vilket betyder att den är dammskyddad och vattentät ned till en meters djup i upp till 30 minuter. Om Roam blir genomblöt kan du torka den så här:

1. Skölj Roam med kranvatten och skaka av den.

2. Placera högtalaren stående i några sekunder tills vattnet har runnit ut och lägg den sedan med framsidan neråt (sidan med Sonos-märket) på en torr handduk i några minuter.

3. Börja spela upp lite ljud för att underlätta tömningen.

Obs!Spela inte upp ljud när Roam är nedsänkt i vatten.

Automatisk Trueplay

Automatisk Trueplay-justering optimerar ljudet för din omgivning och det du lyssnar på. Högtalarens mikrofon används för att läsa av omgivningen så att automatisk Trueplay kan justera ljudet med jämna mellanrum och se till att det låter så bra som möjligt.

Mikrofon på/av

Mikrofonen används för röststyrning och för automatisk Trueplay-justering. Tryck på ALL_mic00017.png för att slå på eller av mikrofonen – mikrofonlampan visar om röstassistenten lyssnar eller inte.

När mikrofonlampan lyser:

När mikrofonlampan är släckt:

Bluetooth-anslutning

1. Slå på Bluetooth i inställningarna för din enhet.

2. Tryck på strömknappen på Roam och håll den intryckt i ca två sekunder tills anslutningssignalen spelas upp (två gånger) och släpp sedan.

3. Statuslampan blinkar med blått sken och Roam är redo för parkoppling.

4. Välj Roam i listan över tillgängliga enheter i Bluetooth-inställningarna.

Nästa gång kommer enheten att ansluta till Roam automatiskt.

Tillbehör

Du hittar tillbehör som är särskilt utformade för Roam under Tillbehör på vår webbplats.

Specifikationer

Sonos Roam

Funktion

Beskrivning

Ljud

Förstärkare

Två digitala klass H-förstärkare.

Diskant

En diskant ger tydliga höga frekvenser.

Mid-woofer

En mid-woofer återger naturtroget vokala frekvenser i mellanregistret.

Justerbar EQ

Använd Sonos S2-appen för att justera bas, diskant och loudness.

Mikrofonuppsättning

Fjärrfältsmikrofoner använder avancerad strålformning och flerkanalig ekoreducering för enklare aktivering av röstassistenten.

Programvara

Sonos S2

Installera och styr Roam med den senaste generationen av Sonos-appen.

Apple AirPlay 2

Fungerar med AirPlay 2 på Apple-enheter med iOS 11.4 eller senare.

Röststyrning

Fungerar med Google Assistent

Automatisk Trueplay™

Den här tekniken använder rumsuppfattning för att justera ljudet efter
högtalarens position (stående/liggande), placering och det innehåll som
spelas upp Fungerar med Wi-Fi och Bluetooth. Mikrofonen måste vara påslagen.

Sound Swap

Tryck på spela upp/pausa-knappen på Roam och håll den intryckt i en sekund för att gruppera med andra Sonos-högtalare.
Håll knappen intryckt för att flytta ljudet till och från Roam.

Detaljerad information

IP-klassning

IP67 (högtalaren är vattentät ned till en meters djup i upp till 30 minuter)

Mått (H x B x D)

168 x 62 x 60 mm

Vikt

0,43 kg

Minne

1 GB SDRAM; 4 GB NV

CPU

Fyrkärnig; 1,3 GHz A-53

Arbetstemperatur

5 till 35 ºC

Förvaringstemperatur

-20 till 63 ºC

Förpackningens innehåll

Sonos Roam, USB-kabel (1,2 m) och snabbstartsguide

Ström och anslutningsmöjligheter

Wi-Fi

Kopplas till Wi-Fi-nätverk med valfri 802.11a/b/g/n/ac 2,4 eller 5 GHz router med sändningskapacitet

Bluetooth

Bluetooth 5.0 gör det möjligt att streama ljud från en mobiltelefon eller annan enhet

Ingångar

USB-C för laddning

Batteri

Batteri på 18 Wh ger upp till 10 timmars oavbruten speltid med en enda laddning

Uppladdning

Ladda batteriet med den medföljande USB-C-kabeln och en USB-nätadap­ter (minst 7,5 W (5 V/1,5 A), 10 W rekommenderas), en trådlös Qi-laddare eller den trådlösa laddaren för Sonos Roam.

Laddningstid

0 till 50 % på en timme via USB, två timmar trådlöst

* Specifikationerna kan ändras utan förvarning.

Viktig säkerhetsinformation

Läs följande instruktioner och beakta alla varningar. Förvara dem på en lättillgänglig plats och se till att alla
i hushållet känner till dem.

Viktigt:Anslut inte USB-kabeln till Roam medan NFC-anslutningen används.

1. Läs dessa instruktioner.

2. Behåll dessa instruktioner.

3. Beakta alla varningar.

4. Följ alla instruktioner.

5. Rengör med en torr eller fuktig mjuk trasa. Använd inte rengöringsmedel eller lösningsmedel för hus­hållsbruk eftersom dessa kan skada ytfinishen på dina Sonos-produkter.

6. Blockera inte ventilationsöppningarna. Installera enligt tillverkarens instruktioner.

7. Installera inte i närheten av värmekällor som element, spisar eller andra apparater som avger värme.

8. Skydda strömsladden från tramp och klämning, särskilt vid kontakter och uttag, samt där sladden är kopplad till enheten.

9. Använd endast tillbehör som specificerats av tillverkaren

10. Koppla ur enheten från strömkällan under åskväder eller om den inte ska användas under en
längre tid.

11. All service ska utföras av Sonos-kvalificerad servicepersonal. Service krävs om enheten har skadats, exempelvis om strömsladden eller stickproppen är skadad, om vätska har spillts eller föremål har kommit in i enheten, om den utsatts för regn eller fukt, inte fungerar normalt eller har tappats.

12. Strömsladden ska vara lättillgänglig för urkoppling av enheten.

13. Roam uppfyller kraven på vattenbeständighet enligt IP67.