Kamers

Je kunt al je speakers groeperen om dezelfde muziek af te spelen voor een feestje of om iedereen in huis naar iets anders laten luisteren.

Zie Instellingen toonregeling voor het aanpassen van de sound in een kamer.

Kamers groeperen

In elke kamer een ander nummer? In elke kamer hetzelfde nummer? De keuze is aan jou.

Selecteer H_group.png naast de kamer waarin de muziek speelt die je leuk vindt. Kies een paar kamers of Alles selecteren om in iedere kamer muziek af te spelen. Om een kamer te verwijderen, hoef je alleen maar het vinkje uit te schakelen.

Als je een home-cinema speaker hebt, kun je het tv-geluid ook in andere kamers afspelen.

Instellingen toonregeling

Sonos-producten worden afgeleverd met voorgeprogrammeerde toonregelingsinstellingen.

Kies een kamer en selecteer C_EQ_icon.jpg als je de geluidsinstellingen (bass, treble, balans of loudness) iets wilt aanpassen.

De instelling van de loudness is bedoeld ter compensatie van normale wijzigingen in de gevoeligheid van het oor bij lage volumes. Je kunt deze instelling inschakelen om bepaalde frequenties, inclusief de bass, extra te versterken bij een laag volume.

Je kamer tunen met Trueplay™ (iOS)

Elke kamer is anders. Met Trueplay tuning kun je je Sonos-speakers neerzetten waar je maar wilt. Trueplay analyseert de grootte van je kamer, de lay-out, de inrichting, de plaatsing van je speakers en andere akoestische factoren die van invloed kunnen zijn op de geluidskwaliteit. Vervolgens wordt het geluid van elke woofer en tweeter aangepast aan de kamer.

1. Open de Sonos-app op een iOS-apparaat en ga naar ALL_more_sm00005.jpg > Instellingen > Instellingen kamer.

2. Kies een kamer en tik om te beginnen op Trueplay Tuning.

Opmerking: Trueplay tuning is niet beschikbaar als VoiceOver op je iOS-apparaat is ingeschakeld. Als je je speakers wilt tunen, schakel je VoiceOver op je apparaat eerst uit.

Naam van een speaker wijzigen

Als je je speaker in een nieuwe kamer neerzet kun je de naam wijzigen.

1. Open de Sonos-app op een mobiel apparaat en ga naar ALL_more_sm00006.jpg > Instellingen > Instellingen kamer.

2. Kies een kamer om de naam te wijzigen.

Het witte statuslampje uitschakelen

Een wit lampje bij de volumeregeling op de speakers geeft aan dat de speaker is ingeschakeld en goed functioneert. Als je dit lampje storend vindt, kun je het uitschakelen. Gaat het oranje knipperen, ga dan naar http://faq.sonos.com/led voor meer informatie.

1. Open de Sonos-app op een mobiel apparaat en ga naar ALL_more_sm00007.jpg > Instellingen > Instellingen kamer.

2. Kies een kamer om het witte lampje in of uit te schakelen.

Touch-toetsen van de speaker uitschakelen

Je kunt de knoppen op je speaker uitschakelen zodat ze niet op aanraking reageren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen zodat je kind niet per ongeluk op afspelen of stoppen drukt, of het volume verandert.

1. Open de Sonos-app op een mobiel apparaat en ga naar ALL_more_sm00008.jpg > Instellingen > Instellingen kamer.

2. Kies een kamer om de touch-toetsen in of uit te schakelen.