Beam

De slimme, compacte soundbar voor je tv.

Toetsen en lampjes

Swipen, aanraken, tikken of vragen: met de Beam kies je hoe je het geluid wilt bedienen.

Volumeregeling

Raak aan voor kleine aanpassingen of houd ingedrukt om snel het volume te veranderen:

• Volume omhoog (rechts)

• Volume omlaag (links)

Opmerking:Je kunt ook de app, Alexa, of de afstandsbediening gebruiken.

Play/Pauze

Raak aan om geluid af te spelen of te pauzeren.

Volgende/Vorige

(alleen muziek)

• Swipe naar rechts over de touch-toetsen voor het volgende nummer.

• Swipe naar links om naar het vorige nummer te gaan.

Opmerking:Je kunt geen nummer overslaan of naar een vorig nummer gaan als je naar een radiostation luistert.

Microfoonindicator

• Tik op het microfoonlampje om de microfoon in of uit te schakelen.

• Als het lampje brandt, is spraakbesturing ingeschakeld en kun je spraakopdrachten geven.

• Als het lampje niet brandt, is spraakbesturing uitgeschakeld.

Opmerking:Als het lampje niet brandt, houd je de Microfoonindicator ingedrukt om met Alexa te praten. Laat de knop los om de spraakbesturing weer uit te schakelen.

Statuslampje

Geeft de status aan. Meer informatie

Als je dit lampje storend vindt, kun je het uitschakelen in de instellingen van de kamer.

Opmerking: Als je niet wilt dat iemand (bijvoorbeeld een kind) het afspelen kan bedienen of het volume kan aanpassen met de touch-toetsen van de speaker, kun je ze uitschakelen in de kamerinstellingen.

Connectorpaneel

Netvoedingsingang

Gebruik uitsluitend het bijgeleverde netsnoer (bij gebruik van een andere dan het bijgeleverde netsnoer vervalt de garantie).

Opmerking:Sluit het netsnoer goed aan op de speaker tot de stekker niet meer uitsteekt.

Knop Verbinden

Druk op deze knop om tijdens de installatie verbinding te maken.

Ethernetpoort

Gebruik een ethernetkabel voor aansluiting op een router, computer of NAS (Network Attached Storage)-apparaat (optioneel).

HDMI-poort

Gebruik de HDMI-kabel om de soundbar op je tv aan te sluiten.

Locatie selecteren

Je kunt de Beam boven of onder je tv aan de muur hangen of op een meubel neerzetten.

Plaats hem op een meubel

Montage aan de muur

Zie Montage aan de muur als je Beam aan een muur wilt bevestigen.

Kabels aansluiten

Voordat je begint

1. Koppel bestaande home cinema of surround sound systems los van je tv.

2. Sluit externe apparaten, zoals een digibox of dvd-speler, rechtstreeks aan op je tv.

Sluit het netsnoer aan

1. Steek het netsnoer stevig in de netvoedingsingang van de Beam tot hij goed is aangesloten.

2. Steek het andere einde van het netsnoer in een stopcontact.

Let op:Gebruik uitsluitend het bijgeleverde netsnoer (bij gebruik van een andere dan de bijgeleverde netsnoer vervalt de garantie).

Sluit de Beam aan op je tv

Gebruik de HDMI-kabel om de soundbar op je tv aan te sluiten. Misschien heb je ook de optische adapter nodig (de app vertelt je dit).

1. Sluit de HDMI-kabel goed aan op de HDMI-poort van de Beam.

2. Sluit de HDMI-kabel aan op de tv. Je hebt twee keuzes:

Als je tv een HDMI ARC-poort heeft

HDMI ARC is een speciale poort die eruitziet als een standaard HDMI-poort. Ze zien er hetzelfde uit, maar bij aansluiting op een standaard HDMI-poort hoor je geen geluid.

1. Zoek op het audio OUT-paneel van je tv een HDMI ARC-poort.

2. Dit kan aan de achter- of zijkant van je tv zitten.

Je weet dat het een ARC-poort is als je de letters 'ARC' ziet.

3. Sluit de HDMI-kabel aan op de HDMI ARC-poort van je tv.

Opmerking: Als je de letters ‘ARC’ niet ziet, is het niet de juiste poort. Zie Als je tv geen HDMI ARC-poort heeft.

Als je tv geen HDMI ARC-poort heeft

Je hebt de optische audio-adapter nodig.

1. Verwijder het beschermdopje van de optische adapter.

2. Sluit de optische adapter aan op de HDMI-kabel.

3. Sluit de optische adapter aan op de optische, digitale OUT-poort van de tv.

Opmerking: De optische adapter heeft de vorm van een 'D'. Sluit de connector goed aan op de poort. De kabel kan beschadigd worden als de adapter niet correct is aangesloten.

Als je de app niet hebt, download deze dan uit de app-store. Je gebruikt de app voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem. Zie Aan de slag.

Microfoon aan/uit

Raak el_rey_microphone00118.jpg aan om de microfoon in of uit te schakelen. (Als je geen spraakservice hebt geïnstalleerd, is de microfoon niet actief.)

Als het lampje van de microfoon brandt, is spraakbesturing ingeschakeld en Alexa klaar voor spraakopdrachten. Als het lampje van de microfoon niet brandt, is spraakbesturing uitgeschakeld.

Als je een spraakservice hebt ingeschakeld en de microfoon is uitgeschakeld, kun je nog steeds spraakopdrachten geven. Houd de knop el_rey_microphone00119.jpg ingedrukt om met Alexa te praten. Het activeringswoord is niet nodig. Zodra je de knop van de microfoon loslaat, wordt de spraakbesturing weer uitgeschakeld.