Roam

Sonos Roam is de draagbare smart speaker waarmee je thuis en onderweg kunt luisteren.

Knoppen en lampjes

Volumeregeling

Volume omhoog (+); Volume omlaag (-)

Opmerking:Houd ingedrukt om het volume snel te ver­anderen.

Het afspelen bedie­nen en sound swap

• Druk één keer om audio af te spelen of te pauze­ren.

• Houd ingedrukt om te groeperen met andere speakers.
    Houd de knop langer ingedrukt om het geluid te verplaatsen van en naar je dichtstbijzijnde Sonos-speaker.

• Druk twee keer voor volgende track.

• Druk drie keer voor vorige track.

Opmerking:Je kunt geen nummer overslaan of naar een vorig nummer gaan als je naar een radiostation luistert.

Microfoon

Druk op de microfoonknop om de microfoon in of uit te schakelen.

Als je een spraakassistent hebt, is stembediening inge­schakeld wanneer het lampje brandt. Als het lampje niet brandt, is stembediening uitgeschakeld.

Statuslampje

Geeft de status van de speaker weer.

• Brandt onafgebroken wit: aan.

• Knippert blauw: bluetooth-koppelingsmodus.

• Brandt onafgebroken blauw: verbonden met het apparaat via bluetooth.

• Knippert oranje: als het product te warm wordt, knippert het lampje oranje en klinkt er 3 keer een geluidssignaal. Verplaats het product naar een koe­lere plek, uit direct zonlicht.

Meer informatie

Batterijlampje

Knippert als de batterij bijna leeg is.

Lampje brandt 10 seconden wanneer het opladen begint. Meer informatie

Opmerking:De resterende batterijduur van Roam is altijd zichtbaar in de Sonos-app.

Achterpaneel

USB-C-poort

Gebruik de meegeleverde kabel om verbinding te maken met een compatibele USB-A-stroombron van 7,5 W of hoger.

Aan/uit-knop

Aan/uit / bluetooth

Druk op de knop om de speaker aan te zetten.

Houd de knop ingedrukt om de speaker uit te zetten.

Opmerking:Wanneer Roam ingeschakeld is, wordt met één druk op de knop de slaapmodus geactiveerd om de batterij te sparen. Hij wordt weer actief als je op de aan/uit-knop drukt.

Houd de knop ingedrukt tot je het koppelsignaal hoort om een bluetooth-apparaat te koppelen.

Opladen

USB-C naar USB-A

Gebruik de meegeleverde kabel om verbinding te maken met een compatibele USB-A-oplader van 7,5 W (5 V / 1,5 A) of hoger. (Optionele Sonos USB-stroomadapter wordt apart verkocht.)

Opmerking:De resterende batterijduur van Roam is zichtbaar in de Sonos-app.

Sonos draadloze oplader (wordt apart verkocht)

Je hoeft Roam alleen maar op de gladde, magnetische kant van de draadloze oplader te plaatsen om hem op te laden. Je hebt geen extra snoeren of kabels nodig.

Locatie en gebruiksrichtlijnen

Je kunt je speaker zo ongeveer overal gebruiken. Hieronder staan een aantal zaken om aan te denken:

Waterdicht ontwerp

Roam heeft een IP67-rating. Dat betekent dat hij stof- en waterdicht is en tot 30 minuten onder water kan blijven tot 1 meter diepte. Als Roam volloopt met water, kun je hem op de volgende manier laten drogen:

1. Spoel Roam af met kraanwater en schud hem even heen en weer.

2. Zet de speaker een paar seconden verticaal neer tot het water eruit loopt. Plaats hem dan een paar minuten met het logo naar beneden op een droge handdoek.

3. Speel audio af om het water sneller weg te laten lopen.

Opmerking:Speel geen audio af als Roam zich onder water bevindt.

Automatische Trueplay

Automatische Trueplay tuning optimaliseert het geluid overal waar je bent en waar je ook naar luistert. De microfoon van de speaker wordt gebruikt om de omgeving te detecteren, zodat automatische Trueplay het geluid van tijd tot tijd kan aanpassen en het beste geluid kan produceren.

Microfoon aan/uit

De microfoon wordt voor stembediening en voor automatische Trueplay-tuning gebruikt. Druk opALL_mic00006.pngom de microfoon in of uit te schakelen. Het ledlampje van de microfoon geeft aan wanneer je spraakassistent luistert.

Als het lampje van de microfoon brandt:

Als het lampje van de microfoon niet brandt:

Accessoires

Zie Accessoires op onze website voor extra's die speciaal zijn ontworpen voor je Roam.

Specificaties

Sonos Roam

Kenmerk

Beschrijving

Geluid

Versterker

Twee H-klasse digitale versterkers

Tweeter

Eén tweeter produceert zuivere hoge tonen.

Mid-woofer

Eén mid-woofer voor de getrouwe weergave van stemmen op middenfre­quenties.

Aanpasbare EQ

Pas bass, treble en loudness aan met de Sonos S2-app.

Meerdere microfoons

Far field-microfoons maken gebruik van geavanceerde beamforming en meerkanaals echo-onderdrukking, zodat je spraakassistent direct kan wor­den geactiveerd.

Software

Sonos S2

Installeer en bedien Roam met de nieuwste versie van de Sonos-app.

Apple AirPlay 2

Werkt met Airplay 2 op Apple-apparaten met iOS 11.4 of hoger.

Stem

Werkt met de Google Assistent.

Automatische Trueplay™

Deze tuningtechnologie maakt gebruik van ruimtelijk bewustzijn om het geluid
af te stemmen op de plaatsing van de speaker (verticaal/horizontaal), de locatie en de afgespeelde content. Werkt op wifi en bluetooth. Microfoon moet ingeschakeld zijn.

Sound Swap

Houd de play/pauze-knop 1 seconde ingedrukt om Roam te groeperen met andere Sonos-speakers.
Blijf de knop ingedrukt houden om het geluid van of naar Roam te verplaat­sen.

Details

IP-rating

IP67 (speaker kan tot 30 minuten onder water blijven tot 1 meter diepte)

Afmetingen (H x B x D)

168 x 62 x 60 mm

Gewicht

0,43 kg

Geheugen

1 GB SDRAM; 4 GB NV

CPU

Quad Core; 1,3 GHz A-53

Bedrijfstemperatuur

5º tot 35ºC

Opslagtemperatuur

-20º tot 63ºC

Inhoud verpakking

Sonos Roam, USB-kabel (1,2 m) en snelstartgids

Stroom en verbinding

Wifi

Maakt verbinding met een wifi-netwerk met iedere 802.11a/b/g/n/ac-router van 2,4 of 5 GHz.

Bluetooth

Bluetooth 5.0 ondersteunt audiostreaming vanaf je smartphone en andere apparaten.

Ingangen

USB-C voor opladen

Batterij

De batterij van 18 watt biedt tot 10 uur continue afspeeltijd met één lading.

Opladen

Opladen kan met de meegeleverde USB-C-kabel aangesloten op een USB-adapter van 7,5 W (5 V / 1,5 A) of hoger, een draadloze Qi-oplader of de Sonos draadloze oplader.

Oplaadtijd

0% tot 50% in 1 uur via USB; draadloos 2 uur

* Specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Belangrijke veiligheidsinformatie

Lees deze instructies aandachtig en neem alle waarschuwingen in acht. Bewaar deze instructies op een gemakkelijk vindbare plaats en zorg ervoor dat iedereen in huis ervan op de hoogte is.

Opmerking:Sluit de USB-kabel niet aan op Roam terwijl de NFC-tag wordt gebruikt.

1. Lees deze aanwijzingen.

2. Bewaar deze aanwijzingen.

3. Let op alle waarschuwingen.

4. Volg alle aanwijzingen.

5. Maak schoon met een vochtige of droge zachte doek Gebruik geen huishoudelijke schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen, want die kunnen de afwerking van je Sonos-producten beschadigen.

6. Blokkeer geen ventilatieopeningen. Installeer volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

7. Installeer niet in de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren, verwarmingsroosters, kachels of andere apparaten die warmte produceren.

8. Zorg ervoor dat er niet over de stroomkabel kan worden gelopen en dat de kabel niet wordt bekneld, vooral bij de stekkers, stopcontacten en waar hij uit het apparaat komt.

9. Gebruik alleen door de fabrikant gespecificeerde hulpstukken/accessoires.

10. Haal bij onweer of als je het apparaat lang niet gebruikt de stekker uit het stopcontact.

11. Laat alle onderhoud door gekwalificeerd Sonos-onderhoudspersoneel uitvoeren. Onderhoud is nodig als het apparaat schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld wanneer een stroomkabel of een stekker beschadigd is, een vloeistof of een voorwerp in het apparaat is terechtgekomen, het apparaat is blootgesteld aan regen of vocht, het apparaat niet normaal werkt of wanneer het apparaat is gevallen.

12. De stekker van de stroomkabel moet gemakkelijk bereikbaar zijn om het apparaat te kunnen loskop­pelen.

13. Roam voldoet aan IP67-waterbestendigheidsniveaus.