Arc

De premium smart soundbar voor tv, film, muziek en meer.

Toetsen en lampjes

Swipen, aanraken, tikken of vragen: met Sonos Arc kun je kiezen hoe je het geluid wilt bedienen.

Volumeregeling

Raak aan voor kleine aanpassingen of houd ingedrukt om snel het volume te veranderen:

• Volume omhoog (rechts)

• Volume omlaag (links)

Opmerking:Je kunt ook de app, een spraakassistent of de afstandsbediening van je tv gebruiken.

Play/Pauze

Raak aan om geluid af te spelen of te pauzeren.

Volgende/Vorige

(alleen muziek)

• Swipe naar rechts over de touch-toetsen voor het volgende nummer.

• Swipe naar links om naar het vorige nummer te gaan.

Opmerking:Je kunt geen nummer overslaan of naar een vorig nummer gaan als je naar een radiostation luistert.

Microfoonindicator

• Tik op het microfoonlampje om de microfoon in of uit te schakelen.

• Als het lampje brandt, is de stembediening ingeschakeld en kun je spraakopdrachten geven.

• Als het lampje niet brandt, is stembediening uitgeschakeld.

Opmerking:Als het lampje niet brandt, kun je de Microfoonindicator ingedrukt houden om met de Google Assistent te praten. Laat de knop los om de stembediening weer uit te schakelen.

Statuslampje

Geeft de status aan. Ga voor meer informatie naar https://faq.sonos.com/led.

Connectorpaneel

Netvoedingsingang

Gebruik uitsluitend de bijgeleverde stroomkabel (bij gebruik van een andere dan de bijgeleverde stroomkabel vervalt de garantie).

Opmerking:Sluit de stroomkabel goed aan op de speaker tot de stekker niet meer uitsteekt.

Knop Verbinden

Druk op deze knop om tijdens de installatie verbinding te maken.

Ethernetpoort

Gebruik een ethernetkabel voor aansluiting op een router, computer of NAS (Network Attached Storage)-apparaat (optioneel).

HDMI-poort

Gebruik deze poort om Sonos Arc op je tv aan te sluiten.

Locatie selecteren

Je kunt Sonos Arc onder je tv aan de muur hangen of op een meubel neerzetten.

Op een meubel

Montage aan de muur

Zie Montage aan de muur als je Sonos Arc aan een muur wilt bevestigen.

Kabels aansluiten

Voordat je begint

1. Koppel bestaande home cinema- of surround sound-systemen los van je tv.

2. Sluit externe apparaten, zoals een digibox of dvd-speler, rechtstreeks aan op je tv.

3. Zet de tv aan.

De stroomkabel aansluiten

1. Steek de stroomkabel stevig in de netvoedingsingang van Arc tot hij goed is aangesloten.

2. Steek het andere eind in een stopcontact.

Let op:Gebruik uitsluitend de bijgeleverde stroomkabel (bij gebruik van een andere dan de bijgeleverde stroomkabel vervalt de garantie).

Sonos Arc aansluiten op je tv

Gebruik de HDMI-kabel om de soundbar op je tv aan te sluiten. Heeft je tv geen ARC- of eARC-poort, dan moet je ook de optische adapter gebruiken (de app leidt je door dit proces tijdens de installatie).

1. Sluit de HDMI-kabel goed aan op de HDMI-poort van Arc.

2. De HDMI-kabel aansluiten op de tv:

HDMI ARC of eARC

HDMI ARC is een speciale poort die eruitziet als een standaard HDMI-poort. Deze bevindt zich waarschijnlijk aan de achter- of zijkant van je tv. De poorten lijken op elkaar, maar de ARC-poort wordt aangegeven met ARC, eARC of ARC/eARC. Als je Sonos Arc in plaats daarvan aansluit op een HDMI-poort, hoor je geen geluid.

Opmerking:Voor tv's zonder ARC-poort moet je de optische audioadapter (inbegrepen) gebruiken om Sonos Arc op de Digitale audio-uitgang van je tv aan te sluiten.

Digitale audio-uitgang

Als je tv geen HDMI ARC- of eARC-poort heeft, moet je de optische audioadapter (inbegrepen) gebruiken om verbinding te maken met de digitale audio-uitgang van je tv.

1. Verwijder het beschermdopje van de adapter.

2. Sluit de optische adapter aan op de HDMI-kabel.

3. Sluit de optische adapter aan op de optische, digitale OUT-poort van de tv.

Opmerking:De optische adapter heeft de vorm van een 'D'. Sluit de connector goed aan op de poort.
Als de adapter niet correct is aangesloten kan dit de kabel beschadigen.

Als je de gratis Sonos-app niet hebt, download hem dan uit de app store. Je hebt de app nodig voor het installeren en bedienen van je Sonos-systeem. Zie Aan de slag.

Microfoon aan/uit

Raak el_rey_microphone00078.jpg aan op je Sonos Arc om de microfoon aan en uit te zetten. (Als je geen spraakservice hebt geïnstalleerd, is de microfoon niet actief.)

Als het lampje van de microfoon brandt, is stembediening ingeschakeld en is je spraakassistent klaar voor spraakopdrachten. Als het lampje van de microfoon niet brandt, is stembediening uitgeschakeld.

Opmerking:Als je de Google Assistent hebt geïnstalleerd en de microfoon is uitgeschakeld, kun je nog steeds spraakopdrachten geven. Houd de knop el_rey_microphone00079.jpg ingedrukt om met de Google Assistent te praten. Het activeringswoord is niet nodig. Zodra je de microfoonknop loslaat, wordt de stembediening weer uitgeschakeld.