Arc

En förstklassig soundbar för tv, filmer, musik och mycket mer –

Kontroller och lampor

Swipa, klicka, tryck eller fråga – med Arc väljer du själv hur du vill styra ljudet.

Volymkontroll

Tryck för mindre justeringar eller tryck och håll nere för att snabbt ändra volymen:

• Höj volymen (höger)

• Sänk volymen (vänster)

Obs!Du kan också använda appen, en röstassistent eller fjärrkontrollen till tv:n.

Spela upp/pausa

Tryck för att spela upp eller pausa ljud.

Nästa/föregående

(endast musik)

• Swipa åt höger över touchkontrollerna för att hoppa till nästa låt.

• Swipa åt vänster för att gå tillbaka till föregående låt.

Obs!Det går inte att hoppa till nästa eller att gå tillbaka när du lyssnar på en radiostation.

Mikrofonindikator

• Tryck på mikrofonlampan för att sätta på och stänga av mikrofonen.

• När lampan lyser är röststyrning på och du kan använda röstkommandon.

• När lampan är släckt är röststyrning av.

Obs!Om lampan är släckt kan du trycka och hålla nere mikrofonlampan för att tala med Alexa. Släpp knappen för att stänga av röststyrning igen.

Statuslampa

Visar aktuell status. För mer information, se https://faq.sonos.com/led.

Anslutningspanel

Växelström (elnät), ingång

Använd endast medföljande strömsladd (om du använder en strömsladd från tredje part gäller inte garantin).

Obs!Sätt i strömsladden ordentligt tills den är i linje med högtalaren.

Anslutningsknapp

Tryck för att ansluta under installationen.

Nätverksport

Använd en nätverkskabel om du vill ansluta till en router, dator eller en nätverksansluten lagringsenhet (NAS) (valfritt).

HDMI-port

Använd för att ansluta Sonos Arc till tv:n.

Välj en plats

Sonos Arc kan monteras på väggen eller placeras på en möbel.

Ställ den på en möbel

Montera den på väggen

Se Väggmontering för att montera Sonos Arc på väggen.

Anslut kablarna

Innan du börjar

1. Koppla bort befintlig hemmabio- eller surroundljudsutrustning från tv:n.

2. Anslut eventuella externa enheter, som en kabel-tv-box eller dvd-spelare, direkt till tv:n.

3. Sätt på tv:n.

Anslut strömsladden

1. Sätt i strömsladden ordentligt i strömporten på Arc.

2. Anslut den andra änden av sladden till ett eluttag.

Varning:Använd endast medföljande strömsladd (om du använder en strömsladd från tredje part gäller inte garantin).

Anslut Sonos Arc till tv:n

Använd HDMI-kabeln för att ansluta soundbaren till tv:n. Om tv:n inte har någon ARC- eller eARC-port behöver du även använda en optisk adapter (appen guidar dig genom detta under installationen).

1. Sätt i HDMI-kabeln ordentligt i Arcs HDMI-port.

2. Anslut HDMI-kabeln till tv:n:

HDMI ARC eller -eARC

HDMI ARC är en speciell port som ser ut som en vanlig HDMI-port – den kan sitta på baksidan eller sidan av tv:n. Portarna ser ungefär likadana ut, men ARC-porten är märkt ARC, eARC eller ARC/eARC. Om du ansluter Sonos Arc till en vanlig HDMI-port istället kommer du inte att höra något ljud.

Obs!Om tv:n inte har någon ARC-port behöver du ansluta den optiska ljudadaptern (medföljer) för att ansluta Sonos Arc till tv:ns digitala ljudutgång.

Digital ljudutgång

Om tv:n inte har någon HDMI ARC- eller eARC-port behöver du ansluta den optiska adaptern (medföljer) till tv:ns digitala ljudutgång.

1. Ta bort skyddshöljet från adaptern.

2. Anslut den optiska adaptern till HDMI-kabeln.

3. Anslut den optiska adaptern till tv:ns optiska digitala UT-port.

Obs!Porten för den optiska adaptern är ”D-formad”. Kontrollera att kontakten passas in korrekt i porten. Om du sätter i adaptern felaktigt kan kabeln skadas.

Om du inte redan har den kostnadsfria Sonos-appen kan du ladda ner den från appbutiken. Du behöver den för att konfigurera och styra ditt Sonos-system. Se Kom igång.

Mikrofon på/av

Tryck på el_rey_microphone00080.jpg på Sonos Arc för att sätta på och stänga av mikrofonen. (Om du inte har installerat någon rösttjänst är mikrofonen inaktiv.)

När mikrofonlampan lyser är röststyrning på och röstassistenten är redo att svara. När mikrofonlampan är släckt är röststyrning av.

Obs!Om du har installerat Amazon Alexa och mikrofonen är avstängd kan du fortfarande använda röstkommandon. Bara tryck och håll nere el_rey_microphone00081.jpg medan du pratar med Alexa – du behöver inte börja med ett väckningsord. När du släpper mikrofonknappen stängs röststyrning av igen.