Sub

De Sonos Sub tilt je geluidservaring naar een hoger niveau.

Opmerking: De Sonos Sub is ontworpen voor gebruik met de meeste Sonos-speakers, behalve Sonos Connect, Port en Move. Zorg dat je ten minste één speaker installeert voordat je de Sub toevoegt.

Toetsen en lampjes

Knop Verbinden

Druk op deze knop om tijdens de installatie verbinding te maken.

Statuslampje

Geeft de status aan. Meer informatie

Als je dit lampje storend vindt, kun je het uitschakelen in de instellingen van de kamer.

Connectorpaneel

Ethernetpoort

Gebruik een ethernetkabel om de Sub met je thuisnetwerk te verbinden.

Netvoedingsingang

Gebruik het bijgeleverde netsnoer voor aansluiting op netstroom (bij gebruik van een andere dan het bijgeleverde netsnoer vervalt de garantie). Gebruik de juiste netvoedingsadapter voor jouw land. Steek het netsnoer goed in de Sub totdat de stekker niet meer uitsteekt

.

Locatie selecteren

Kies een locatie - de Sub is ontworpen om optimaal geluid te leveren, waar je hem ook neerzet.

Opmerking:In de Sub zitten sterke magneten. Plaats de Sub niet naast apparatuur die gevoelig is voor magnetische velden.

Voetjes aanbrengen

Als je de Sub horizontaal op de vloer plaatst, kun je de meegeleverde permanente vilten voetjes aanbrengen om je vloer te beschermen. Gebruik je de Sub verticaal of zet je hem op een kleed, dan zijn de vilten voetjes niet nodig.

Opmerking: De vilten voetjes zijn permanent hechtend en kunnen niet meer worden verplaatst als ze op de Sub zijn aangebracht.

1. Leg de Sub neer, met het Sonos-logo naar beneden gericht. Zorg dat je de vilten voetjes plakt op de kant zonder Sonos-logo.

2. Plaats de meegeleverde geleider op een van de hoeken van het apparaat en vouw de randen over de zijkant.

3. Verwijder de plakstrip van een van de vilten voetjes.

4. Plaats de viltjes met de plakzijde naar beneden in de ronde opening van de geleider en op het apparaat.

5. Breng de andere 3 vilten voetjes op dezelfde manier aan.

Kabels aansluiten

Sluit het netsnoer aan en sluit de Sub aan op netstroom. Zorg dat je het netsnoer goed in de Sub steekt totdat de stekker niet meer uitsteekt.

Als je de app niet hebt, download deze dan uit de app-store. Je gebruikt de app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem. Zie Aan de slag. Zorg dat je ten minste één speaker installeert voordat je de Sub toevoegt.

Opmerking: Nadat de Sub aan een Sonos-speaker is gekoppeld, wordt hij niet langer afzonderlijk in Kamers weergegeven. Wijzigingen die je voor die Sonos-speaker doorvoert (volume, stil, muziekkeuze) gelden ook voor de Sub.

Instellingen Sub

De instellingen van de Sub worden tijdens het initiële installatieproces vastgelegd, maar je kunt ze aanpassen wanneer je maar wilt.

1. Ga naar de geluidsinstellingen voor de kamer die is gekoppeld aan je Sub.

2. Dit wordt weergegeven als kamer (+Sub) in je lijst met kamers.

3. Tik op Sub Audio.

4. Kies een van de volgende opties:

Je kunt een andere crossover-frequentie kiezen als:

Sub koppelen aan een andere speaker

Je kunt Sub eenvoudig koppelen aan een andere Sonos-speaker (behalve aan de Sonos Connect).

Als je de Sub naar een andere kamer verplaatst, wacht dan tot het statuslampje stopt met knipperen nadat je weer hem op netstroom hebt aangesloten.

1. Ga naar de geluidsinstellingen voor de kamer die is gekoppeld aan je Sub.

2. Dit wordt weergegeven als kamer (+Sub) in je lijst met kamers.

3. De Sub verwijderen

4. Je kunt de Sub eenvoudig aan een ander SONOS-product koppelen of ervoor kiezen om de Sub op dit moment niet te gebruiken. Dit wordt weergegeven als Sub (ongebruikt) in het menu Kamers tot je de Sub aan een andere Sonos-speaker koppelt.

Specificaties

Kenmerk

Beschrijving

Geluid

Versterker

Twee digitale klasse-D-versterkers.

Speakers

Twee tegenover elkaar opgestelde, force-cancelling speakers, voor een dieper, rijker geluid zonder dat de kast trilt.

Dubbele akoestische poort

Getuned om de Sub optimaal te laten presteren.

Frequentiebereik

Speelt laag tot 25 Hz

Volledig digitale geluidskwaliteit

Via het hoogwaardige DSP (Digital Signal Processing) doen de filterinstellingen, de actieve EQ en de vertragingscorrectie digitaal hun werk, zonder verlies aan kwaliteit of energie.

Automatische equalizer

Het systeem past automatisch de audio-instellingen tussen de gekoppelde componenten aan.

Netwerktechnologie*

Ethernetpoort

Eén 10-/100-Mbps ethernetpoort. Je kunt een Sonos-product rechtstreeks aansluiten op je router als je wifi instabiel is.

Draadloze verbindingen

Maakt verbinding met je wifi-thuisnetwerk met elke 802.11b/g/n-router.

802.11n only-netwerkconfiguraties worden niet ondersteund. Verander de instellingen van je router naar 802.11b/g/n of sluit een Sonos-product op je router aan.

Algemeen

Netvoeding

Automatisch schakelende 100-240 V, 50-60 Hz 2 A AC universele ingang.

Afmetingen (h x b x d)

389 x 158 x 402 mm (15,3 x 6,2 x 15,8 inch)

Gewicht

16 kg

Bedrijfstemperatuur

0 tot 40°C

Opslagtemperatuur

-20 tot 70°C

Meerdere standen mogelijk

Flexibel neer te zetten, staand of liggend.

Rubberen dopjes en viltjes

Ingebouwde rubberen dopjes en viltjes voor optioneel gebruik bijgesloten.

Ondersteunde apparaten

Sub werkt met alle Sonos-producten behalve de niet-versterkte Sonos Connect.

Inhoud verpakking

Sonos Sub, netsnoer en snelstartgids.

* Specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Belangrijke veiligheidsinformatie

1. Lees deze aanwijzingen.

2. Bewaar deze aanwijzingen.

3. Neem alle waarschuwingen in acht.

4. Volg alle aanwijzingen op.

5. Gebruik dit apparaat niet in de buurt van water.

6. Maak alleen schoon met een droge, zachte doek. Huishoudelijke schoonmaak- of oplosmiddelen kunnen de afwerking van de Sonos-componenten beschadigen.

7. Blokkeer de ventilatiegaten niet. Installeer volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

8. Installeer apparaten niet in de buurt van warmtebronnen, zoals radiatoren, verwarmingsroosters, kachels of andere apparaten die warmte afgeven.

9. Zorg ervoor dat er niet over de stroomkabel kan worden gelopen en dat hij knoopvrij is, vooral bij stekkers, stopcontacten en daar waar hij uit het apparaat komt.

10. Gebruik alleen door de fabrikant gespecificeerde accessoires.

11. Haal bij onweer of als je het apparaat langere tijd niet gebruikt, de stekker uit het stopcontact.

12. Laat alle onderhoud door gekwalificeerd Sonos-onderhoudspersoneel uitvoeren. Onderhoud is nodig als het apparaat schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld wanneer een stroomkabel of een stekker is beschadigd, een vloeistof of een voorwerp in het apparaat is terechtgekomen, het apparaat is blootgesteld aan regen of vocht, niet naar behoren functioneert of op de grond is gevallen.