Port

De veelzijdige manier om muziek te streamen naar je stereo of receiver.

Toetsen en lampjes

Statuslampje

 

Geeft de status van het product weer. Meer informatie

Als je dit lampje storend vindt, kun je het uitschakelen in de instellingen van de kamer.

Connectorpaneel

Knop Verbinden

Druk op deze knop om tijdens de installatie verbinding te maken.

Ethernetpoorten (2)

Gebruik een ethernetkabel voor aansluiting op een router, computer of ander netwerkapparaat, zoals een NAS (Network Attached Storage)-apparaat.

Ledlampjes:

Knippert groen (netwerkactiviteit)

Geel (verbinding)

12V-trigger

Gebruik een stereo- of 3,5 mm naar 3,5 mm-kabel om je versterker van een ander merk te activeren als Sonos geluid begint af te spelen.

Opmerking:Lees de gebruiksaanwijzing van je versterker voor informatie over het gebruik van de 12V-trigger-ingang.

Netvoedingsingang

Gebruik uitsluitend het meegeleverde netsnoer (bij gebruik van een andere dan het bijgeleverde netsnoer vervalt de garantie).

Analoge audio-ingang

 

Gebruik een standaard audiokabel met tulpstekkers (meegeleverd) om de analoge audio-ingangen van Port aan te sluiten op de audio-uitgangen van een afzonderlijk audiocomponent, zoals een platenspeler met voorversterker.

Analoge audio-uitgang

 

Gebruik een standaard audiokabel met tulpstekkers (meegeleverd) om de analoge audio-uitgangen van Port aan te sluiten op de audio-ingangen van je versterkte audiocomponent.

Digitale audio-uitgang

Gebruik een digitale coaxiale kabel om de coaxiale digitale audio-uitgang van Port aan te sluiten op de audio-ingangen van je versterkte audiocomponent.

Locatie selecteren

Je kunt Port bijna overal neerzetten, zoals in een elektronica-rack, op een plank of samen met je audio/video-receiver (AVR) op een meubel.

In een rack

Port past perfect in elk elektronica-rack met behulp van een plank van een ander merk. In een standaard rack kun je 3 Ports naast elkaar plaatsen en ze nemen maar 1 rack unit aan verticale ruimte in beslag.

Op een meubel

Kabels aansluiten

Sluit het netsnoer aan

Sluit het netsnoer aan en sluit Port aan op netstroom.

Bij aansluiting op speakers met ingebouwde versterking

Het is mogelijk dat je een geluidskabel met Y-adapter (één stereominiplug van 3,5-mm naar twee tulpstekkers) nodig hebt om de versterkte speakers aan te sluiten op de audio-uitgangen van het Sonos-product. Als je speakers een stereostekker van 3,5 mm hebben, moet je een tussenkoppeling aansluiten tussen de stekker van de speaker en de audiokabel met Y-adapter.

Als je de Sonos-app niet hebt, download hem dan uit de app store naar je mobiele apparaat. Je gebruikt de app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem.

Bij aansluiting op een audio/video-receiver (AVR) of versterker

Als je de app niet hebt, download hem dan uit de app store naar je mobiele apparaat. Je gebruikt de app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem.

Bij aansluiting op een computer

Je hebt een audiokabel van het type stereo-mini naar tulpstekker met Y-adapter nodig (één stereominiplug van 3,5 mm naar twee tulpstekkers) om de analoge audio-uitgang van Port aan te sluiten op de audio-ingang van de computer.

Als je de app niet hebt, download hem dan uit de app store naar je mobiele apparaat. Je gebruikt de app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem.

Lijningang

Sluit een externe bron aan, zoals een phono-voorversterker (het kan zijn dat je platenspeler een ingebouwde phono-voorversterker heeft) of een ander audioapparaat. Meer informatie.

Lijnuitgang

Volume regelen met een AVR of versterker (vast lijnuitgangsniveau)

Stel het lijnuitgangsniveau van Port in op Vast als je het volume alleen met je AVR of versterker wilt regelen. Je kunt de Sonos-app dan niet gebruiken om het volume of de instellingen van de equalizer aan te passen.

Ga naar Instellingen en kies Vast voor het Lijnuitgangsniveau.

Volume regelen met Sonos (variabel lijnuitgangsniveau)

Wanneer het lijnuitgangsniveau van Port is ingesteld op Variabel, kun je de Sonos-app gebruiken om het volume aan te passen.

  1. Stel het volume van je AVR of versterker in op het normale luistervolume.

  2. Controleer of het lijnuitgangsniveau is ingesteld op Variabel. Zo niet, dan moet je dit aanpassen:

  3. Gebruik de Sonos-app om het volume aan te passen zodat je muziek hoort op je Sonos-systeem. Het kan zijn dat je het volume vrij hoog moet zetten.

  4. Pas het volume op je AVR of versterker aan zodat het binnen je normale luisterbereik valt.

Sonos gebruiken om het volume op je home cinema of versterker te regelen

Als het lijnuitgangsniveau van Port wordt ingesteld op Doorgeven, blijft het volume van Port op een vast niveau en stuurt hij volumeopdrachten naar de versterker. Je kunt het volume aanpassen met de Sonos-app, een universele afstandsbediening of met je stemt als je een spraakassistent hebt ingeschakeld.

Opmerking: Controleer of je versterker Doorgeven ondersteunt. Als je het lijnuitgangsniveau instelt op Doorgeven terwijl dit niet wordt ondersteund door de versterker, kun je het volume niet regelen.

Specificaties

Kenmerk

Beschrijving

Audio

Geluidskwaliteit

THD+N < 0,009%, 20 Hz-20 kHz

Lijningang

Analoog (tulpstekkers), automatische detectie

Lijnuitgang

Analoog (tulpstekker), digitaal (coaxiaal)

Netwerktechnologie*

Draadloze verbindingen

Bij gebruik van Sonos S2: Maakt verbinding met je wifithuisnetwerk met iedere 802.11a/b/g/n router.

Bij gebruik van Sonos S1: Maakt verbinding met je wifithuisnetwerk met iedere 802.11b/g/n router. 802.11n only-netwerkconfiguraties worden niet ondersteund. Verander de instellingen van je router naar 802.11b/g/n of sluit een Sonos-product op je router aan.

Ethernetpoort

Twee 10/100Mbps-ethernetpoorten om aan te sluiten op een bekabeld thuisnetwerk.

Algemeen

Netvoeding

Automatisch schakelende 100-240 V, 50-60 Hz AC universele ingang.
Uitvoer: 12,0 VDC, 1,0 A, 12,0 W

Gemiddelde actieve efficiëntie: 84,2%

Efficiëntie bij lage belasting (10%): 78,7%

Stroomverbruik zonder belasting: 0,06 W.

Afmetingen (H x B x D)

41 x 138 x 138 mm (1,6 x 5,4 x 5,4 inch)

Gewicht

0,47 kg

Bedrijfstemperatuur

0º to 40ºC

Opslagtemperatuur

-20º tot 70ºC

Productafwerking

Zwart

Inhoud verpakking

Port, netsnoer, audiokabel met tulpstekkers en snelstartgids

* Specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Belangrijke veiligheidsinformatie

1. Lees deze aanwijzingen.

2. Bewaar deze aanwijzingen.

3. Neem alle waarschuwingen in acht.

4. Volg alle aanwijzingen op.

5. Gebruik dit apparaat niet in de buurt van water.

6. Maak alleen schoon met een droge, zachte doek. Huishoudelijke schoonmaak- of oplosmiddelen kunnen de afwerking van de Sonos-componenten beschadigen.

7. Blokkeer de ventilatiegaten niet. Installeer volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

8. Installeer apparaten niet in de buurt van warmtebronnen, zoals radiatoren, verwarmingsroosters, kachels of andere apparaten die warmte afgeven.

9. Zorg ervoor dat er niet over de stroomkabel kan worden gelopen en dat hij knoopvrij is, vooral bij stekkers, stopcontacten en daar waar hij uit het apparaat komt.

10. Gebruik alleen door de fabrikant gespecificeerde accessoires.

11. Haal bij onweer of als je het apparaat langere tijd niet gebruikt, de stekker uit het stopcontact.

12. Laat alle onderhoud door gekwalificeerd Sonos-onderhoudspersoneel uitvoeren. Onderhoud is nodig als het apparaat schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld wanneer een stroomkabel of een stekker is beschadigd, een vloeistof of een voorwerp in het apparaat is terechtgekomen, het apparaat is blootgesteld aan regen of vocht, niet naar behoren functioneert of op de grond is gevallen.

13. De stekker in het stopcontact moet gemakkelijk bereikbaar zijn om de stroomvoorziening af te kunnen sluiten.

14.Warning_GS.jpg Waarschuwing: Stel het apparaat niet bloot aan regen of vocht om het risico op brand of elektrische schokken te beperken.

15. Stel het apparaat niet bloot aan druppels of spatten en plaats geen met vloeistof gevulde voorwerpen, zoals vazen, op het apparaat.