Playbar

Soundbar för hemmabio och musikstreamande högtalare i ett.

Obs!Väven bakom grillen går inte att ta bort. Att mixtra med väven kan skada Playbar-enheten.

Kontroller och lampor

Höj volymen (+)

Sänk volymen (-)

Tryck för att justera volymen.

Obs!Du kan också använda appen och fjärrkontrollen.

Spela upp/pausa

• Tryck en gång för att spela upp eller pausa musik.

• Tryck två gånger för att hoppa till nästa låt (om detta är möjligt med den valda musikkällan).

• Tryck tre gånger för att gå tillbaka till föregående låt.

• Tryck och håll nere för att lägga till musik som spelas i ett annat rum.

Obs!Det går inte att hoppa över eller gå tillbaka när du lyssnar på en radiostation.

Statuslampa

Visar aktuell status. Läs mer

Om ljuset stör kan du släcka lampan i rumsinställningarna.

IR-sensorlampa

IR-sensorn tar emot signaler som skickas från en fjärrkontroll.

När Playbar-enheten tar emot ett volym- eller mutekommando tänds IR-lampan tillfälligt. Du kan justera den inställningen så att lampan aldrig tänds i rumsinställningarna.

Anslutningspanel

Nätverksportar (2)

Använd medföljande nätverkskabel om du vill ansluta till en router, dator eller nätverksansluten lagringsenhet (NAS) (valfritt).

Digital ljudingång (optisk)

Använd en optisk ljudkabel för att ansluta Playbar till tv:n.

Växelström (elnät), ingång

Använd endast medföljande strömsladd (om du använder en strömsladd från tredje part gäller inte garantin).

Obs!Sätt i strömsladden ordentligt tills den är i linje med högtalaren.

IR-repeterare

Gör det möjligt för kommandon från fjärrkontrollen att nå tv:n om Playbar är placerad framför tv:n.

Den här inställningen är på som standard, men går att stänga av i rumsinställningarna.

Välj en plats

Du kan montera Playbar-enheten på väggen ovanför eller under tv:n, eller ställa den på en möbel.

Ställ den på en möbel

Montera den på väggen

Se Väggmontering för att montera Playbar på väggen.

Anslut kablarna

Innan du börjar

1. Koppla bort befintlig hemmabio- eller surroundljudsutrustning från tv:n.

2. Anslut eventuella externa enheter, som kabelbox eller DVD-spelare, direkt till tv:n.

Anslut soundbar-enheten till tv:n

1. Ta bort skyddshöljet från ändarna på den optiska ljudkabeln.

2. Anslut den optiska ljudkabeln från tv:ns digitala ljudutgång (optisk) till Playbar-enhetens digitala ljudingång (optisk). Kabeln får inte snurras eller böjas.

Obs!Playbar-enhetens digitala ljudingångsport och den optiska kabeln är D-formade. Kontrollera att kontakten passas in korrekt i porten.

Anslut strömsladden

Anslut strömsladden och koppla in Playbar. Sätt i strömsladden ordentligt tills den är i linje med ytan.

Om du inte har appen kan du ladda ner den från appbutiken. Du kommer att använda den för att installera och styra Sonos-systemet. Se Kom igång.