Sub

Sonos Sub tilt je geluidsbeleving naar een hoger niveau.

Opmerking:Sonos Sub is ontworpen voor gebruik met de meeste Sonos-speakers, behalve Sonos Connect, Port en Move. Zorg dat je ten minste één speaker installeert voordat je Sub toevoegt.

Toetsen en lampjes

Knop Verbinden

Druk op deze knop om tijdens de installatie verbinding te maken.

Statuslampje

Geeft de status aan. Meer informatie

Als je dit lampje storend vindt, kun je het uitschakelen in de instellingen van de kamer.

Connectorpaneel

Ethernetpoort

Gebruik een ethernetkabel om Sub met je thuisnetwerk te verbinden.

Netvoedingsingang

Gebruik de bijgeleverde stroomkabel voor aansluiting op netstroom (bij gebruik van een andere dan de bijgeleverde stroomkabel vervalt de garantie). Gebruik de juiste netvoedingsadapter voor jouw land. Steek de stroomkabel goed in Sub totdat de stekker niet meer uitsteekt

.

Locatie selecteren

Kies een locatie - de Sub is ontworpen om optimaal geluid te leveren, waar je hem ook neerzet.

Opmerking:In Sub zitten sterke magneten. Plaats je Sub niet naast apparatuur die gevoelig is voor magnetische velden.

Voetjes bevestigen (optioneel)

Als je Sub horizontaal op de vloer plaatst, kun je permanente vilten voetjes (apart verkrijgbaar) aanbrengen om je vloer te beschermen. Gebruik je de Sub verticaal of zet je hem op een kleed, dan zijn de vilten voetjes niet nodig.

Opmerking:De vilten voetjes zijn permanent hechtend en kunnen niet meer worden verwijderd als ze op Sub zijn aangebracht.

1. Leg Sub neer, met het Sonos-logo naar beneden gericht. Zorg dat je de vilten voetjes plakt op de kant zonder Sonos-logo.

2. Plaats de meegeleverde geleider op een van de hoeken van het apparaat en vouw de randen over de zijkant.

3. Verwijder de plakstrip van een van de vilten voetjes.

4. Plaats de viltjes met de plakzijde naar beneden in de ronde opening van de geleider en op het apparaat.

5. Breng de andere 3 vilten voetjes op dezelfde manier aan.

Kabels aansluiten

Sluit de stroomkabel aan en sluit Sub aan op netstroom. Zorg dat je de stroomkabel goed in Sub steekt totdat de stekker niet meer uitsteekt.

Als je de app niet hebt, download deze dan uit de app-store. Je gebruikt de app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem. Zie Aan de slag. Zorg dat je ten minste één speaker installeert voordat je Sub toevoegt.

Opmerking:Nadat Sub aan een Sonos-speaker is gekoppeld, wordt hij niet langer afzonderlijk in Systeem weergegeven. Wijzigingen die je voor die Sonos-speaker doorvoert (volume, stil, muziekkeuze) gelden ook voor Sub.

Instellingen Sub

De instellingen van Sub worden tijdens het initiële installatieproces vastgelegd, maar je kunt ze aanpassen wanneer je maar wilt.

1. Ga naar de geluidsinstellingen voor de kamer die is gekoppeld aan je Sub.

2. Dit wordt weergegeven als kamer (+Sub) in je lijst met kamers.

3. Tik op Sub Audio.

4. Kies een van de volgende opties:

Je kunt een andere crossover-frequentie kiezen als:

Sub koppelen aan een andere speaker

Je kunt Sub eenvoudig koppelen aan een andere Sonos-speaker (behalve aan de Sonos Connect).

Als je je Sub naar een andere kamer verplaatst, wacht dan tot het statuslampje stopt met knipperen nadat je hem weer op netstroom hebt aangesloten.

1. Ga naar de geluidsinstellingen voor de kamer die is gekoppeld aan je Sub.

2. Dit wordt weergegeven als kamer (+Sub) in je lijst met kamers.

3. Sub verwijderen.

4. Je kunt je Sub eenvoudig aan een ander SONOS-product koppelen of ervoor kiezen om de Sub op dit moment niet te gebruiken. Dit wordt weergegeven als Sub (ongebruikt) in het menu Systeem tot je de Sub aan een andere Sonos-speaker koppelt.

Specificaties

Kenmerk

Beschrijving

Geluid

Versterker

Twee D-klasse digitale versterkers

Speakers

Twee tegenover elkaar opgestelde, force-cancelling speakers voor een dieper, rijker geluid zonder dat de kast trilt.

Dubbele akoestische poort

Getuned om Sub optimaal te laten presteren.

Frequentiebereik

Speelt laag tot 25 Hz

Volledig digitale geluidskwaliteit

Via het hoogwaardige DSP (Digital Signal Processing) doen de filterinstellingen, de actieve EQ en de vertragingscorrectie digitaal hun werk, zonder verlies aan kwaliteit of energie.

Automatische equalizer

Het systeem past automatisch de audio-instellingen tussen de gekoppelde componenten aan.

Netwerktechnologie*

Ethernetpoort

Eén 10-/100Mbps-ethernetpoort. Je kunt een Sonos-product rechtstreeks aansluiten op je router als je wifi instabiel is.

Draadloze verbindingen

Maakt verbinding met je wifi-thuisnetwerk met elke 802.11b/g/n-router.

802.11n only-netwerkconfiguraties worden niet ondersteund. Verander de instellingen van je router naar 802.11b/g/n of sluit een Sonos-product op je router aan.

Algemeen

Netvoeding

Schakelende voeding van 100-240 V, 50-60 Hz 2 A AC universele ingang.

Afmetingen (h x b x d)

389 x 158 x 402 mm

Gewicht

16 kg

Bedrijfstemperatuur

0°C tot 40°C

Opslagtemperatuur

-20°C tot 70°C

Meerdere standen mogelijk

Flexibel neer te zetten, staand of liggend.

Rubberen dopjes en vilten voetjes.

Ingebouwde rubberen dopjes; optionele vilten voetjes.

Ondersteunde apparaten

Sub werkt met alle Sonos-producten behalve de niet-versterkte Sonos Connect.

Inhoud verpakking

Sonos Sub, stroomkabel en snelstartgids.

* Specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Belangrijke veiligheidsinformatie

1. Lees deze aanwijzingen.

2. Bewaar deze aanwijzingen.

3. Let op alle waarschuwingen.

4. Volg alle aanwijzingen.

5. Gebruik dit apparaat niet in de buurt van water.

6. Alleen reinigen met een droge, zachte doek. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen kunnen de afwerking van je Sonos-componenten beschadigen.

7. Blokkeer geen ventilatieopeningen. Installeer volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

8. Installeer niet in de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren, verwarmingsroosters, kachels of andere apparaten die warmte produceren.

9. Zorg ervoor dat er niet over de stroomkabel kan worden gelopen en dat de kabel niet wordt bekneld, vooral bij de stekkers, stopcontacten en waar hij uit het apparaat komt.

10. Gebruik alleen door de fabrikant gespecificeerde hulpstukken/accessoires.

11. Haal bij onweer of als je het apparaat lang niet gebruikt de stekker uit het stopcontact.

12. Laat al het onderhoud door gekwalificeerd Sonos-onderhoudspersoneel uitvoeren. Onderhoud is nodig als het apparaat schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld wanneer een stroomkabel of een stekker beschadigd is, een vloeistof of een voorwerp in het apparaat is terechtgekomen, het apparaat is blootgesteld aan regen of vocht, het apparaat niet normaal werkt of wanneer het apparaat is gevallen.

13. De stekker van de stroomkabel moet gemakkelijk bereikbaar zijn om het apparaat los te kunnen koppelen.

14. Warning_GS.jpgWaarschuwing: Stel het apparaat niet bloot aan regen of vocht om het risico op brand of elektrische schokken te beperken.

15. Stel het apparaat niet bloot aan druppels of spatten en plaats geen met vloeistof gevulde voorwerpen, zoals vazen, op het apparaat.