Connect

De upgrade voor je bestaande stereo of ontvanger waarmee je direct muziek kunt streamen.

Toetsen en lampjes

Volume omhoog (+)

Volume omlaag (-)

Hiermee kun je het volume aanpassen.

Opmerking:Je kunt ook de app gebruiken.

Play/Pauze

• Druk één keer om muziek af te spelen of te pauzeren.

• Druk twee keer om naar het volgende nummer te springen (indien mogelijk met de geselecteerde muziekbron).

• Druk drie keer om naar het vorige nummer te gaan.

• Houd ingedrukt voor het toevoegen van de muziek die in een andere kamer speelt.

Opmerking:Je kunt geen nummer overslaan of naar een vorig nummer gaan als je naar een radiostation luistert.

Statuslampje

Geeft de status aan. Ga voor meer informatie naar https://faq.sonos.com/led.

Connectorpaneel

Ethernetpoorten (2)

Gebruik een ethernetkabel (meegeleverd) voor aansluiting op een router, computer of ander netwerkapparaat, zoals een NAS (Network Attached Storage)-apparaat.

Ledlampjes:

Knippert groen (netwerkactiviteit)

Geel (verbinding)

Netvoedingsingang

Gebruik uitsluitend het bijgeleverde netsnoer (bij gebruik van een andere dan het bijgeleverde netsnoer vervalt de garantie).

Analoge audio-ingang

Gebruik een standaard audiokabel met tulpstekkers (meegeleverd) om de audio-uitgangen van een afzonderlijke component, zoals een draaitafel met voorversterker, op de analoge audio-ingangen van de Sonos Connect aan te sluiten.

Analoge audio-uitgang

Gebruik een standaard geluidskabel met tulpstekkers (meegeleverd) om de analoge audio-uitgangen van het Sonos-product aan te sluiten op de ingangen van een afzonderlijke component, zoals een versterker of je home-cinema ontvanger.

TOSLINK digitale audio-uitgang

Je kunt een optische TOSLINK-geluidskabel gebruiken om de digitale TOSLINK-uitgang van de Sonos Connect op de ingangen aan te sluiten van een afzonderlijk component, zoals een versterker of je home-cinema ontvanger.

Coaxiale digitale audio-uitgang

Je kunt een digitale coaxiale kabel gebruiken om de coaxiale digitale uitgang van het Sonos-product op de ingangen aan te sluiten van een afzonderlijke component, zoals een versterker of je home-cinema ontvanger.

Kabels aansluiten

Sluit het netsnoer aan

Sluit het netsnoer aan en sluit de SONOS Connect aan op netstroom.

Bij aansluiting op speakers met ingebouwde versterking

Het is mogelijk dat je een geluidskabel met Y-adapter (één stereominiplug van 3,5 mm naar twee tulpstekkers) nodig hebt om de speakers van de computer aan te sluiten op de uitgangen van het Sonos-product. Als je speakers een stereostekker van 3,5 mm hebben, moet je een tussenkoppeling aansluiten tussen de stekker van de speaker en de audiokabel met Y-adapter.

Als je de app niet hebt, download deze dan uit de app-store. Je gebruikt de app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem. Zie Aan de slag.

Bij aansluiting op een home cinema of versterker

Als je de app niet hebt, download deze dan uit de app-store. Je gebruikt de app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem. Zie Aan de slag.

Bij aansluiting op een computer

Je hebt een audiokabel van het type stereo-mini naar tulpstekker met Y-adapter nodig (één stereominiplug van 3,5 mm naar twee tulpstekkers) om de analoge uitgang van het Sonos-product aan te sluiten op de audio-ingang van de computer.

Als je de app niet hebt, download deze dan uit de app-store. Je gebruikt de app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem. Zie Aan de slag.

Lijningang

Sluit een externe bron aan, zoals een phono-voorversterker (het kan zijn dat je platenspeler een ingebouwde phono-voorversterker heeft) of een ander audioapparaat. Meer informatie.

Lijnuitgang

Volume regelen met een AVR of versterker (vast lijnuitgangsniveau)

Stel het lijnuitgangsniveau van de Connect in op Vast als je het volume alleen met je AVR of versterker wilt regelen. Je kunt de Sonos-app dan niet gebruiken om het volume of de instellingen van de equalizer aan te passen.

Ga naar Instellingen en kies Vast voor het Lijnuitgangsniveau.

Volume regelen met Sonos (variabel lijnuitgangsniveau)

Wanneer het lijnuitgangsniveau van de Connect is ingesteld op Variabel kun je de Sonos-app gebruiken om het volume aan te passen.

1. Stel het volume van je AVR of versterker in op het normale luistervolume.

2. Controleer of het lijnuitgangsniveau is ingesteld op Variabel. Zo niet, dan moet je dit aanpassen:

3. Gebruik de Sonos-app om het volume aan te passen zodat je muziek hoort op je Sonos-systeem. Het kan zijn dat je het volume vrij hoog moet zetten.

4. Pas het volume op je AVR of versterker aan zodat het binnen je normale luisterbereik valt.

Sonos gebruiken om het volume op je home-cinema of versterker te regelen

Als het lijnuitgangsniveau van de Connect wordt ingesteld op Doorgeven, blijft het volume van de Connect op een vast niveau en stuurt hij volumeopdrachten naar de versterker. Je kunt het volume aanpassen met de Sonos-app, een universele afstandsbediening of met je stemt als je een spraakassistent hebt ingeschakeld.

Opmerking:Controleer of je versterker Doorgeven ondersteunt. Als je het lijnuitgangsniveau instelt op Doorgeven terwijl dit niet wordt ondersteund door de versterker, kun je het volume niet regelen.

Specificaties

Kenmerk

Beschrijving

Audio

Geluidskwaliteit

THD+N < 0,009%, 20 Hz-20 kHz

Lijningang

Analoog (tulpstekkers), automatische detectie

Lijnuitgang

Analoog (tulpstekker), digitaal (optisch en coaxiaal)

Netwerktechnologie*

Draadloze verbindingen

Maakt verbinding met je wifi-thuisnetwerk met elke 802.11b/g/n-router.

802.11n only-netwerkconfiguraties worden niet ondersteund. Verander de instellingen van je router naar 802.11b/g/n of sluit een Sonos-product op je router aan.

Ethernetpoort

Twee 10-/100Mbps-ethernetpoorten. Je kunt een Sonos-product rechtstreeks aansluiten op je router als je wifi instabiel is.

Algemeen

Netvoeding

Automatisch schakelende 100-240 V, 50-60 Hz 0,3 A AC universele ingang.

Afmetingen (H x B x D)

74 x 136 x 140 mm 2,91 x 5,35 x 5,51 inch

Gewicht

0,69 kg (1,5 lb)

Bedrijfstemperatuur

0º to 40ºC

Opslagtemperatuur

-20º tot 70ºC

Productafwerking

Lichtgrijs/polycarbonaat van hoge kwaliteit

Inhoud verpakking

Sonos Connect, stroomkabel, ethernetkabel, RCA-stereokabel, audiokabel van het type stereo-mini naar tulpstekker met Y-adapter en snelstartgids.