Roam

Sonos Roam är en bärbar smart högtalare för lyssning både hemma och i farten.

Kontroller och lampor

Volymkontroll

Höj volymen (+). Sänk volymen (-)

Obs!Tryck och håll intryckt för att snabbt ändra voly­men.

Uppspelningskontrol­ler och Sound Swap

• Tryck en gång för att spela upp eller pausa ljudet.

• Tryck och håll intryckt för att gruppera med andra högtalare.
    Håll knappen intryckt för att flytta ljudet till och från närmaste Sonos-högtalare.

• Tryck två gånger för att hoppa till nästa spår.

• Tryck tre gånger för att gå tillbaka till föregående spår.

Obs!Det går inte att hoppa över eller gå tillbaka när du lyssnar på en radiostation.

Mikrofonen

Tryck på mikrofonknappen för att sätta på eller stänga av mikrofonen.

Om du har en röstassistent är röststyrning påslagen när lampan lyser – när lampan är släckt är röststyrning avstängd.

Statuslampa

Visar högtalarens status.

• Fast vitt ljus: på.

• Blinkande blått ljus: Bluetooth-anslutningsläge.

• Fast blått ljus: ansluten till en enhet via Bluetooth.

• Blinkande orange ljus: om produkten blir överhettad blinkar statuslampan med orange ljus och produkten piper tre gånger. Flytta produkten till en svalare plats där den inte utsätts för direkt solljus.

Läs mer

Batterilampa

Blinkar när batteriet börjar ta slut.

Lampan tänds i tio sekunder när laddningen påbörjas.
Läs mer

Obs!Du kan alltid se hur mycket batteritid Roam har kvar i Sonos-appen.

Bakre panel

USB-C-port

Använd den medföljande kabeln för att ansluta till en kom­patibel USB-A-strömkälla på 7,5 W eller mer.

Strömknapp

Ström/Bluetooth

Tryck för att slå på.

Tryck och håll intryckt för att stänga av.

Obs!När Roam är påslagen kan du trycka en gång för att aktivera viloläget och spara på batteriet. Tryck på strömknappen för att slå på den.

För att ansluta till en annan enhet via Bluetooth, tryck och håll intryckt tills en signal spelas upp.

Laddning

USB-C till USB-A

Använd den medföljande kabeln för att ansluta till en kompatibel USB-A-laddare på 7,5 W (5V / 1,5A) eller mer. (En USB-nätadapter från Sonos finns tillgänglig som tillval och säljs separat.)

Obs!Du kan se hur mycket batteritid Roam har kvar i Sonos-appen.

Sonos trådlös laddare
(säljs separat)

Placera bara Roam på den platta, magnetiserade sidan av laddaren för att ladda den – inga extra sladdar eller kablar behövs.

Anvisningar om placering och användning

Du kan använda högtalaren nästan var som helst. Här är några saker att tänka på:

Vattentät design

Roam är IP67-klassad – den är dammskyddad och vattentät ned till en meter i upp till 30 minuter. Om Roam blir genomfuktad med vatten kan du torka den så här:

1. Skölj Roam med kranvatten och skaka av den.

2. Placera högtalaren lodrätt i några sekunder tills den har tömts på vatten och lägg den sedan med framsidan neråt (sidan med logotypen neråt) på en torr handduk i några minuter.

3. Börja spela upp lite ljud för att underlätta tömningen.

Viktigt:Spela inte upp ljud medan Roam befinner sig under vattenytan.

Automatisk Trueplay

Den automatiska Trueplay-justeringen anpassar ljudet till omgivningen och det du lyssnar på. Högtalarens mikrofon används för att läsa av omgivningen så att Trueplay automatiskt kan justera inställningarna med jämna mellanrum och optimera ljudet.

Mikrofon på/av

Mikrofonen används för röststyrning och för automatisk Trueplay-justering. Tryck på ALL_mic00006.png för att sätta på eller stänga
av mikrofonen – mikrofonlampan visar om röstassistenten lyssnar.

När mikrofonlampan är tänd:

När mikrofonlampan är släckt:

Tillbehör

Se Tillbehör på vår webbplats för extrautrustning som är särskilt utformad för att passa Roam.

Specifikationer

Sonos Roam

Funktion

Beskrivning

Ljud

Förstärkare

Två digitala klass H-förstärkare.

Diskant

En diskant ger klart ljud vid höga frekvenser.

Mid-woofer

En mid-woofer garanterar sann återgivning av mellanregistret.

Justerbar EQ

Använd Sonos S2-appen för att justera bas, diskant och loudness.

Mikrofonuppsättning

Fjärrfältsmikrofoner använder avancerad strålformning och flerkanalig ekodämp­ning
så att röstassistenten snabbt kan aktiveras.

Programvara

Sonos S2

Installera och styr Roam med den senaste generationen av Sonos-appen.

Apple AirPlay 2

Fungerar med AirPlay 2 på Apple-enheter med iOS 11.4 eller senare.

Röst

Fungerar med Amazon Alexa och Google Assistent.

Automatisk Trueplay™

Den här justeringstekniken använder rumsuppfattning för att smart justera ljudet efter högtalarens position (liggande/stående), placering och det innehåll som spelas upp. Fungerar på Wi-Fi och Bluetooth. Mikrofonen måste vara påslagen.

Sound Swap

För att gruppera Roam med andra Sonos-högtalare, tryck på spela upp/pausa-knappen och håll den intryckt i en sekund. För att flytta ljudet till eller från Roam, fortsätt hålla knappen intryckt.

Detaljinfo

IP-klassning

IP67 (högtalaren är vattentät ned till en meter i upp till 30 minuter)

Mått (H x B x D)

168 x 62 x 60 mm

Vikt

0,43 kg

Minne

1 GB SDRAM; 4 GB NV

CPU

Fyrkärnig, 1,3 Ghz A-53

Arbetstemperatur

5–35º C

Förvaringstemperatur

-20 –63 ºC

Förpackningens innehåll

Sonos Roam, USB-kabel (1,2 m) och snabbstartsguide

Ström och anslutningsmöjligheter

Wi-fi

Kopplas till Wi-Fi-nätverk med valfri 802.11a/b/g/n/ac-router på 2,4 eller 5 Ghz med sändningskapacitet

Bluetooth

Bluetooth 5.0 gör det möjligt att streama ljud från mobiltelefoner och andra enheter

Ingångar

USB-C för laddning

Batteri

Batteri på 18 Wh ger upp till tio timmar oavbruten uppspelning med en enda laddning

Laddning

Ladda genom att ansluta den medföljande USB-C-kabeln till valfri 7,5 W (5V / 1,5A) eller mer USB-nätadapter, en trådlös Qi-laddare eller Sonos trådlösa lad­dare

Laddningstid

0–50 % på en timme med USB, två timmar vid trådlös laddning

* Specifikationerna kan ändras utan förvarning.

Viktig säkerhetsinformation

Läs dessa instruktioner och följ alla varningar. Förvara dem på ett lättillgängligt ställe och se till att alla i hushållet är medvetna om dem.

Viktigt:Anslut inte USB-kabeln till Roam medan NFC-chippet används.

1. Läs dessa instruktioner.

2. Behåll dessa instruktioner.

3. Beakta alla varningar.

4. Följ alla instruktioner.

5. Rengör med en fuktig eller torr mjuk trasa. Använd inte rengörings- eller lösningsmedel för hushållsbruk eftersom dessa kan skada ytfinishen på dina Sonos-produkter.

6. Blockera inte ventilationsöppningarna. Installera enligt tillverkarens instruktioner.

7. Installera inte i närheten av värmekällor som element, spisar och/eller andra apparater som avger värme.

8. Skydda strömsladden från tramp och klämning, särskilt vid kontakterna och uttag samt där sladden är kopplad till enheten.

9. Använd endast tillbehör som specificerats av tillverkaren

10. Koppla ur enheten från strömkällan under åskväder eller om den inte ska användas under en längre tid.

11. All service ska utföras av Sonos-kvalificerad servicepersonal. Service är nödvändigt om enheten har ska­dats, exempelvis om strömsladden eller stickproppen är skadad, om vätska har spillts eller föremål har kommit in i enheten, om den utsatts för regn eller fukt, inte fungerar normalt eller har tappats.

12. Strömsladden ska vara lättillgänglig för urkoppling av enheten.

13. Roam uppfyller IP67-kriterierna för vattenbeständighet.