Beam (gen 2)

En kompakt smart soundbar för tv, musik och mycket mer –

Kontroller och lampor

Swipa, klicka, tryck på eller fråga – med Sonos Beam väljer du själv hur du vill styra ljudet.

Volymkontroll

Tryck för mindre justeringar eller håll intryckt för att snabbt ändra volymen:

• Höj volymen (höger)

• Sänk volymen (vänster)

Obs!Du kan också använda Sonos-appen, en röstassistent eller fjärrkontrollen till tv:n.

Spela upp/pausa

• Tryck för att spela upp eller pausa. Håll intryckt för att gruppera med andra rum och produkter i Sonos-systemet.

Nästa/föregående

(endast musik)

• Swipa åt höger över touchkontrollerna för att hoppa till nästa låt.

• Swipa åt vänster för att spela upp föregående låt.

Obs!Det går inte att hoppa till nästa eller att gå tillbaka när du lyssnar på en radiostation.

Mikrofonlampa

Tryck på mikrofonlampan för att sätta på och stänga av mikrofonen. Lampan är fast ansluten till mikrofonerna för att skydda privatlivet.

• När lampan lyser är röststyrning på och du kan använda röstkommandon.

• När lampan är släckt är röststyrning av.

Obs!Om lampan är släckt, tryck och håll nere mikrofonindikatorn för att tala med röststyrning. Släpp knappen för att stänga av röststyrning igen.

Statuslampa

Visar aktuell status. Läs mer

Obs!Om du vill inaktivera touchkontrollerna på Beam så att det inte går att starta uppspelningen eller justera volymen direkt på högtalaren kan du öppna Sonos-appen och välja Inställningar > System följt av Beam.

Anslutningspanel

Växelström (elnät), ingång

Använd endast medföljande strömsladd (om du använder en strömsladd från tredje part gäller inte garantin).

Obs!Sätt i strömsladden ordentligt tills den är i linje med soundbaren.

Anslutningsknapp

Tryck för att ansluta under installationen.

Nätverksport

Använd en nätverkskabel om du vill ansluta Beam till ditt LAN (Local Area Network).

HDMI-port

Använd för att ansluta soundbaren till tv:n.

Välj en plats

Du kan montera Beam på väggen ovanför eller under tv:n, eller ställa den på en möbel.

Ställ den på en möbel

Väggmontering

Beam kan monteras på väggen med ett kompatibelt väggfäste. Vi rekommenderar Sonos specialdesignade väggfäste för Beam. Se Väggmontering för mer information.

Anslut kablarna

Innan du börjar

1. Koppla bort befintlig hemmabio- eller surroundljudsutrustning från tv:n.

2. Anslut eventuella externa enheter, som en kabel-tv-box eller dvd-spelare, direkt till tv:n.

3. Sätt på tv:n.

Anslut strömsladden

1. Sätt i strömsladden i Beams strömport och se till att den sitter ordentligt på plats.

2. Anslut den andra änden av sladden till ett eluttag.

Varning:Använd endast medföljande strömsladd (om du använder en strömsladd från tredje part gäller inte garantin).

Anslut Beam till tv:n

Använd HDMI-kabeln för att ansluta soundbaren till tv:n. Om tv:n inte har någon ARC- eller eARC-port behöver du även använda en optisk adapter (appen guidar dig genom detta under installationen).

1. Sätt i HDMI-kabeln ordentligt i Beams HDMI-port.

2. Anslut HDMI-kabeln till tv:n:

HDMI ARC eller eARC

HDMI ARC är en speciell port som ser ut som en vanlig HDMI-port – den kan sitta på baksidan eller sidan av tv:n. Portarna ser ungefär likadana ut, men ARC-porten är märkt ARC, eARC eller ARC/eARC. Om du ansluter Sonos Beam till en vanlig HDMI-port istället kommer du inte att höra något ljud.

Obs!Om tv:n inte har någon ARC-port behöver du använda den optiska ljudadaptern (medföljer) för att ansluta Beam till tv:ns Digital ljudutgång.

Digital ljudutgång

Om tv:n inte har någon HDMI ARC- eller eARC-port behöver du ansluta den optiska adaptern (medföljer) till tv:ns digitala ljudutgång.

1. Ta bort skyddshöljet från adaptern.

2. Anslut den optiska adaptern till HDMI-kabeln.

3. Anslut den optiska adaptern till tv:ns optiska digitala UT-port.

Obs!Porten för den optiska adaptern är ”D-formad”. Kontrollera att kontakten passas in korrekt i porten. Om du sätter i adaptern felaktigt kan kabeln skadas.

Om du inte redan har den kostnadsfria Sonos-appen kan du ladda ner den från appbutiken. Du kommer att använda den för att konfigurera och styra ditt Sonos-system. Se Kom igång.

Mikrofon på/av

Tryck på ALL_mic00116.png på Beam för att sätta på och stänga av mikrofonen. (Om du inte har installerat någon rösttjänst är mikrofonen inaktiv.)

När mikrofonlampan lyser är röststyrning på och röstassistenten är redo att svara. När mikrofonlampan är släckt är röststyrning av.

Obs!Om du har installerat en rösttjänst och mikrofonen är avstängd kan du ändå använda röstkommandon. Bara tryck och håll nere ALL_mic00117.png– du behöver inte börja med ett väckningsord. När du släpper mikrofonknappen stängs röststyrning av igen.