Amp

Amp heeft een ingebouwde, geavanceerde digitale versterker voor grote of kleine speakers, zodat je in elke kamer kunt genieten van superieure geluidskwaliteit.

Toetsen en lampjes

Swipen, aanraken of tikken: met Amp kies je hoe je het geluid wilt bedienen.

Opmerking:    Zie De Sonos-app voor meer informatie over het gebruik van onze app.

Touch-toetsen

Statuslampje

Geeft de status aan. Ga voor meer informatie naar https://support.sonos.com/s/article/226?language=nl_NL.

Volumeregeling

Raak aan voor kleine aanpassingen of houd ingedrukt om snel het volume te veranderen:

• Volume omhoog (rechts)

• Volume omlaag (links)

Opmerking:Je kunt ook onze app of je afstandsbediening gebruiken.

Play/Pauze

Raak aan om geluid af te spelen of te pauzeren.

• Tv — Als de tv is ingeschakeld, raak je ALL_play_pause.jpg aan om het geluid in of uit te schakelen.

• Muziek — Als de tv is uitgeschakeld, raak je ALL_play_pause00123.jpg aan om de muziek te pauzeren of opnieuw te starten.

Volgende/Vorige

(alleen muziek)

• Swipe naar rechts over de touch-toetsen voor het volgende nummer.

• Swipe naar links om naar het vorige nummer te gaan.

Opmerking:Je kunt geen nummer overslaan of naar een vorig nummer gaan als je naar een radiostation luistert.

IR-sensor

De IR (infrarood)-sensor ontvangt signalen die worden verstuurd door een afstandsbediening.

Connectorpaneel

HDMI ARC

Gebruik een HDMI-kabel om de Amp aan te sluiten op de ARC-poort van de tv.

Knop Verbinden

Druk op deze knop om tijdens de installatie verbinding te maken.

Netvoedingingang

Gebruik uitsluitend het bijgeleverde netsnoer (bij gebruik van een andere dan het bijgeleverde netsnoer vervalt de garantie).

Opmerking:Sluit het netsnoer goed aan.

Analoge audio-ingang

Gebruik een standaard audiokabel met tulpstekkers om de analoge audio-ingangen van de Amp aan te sluiten op de audio-uitgangen van een afzonderlijke component, zoals een draaitafel of een draagbare muziekspeler.

Ethernetpoorten (2)

Gebruik een ethernetkabel voor aansluiting op een router, computer of NAS (Network Attached Storage)-apparaat (optioneel).

Uitgang subwoofer

Opmerking:Zorg ervoor dat bij het loskoppelen van de subwoofer ook de kabel van de subwoofer in de uitgang van de Amp wordt losgekoppeld.

Sluit een subwoofer met ingebouwde versterking aan op deze uitgang met een standaard audiokabel met tulpstekkers. Het systeem detecteert wanneer een kabel op de uitgang voor de subwoofer is aangesloten en past de crossoverfrequentie automatisch aan.

Speakerconnectoren

Gebruik een speakerkabel van hoge kwaliteit om je speakers aan te sluiten op de Amp.

Wat kun je doen met de Amp?

Muziek afspelen via je favoriete speakers

Sluit je favoriete boekenplank-, vloer-, muur- of plafondspeakers aan op de Amp om al je lievelingsmuziek te streamen. Sluit een draaitafel, stereo of draagbare muziekspeler aan en speel het geluid af via een van je Sonos-speakers.

De sound van je tv verbeteren

Sluit de Amp aan op je tv voor je ultieme entertainmentsysteem.

(Voeg voor een nog diepere sound een Sonos Sub toe of sluit een subwoofer van een ander merk aan.)

Zie Sluit de Amp aan op je tv. voor informatie over de installatie.

Locatie selecteren

Je kunt de Amp bijna overal neerzetten, zoals in een rack, op een plank of samen met je tv op een meubel.

In een rack

Op een meubel

Kabels aansluiten

Sluit de gewenste speakers aan

Het vermogen van de speakers moet minstens 125 Watt zijn voor 8-ohm speakers en minstens 200 Watt voor 4-ohm speakers. Sluit geen speakers aan met minder dan 4 ohm.

Opmerking:    De Amp kan speakers aansturen met een nominale impedantie van meer dan 4 ohm. Twee sets parallel aangesloten speakers van 8 ohm worden ook ondersteund. Sluit je speakers niet serieel aan, want dat heeft een negatief effect op de soundkwaliteit.

1. Verwijder het dopje van de banaanstekker, dan zie je het aansluitingsgaatje.

2. Steek het gestripte uiteinde van de speakerkabel in het gat. Doe het dopje weer op de banaanstekker zodat de kabel goed vast blijft zitten.

3. Opmerking:Sluit de rode (+) en zwarte (-) connectoren van elke speaker aan op de corresponderende banaanstekker en connector van de Amp. Als de polariteiten niet overeenkomen resulteert dit in een zwak centraal geluid en een verstoorde beleving van de geluidsrichting.

4. Steek de banaanstekker in de juiste speakerconnector aan de achterkant van de Amp.

5. Herhaal de procedure om de andere speakerkabels aan te sluiten.

Sluit het netsnoer aan

Sluit het netsnoer aan en sluit de Amp aan op netstroom.

Je gebruikt onze app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem. Als je de Sonos-app niet hebt, download hem dan uit de app store. Zie Toetsen en lampjes.

Sluit de Amp aan op je tv.

Gebruik een HDMI-kabel om de Amp aan te sluiten op je tv. Als de Amp is aangesloten creëert hij twee voorste geluidskanalen en speelt je tv-sound af via je favoriete niet-Sonos-speakers.

Opmerking:    Misschien heb je ook de optische adapter nodig (de app vertelt je dit).

1. Sluit de HDMI-kabel goed aan op de HDMI-poort van de Amp.

2. Sluit de HDMI-kabel aan op de tv. Je hebt twee keuzes:

Als je tv een HDMI ARC-poort heeft

HDMI ARC is een speciale poort die eruitziet als een standaard HDMI-poort. Ze zien er hetzelfde uit, maar bij aansluiting op een standaard HDMI-poort hoor je geen geluid.

1. Zoek op het audio OUT-paneel van je tv de HDMI ARC-poort.

2. Dit kan aan de achter- of zijkant van je tv zitten. Zoek de poort met 'ARC' op het label.

3. Sluit de HDMI-kabel aan op de HDMI ARC-poort van je tv.

Opmerking:Kun je geen poort vinden met 'ARC' op het label, dan heeft je tv geen HDMI ARC-poort. Zie Als je tv geen HDMI ARC-poort heeft.

Als je tv geen HDMI ARC-poort heeft

Je hebt de optische audio-adapter nodig.

1. Verwijder het beschermdopje van de optische adapter.

2. Sluit de optische adapter aan op de HDMI-kabel.

3. Sluit de optische adapter aan op de optische, digitale OUT-poort van de tv.

Opmerking:    De optische adapter heeft de vorm van een 'D'. Sluit de connector goed aan op de poort. De kabel kan beschadigd worden als de adapter niet correct is aangesloten.

Je gebruikt onze app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem. Als je de Sonos-app niet hebt, download hem dan uit de app store. Zie Toetsen en lampjes.

Lijningang

Zie Vanaf andere audioapparaten voor meer informatie over het aansluiten van een externe bron zoals een draaitafel met voorversterker op een Sonos-speaker met een lijningang.

Wijzigen van stereo naar mono

De Amp speelt geluid standaard in stereo af. Je kunt de Amp zo instellen dat hij afspeelt via twee monokanalen als er muziek wordt afgespeeld.

1. Tik op ALL_more_sm.jpg > Instellingen > Instellingen kamer en selecteer de kamer.

2. Tik op Geavanceerde Audio > Stereo/Mono en kies een optie.